USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yaz kampları genç mucitleri bekliyor

Bilim Teknoloji Merkezi Yaz Kampları, birbirinden farklı konularla yeni etkinlikler ve atölye çalışmaları ile Ağustos ayında düzenlenen kamplarla renkli geçecek. Çocuklar, hem eğlenecek, hem öğrenecek, hem de robotlarını üretip, hayallerini gerçeğe dönüştürecekler.

Yaz kampları genç mucitleri bekliyor
02-07-2015 13:41
Google News

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Avukat Rıfat Bakan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin hazırladığı kamplarla bu yaz da cıvıl cıvıl geçeceğini belirterek, “Çocuklara hitap eden çok güzel kamplar var. Haftanın hemen hemen her günü aktivitelerle çocukları çok güzel bir haftalar bekliyor. Ağustos ayı boyunca her Salı günü robotik ve elektronik atölyesi kampı olacak. Burada çocuklar hem kendi robotlarını yapacaklar, hem de elektronik düzenek ve yazılımlarıyla kendi robotlarını yapacaklar. "Yeni robotlar nasıl olabilir? Yeni keşifler nasıl yapabiliriz?" diye kendi aralarında beyin fırtınası yaparak robotlar üretecekler. Gerçekten çocuklarımız açısından bilginin kalıcı olması anlamında hem de öğrendiklerini yapabilme kabiliyetini geliştirmeleri açısından oldukça güzel bir fırsat” dedi.

Her hafta çarşamba günleri doğa bilimleri ile ilgili kampın olduğunu ifade eden Bakan, “Çocukların hem doğa hem çevre ile ilgili bir kısım incelemeleri olacak. Doğa bilimleri kampı içerisinde kendi mikroskoplarını yapıp, kendi numunelerini inceleme fırsatları olacak” diye konuştu.

MARS’TA GÖRDÜKLERİNİ PLANETARYUMDA UYGULAYACAKLAR

Perşembe günleri astronomi ile ilgili kampın olacağını dile getiren Rıfat Bakan, “Perşembe günü BTM’de astronomi günü olacak. Çocuklarımız bir taraftan Mars sergisini gezip, Mars’ta gördükleri deneyimleri planetaryumda pekiştirecek. Ağustos ayı boyunca her cuma çocuklarımız renklerin ve seslerin bilimsel dünyasında yolculuğa çıkacak. Çocukların, renklerle oynamak, seslere şekil vermek gibi çok sevdikleri bir kamp olacak. Elektronik org devresi yapımından, kimyanın renkli deneylerine kadar birçok deneyimi yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

Kamplar sayesinde çocukların gelecek yıllarda okullarda görecekleri dersleri önceden işleme ve öğrenme fırsatı da bulacağına işaret eden Bakan, “Oldukça güzel kamplar var. Ağustos ayı boyunca devam edecek. Çocuklarımızı mutlaka bu kamplara bekliyoruz. Hiç sıkılmadan oyun oynayıp, eğlenirken kaliteli zaman geçirecekler. Önümüzdeki eğitim ve öğrenim döneminde işleyecekleri dersleri önceden burada uygulamalı olarak görme fırsatı bulacaklar. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hafta sonu da hizmet veriyor. Ailelerimizi çocuklarıyla birlikte hem kampa hem de BTM’yi görmeye davet ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ