USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ali Ay ne yapar?

20-01-2016

Kendisi medya önünde yer almayı pek sevmediğinden pek tanınan bir isim değildi. Bu yüzden aday olduğundan beri Onu tanımak isteyenlerin  sorularına muhatap olduk. Seçimi kazanmasının ardında bu sorular devam ediyor. O yüzden  araştırmalarımız ve bizim de kendisi ile ilgili edindiğimiz izlenimleri objektif olarak aktarmak istiyorum.

Öncelikle ‘Büyük kulüplerde’ O kulüp başkanının sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Yeni Başkan Ali Ay’da  bu özelliklerin ne kadarı var onları değerlendirelim ki, nasıl bir başkana sahip olduğumuz anlaşılsın.

-BURSASPORLULUK

Öncelikle liderliğini yapacağı camianın gerçekten bir ferdi olmak çok önemli. Çünkü bu duyguda olmayıp da göreve talip olan birinin amacı kulübe hizmet etmek değildir. Başkan Ay Bursasporluluğu tartışılmaz bir isim. Bununla ilgili kendisinden ve çevresinden duyduğumuz davranış ve anıları hem gülümsetiyor hem de “Tam bizden biri” dedirtiyor.

-DÜRÜSTLÜK

İş hayatı ve yakın çevresinden aldığımız bilgiler, duyduğumuz ; ama buradan aktaramayacağım anektodlarla  çok dürüst ve merhametli bir bir insan olduğunu anladık. Yani kesinlikle güven duyulacak bir insan ki Bu Bursaspor taraftarı için olmazsa olmaz bir özellik.

-BAŞKANLIĞA İSTEKLİ OLMASI

Çok önemli bir özellik. Birilerin itmesi ile değil, kendi isteği ile bu göreve geldiğini iki sene önce Serkan Yetişmişoğlu’na “En büyük hayallerimden biri Bursaspor’a başkan olmak, bunun için uzun zamandır çalışıyorum” demesinden anlaşılıyor.

-BAŞARILI BİR İŞ ADAMI OLMASI

Bu konuda aldığımız bilgiler de olumlu. Özellikle kriz aşımı konusunda çok başarılı ve tecrübeli olduğunu Onu tanıyan pek çok kişiden duyduk. Bu da maddi kriz içerindeki Bursaspor için çok önemli bir özellik.

-LİDERLİK VASFI

Başarılı bir iş adamı olduğuna göre liderlik vasfına sahip; ama bunu kulüp yönetimi sırasında da aynen uygulayıp uygulayamayacağı çok önemli. O yüzden bu konuda yorum yapamam. Bekleyip göreceğiz

-EKİBİNİN İYİ OLMASI

En çok soru işaretinin olduğu  nokta bu. Bazı yönetim kurulu üyeleri bu konuda fikrimi sorduklarında ben de bu şekilde söyledim. Aldığım yanıt ise,  “Herkesin tanıdığı; ama proje üretmeyecek ve elini cebine atmayacak isimlerdense katkı sağlayacak isimlerle yola çıktık” şeklinde oldu. Yeni isimler için bu kabul görebilir bir değerlendirme. Ali Başkan’ın bu noktada dikkat etmesi gereken geçmişte görev almış ama camia tarafından sevilmeyen isimleri kulüpten uzak tutmak olmalı çünkü akbaba gibi üşüşeceklerdir.

-CAMİANIN KIRMIZI ÇİZGİLERİNE BAĞLI OLMASI

İbra oylamasındaki “Red” oyu ile bunun ilk olumlu sinyalini vermiş oldu. Aynen devam ederse taraftar ile çok sağlam bir bağlar kuracaktır. Özellikle federasyon ve siyasiler ile olan ilişkiler taraftarın merceği altında olacaktır.

-SPOR ÇEVRELERİNDE LOBİSİNİN OLMASI

Bu konuda pek fazla ön planda gözükmüyor. Doğru insan ilişkileri ve diyaloglarla bu açığını kapatabilir düşüncesindeyim. Ama dediğim gibi şuan için bu yönü eksik görünüyor.

-PROJE ÜRETECEK BİRİ OLMASI

İş hayatında bunu başarmış bir insan. Kulüpte de bunu başarıp başaramayacağını zaman gösterecek o yüzden bu konuda yorum yapamam. Ama doğru profesyoneller ile çalışırsa bunu kesinlikle başaracaktır.

-SAMİMİ OLMASI

Bursaspor’da görev yapmadığı dönemlerde bile kulübe sürekli yardım yapan, loca alan, taraftar kampanyalarına katılan, reklam veren biri olması “Kazanamasak bile bir loca daha alacağız “ demesi samimiyetinin göstergesi.

Kendisini tanımak isteyip de bizlere soran dostlarımız için genel anlamda yeni Başkan Ali Ay’ı  bu şekilde değerlendirebiliriz.

Tabi ki kendisi zor bir görevi devr aldı. Maddi, manevi fedakarlıklar yapacağının sözünü verdi. Bu konuda kendisi yalnız bırakılmamalı. Camianın tüm unsurları var gücüyle kendisine destek vermeli.

Özellikle dürüstlük ve samimiyet özellikleri nedeniyle taraftar kendisine gerekli krediyi verecektir.

Çünkü Bursaspor taraftarı iyi niyetle çalışana gerekli desteği verir. Arada birkaç art niyetli çıksa da camianın geneli böyledir. Tekrar başarılı ve güzel günlere dönmek için birlik olmak şart. Birlik olunduğunda rakiplere bile timsah yürüyüşü yaptıran bir camianın silkinme vakti geldi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?