USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çok önemliydi

24-01-2016

“Timsah’a ‘AY’ doğması ile futbolcular kurt adama dönüşüp önüne geleni ısırır hale geldiler” desek çok da yanlış olmaz sanırım.

Öte yandan futbola bu kadar yatırım yapılan bir ülkede, o yatırımın sahneye konacağı sahaların bu halde olmasının açıklaması ya ihmal ya da iş bilmezliktir Alttan ısıtması olmayan G. Antep Stadı’nda da yine böyle bir tablo ile karşı karşıyaydık. Buna zor şartlara rağmen iki takım oyuncuları da iyi mücadele vardı.

Bireysel yeteneklerinin sergilenmesini engelleyen böyle bir zeminlerde fizik gücü faktörü ön plana çıkar. Mücadeleyi de üst seviye de vermek şarttır. Bursaspor’da Şamil-Dany defans göbeği çok uyumlu değildi. Rakibe fazla pozisyonlar verildi. Bu yüzden geçtiğimiz haftanın başarılı takımı Bursaspor tekrar maçı çevirmek için yine fazladan mücadele etmek zorunda kaldı. Bursaspor için en önemlisi ise yenen gollerden sonra gösterilen reaksiyondu. Yani kazanma isteği ve arzusu bir maçı kazanmak için en önemli faktördür. Böyle bir özellik kazanan takımlar rakipler için çok tehlikelidir.

Güneydoğu ekibi hızlı çıkışları ve kolay adam eksilten kanatları ve ileri ucuyla Bursaspor’u zorlamaya çalıştı. Antep’in hücum hattındaki isimleri kaliteli ayaklar. Ama bu özelliklerini tam anlamıyla gösteremediler. 1-0’dan sonra çok fazla çıkmayan G.Antep ‘te Camara’nın da çıkması büyük bir handikap oldu. Timsah’ta özellikle Sercan ilk yarı bunu yapmaya çalıştı; ama geniş alanda göstere göstere atmaya çalıştığı çalımlar rakibe takıldı.
Maçın ikinci yarısında ise oyuna katılan isim sayısı Bursaspor’da daha fazlaydı. Timsah maçı istediğini maçın ikinci bölümünde çok daha net gösterebildi. Rakibin üstüne daha etkili giden yeşil beyazlılarda saha içine kenardan yapılan müdahaleler, oyuncu değişiklikleri ve saha içinde yer değiştiren oyuncular rakibin önlem almasını zorlaştırdı. Ve 3 golle galibiyet geldi.

Bu saha şartlarında kazanılan galibiyet çok önemli. Çünkü camiadaki olumlu havaya futbolcular bu üç puanla büyük katkı verdiler. Antep'ten alınacak galibiyet bir kırılma noktasıydı ve çok önemliydi. Sahadaki başarılı sonuçlar yönetimlerin en büyük yardımcısıdır. Bu noktadan sonra futbolcular görevlerini yapmaya başladığına göre tüm şehir ekonomik olarak kulübü düzlüğe çıkarmak için gecesini gündüzüne katan Ali Ay ve arkadaşlarına gereken desteği somut olarak vermeli. Yeni stadıyla ekonomik sorunlarını da çözmüş olan bir Bursaspor’un karşısında rakiplerinin işi gerçekten çok zor olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?