USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Murat Yanıklar

18-08-2017

07 Aralık 1975 tarihinde Bursa’da doğdu.İlkokulu Bursa Reşitpaşa İlkokulunda, ortaokul ve lise öğrenimini ise Bursa Süleyman Çelebi Lisesinde tamamladı. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu.Mezun olduktan sonra kendi işini kurmak üzere Bursa’ya döndü. Murat Yanıklar, Bursa'ya döndüğünde hayallerine inanan iki arkadaşıyla bir araya geldi. Bir İnternet girişimcisi olarak iş hayatına başlayan Yanıklar, Bursa'da 1999'da küçük bir ofiste 10 bin dolar sermayeyle Turkticaret.neti kurdu. Site 2001 krizinde patlama yaptı yüz binlerce üyeye ve milyonlarca dolarlık ciroya ulaştı.Türkiye'de esen internet fırtınasından etkilenen Yanıklar ve arkadaşları Bursa'nın ilk internet şirketlerinden birini kurdu.

Turkticaret.Net Bursa'da küçük bir ofiste 1999'da böylece kuruldu. Yanıklar ve arkadaşları, internet sitelerinin adreslerini, yani teknik tabiriyle "alan adı" (domain name) satıyorlardı. Aynı zamanda internet sitelerine bulundurma (hosting) hizmeti veriyorlardı. Bir yandan da Türkiye'nin ilk "şirketten şirkete ticaret" (business to business) sitesi Turkticaret.neti oluşturmaya koyuldular. Turkticaret.net sitesine üye olan şirketler, satmak ya da almak istedikleri malları elektronik ortamda birbirlerine bildiriyorlar, böylece aracı olmaksızın ticaret yapıyorlardı. Bu sistem dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi gördü. Eski Bursa teması üzerine modern ofis kurgusuyla yepyeni bir ofis anlayışını hayata geçiren Türkticaret.net yerel motiflerle internet sektörünü birleştiren yapısıyla Türkiye’de bir ilk olmanın gururunu yaşıyor. Renkli, rahat, konforlu ve şaşırtıcı tarzıyla iş dünyasında özel bir yere oturmaya aday bu ofis, yaydığı renkli enerjiyle internet dünyasında farklı bir soluk getirdi.Bir İnternet girişimcisi olarak iş hayatına başlayan Yanıklar, Üniversiteden sınıf arkadaşı olan ve 1993 yılından beri birlikte olduğu eşi, Birgül Yanıklar ile 2000 yılında evlendi.

*2002 yılında “TOYP Türkiye” yarışmasında Girişimcilik kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü ve bu çerçevede 2003 yılında “Dünyada Yılın En Başarılı Gençleri” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.

*2003 yılında ilk çocuğu olan Arda ve 2006 yılında da Barlas adında iki çocuk babası oldu.

*2007 yılında Bursa’da Gelir Vergisi sıralamasında 20. oldu.

*2005 yılında Asbaşkan olarak Bursaspor’da yönetici oldu. Bursaspor'un şampiyon olarak tamamladığı 2009- 2010 sezonunda Bursaspor İcra Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

*Türkticaret.net ve Web.tv İcra Kurulu Başkanı olan Murat Yanıklar Bursaspor kongre üyesi olarak hayatını devam ettirmektedir.