USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mustafa Koç

26-01-2016

Hiçbir zaman tanıma ve tanışma fırsatım olmadı.
Sadece birkaç kez fuarlarda ve Bir defasında bir yolculuğumda aynı uçakla Koreye giderken görebilmiştim. Doktorları ve yöneticileri ile kalabalıktılar.
Gruptan biri tanıdık çıktı 10 gün içerisinde 72 bin km uçacaklarını söylüyorlardı. O zaman rahmetlinin işini çok kolay olmadığını anlamıştım. Ama kendilerini basından çok yanı takip ettiğimi söyleyebilirim. Perşembe günü ölüm haberini duyunca hemen televizyonu açtım ve kendisi ile ilgili düşünceleri soruluyordu tanıyanlarına.
Hemen hemen herkes insan canlısı olduğunu, alçak gönüllü olduğunu, hiçbir olaya ve hiçbir meseleye sorumsuz kalmadığını söylüyorlardı. Sosyal medyada resimleri paylaşılıyordu ve toplumun her kesiminden çok güzel sözler söyleniyordu kendisi hakkında. Anladım ki toplumda karşılığını bulmuş ve kalplere yerleşmiş.
Gerçi bizde insanlar hayatta iken asla söylenmeyen güzel sözler öldükten sonra çok cömertçe sarf edilir.
Kendisi ile hiç ticaret yapmadım, iş ilişkim olmadı, karşılıklı konuşmuşluğumuz olmadı ama bir iş adamı olarak kendisini takip ederdim ve çokta beğenirdim. Mustafa Koç bence para kazanmanın şerefini taşıyan ve onurlu yaşayan ve yeri geldiğinde başını dik tutan bir kişilik olarak kalacak benim aklımda. Uzaktan ve halktan biri olarak şu kısa süren dünyada, iyi iş adamı olabilirsiniz, iyi bir sanatçı, devlet adamı olabilirsiniz ama her şeyden önemlisi iyi bir insan olmak ve o şekildi anılmak, en doğrusu. Mustafa Koç çok iyi bir sanayici ve çok iyi bir insandı.
Gerçekten üzüldüm, Allah rahmet eylesin diyorum.
Ülkemiz çok büyük değerlerden birini kaybetti.
Saygılarımla...

EKOHABER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?