USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Şahin'den, Demirtaş’ın iddialarına yanıt

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Selahattin Demirtaş’ın ‘Yenikapı’da yapılacak olan mitingin provokatif amaçlı’ olduğu yönündeki iddialarıyla ilgili, “Yapılan açıklama gerçeklerden uzak bir açıklamadır” dedi.

Vali Şahin'den, Demirtaş’ın iddialarına yanıt
28-05-2015 00:27
Google News

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı’da 30 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 562’nci Fetih Şöleni alanında incelemelerde bulundu. Fetih şöleni için hazırlanan alan hakkında bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin yapılan yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklama sırasında bir basın mensubunun ‘Kazlı Çeşme’de HDP mitingine izin verilmemesi sonucu gerginlik çıkar mı?’ sorusu üzerine Şahin, “Devletimizin yeterince gücü vardır, İstanbul halkının huzurunu sağlamak için tedbir alacağız” dedi.

“SON 10 GÜN OLDUĞU İÇİN SEÇİM KURULUNDAN İZİN ALMALARI GEREKİYOR”

Seçimlere 10 gün kaldığından mitingler için seçim kurulundan izin alınması gerektiğini dile getiren Vali Şahin, “Son 10 gün içerisinde olması sebebiyle Kazlıçeşme ya da herhangi başka bir yerde bir siyasi partinin ya da siyasi olmayan bir faaliyetin izin ya da talep mercileri seçim kurumlarıdır. Bu nedenle aslında bizim 2911’e göre miting alanı belirleme ya da tahsis etme yetkimiz olmasına rağmen seçim kanununda ki özel hüküm nedeniyle son 10 gün olduğu için, bizim yetkilerimiz de dahil olmak üzere bütün alanlarda izin verme yetkisi ilçe seçim kurumlarıdır. Bu nedenle de biz siyasi olmayan bir toplantıyı Fetih şenliğini bile ilçe seçim kuruluna müracaat ederek yaptık” dedi.

“GERÇEKLERDEN UZAK BİR AÇIKLAMADIR”

HDP’nin Kazlıçeşme’de yapacağı mitinge ve Selahattin Demirtaş’ın ‘provokatif’ iddialarına ilişkin bir soru üzerine Vali Vasip Şahin, “Bahsedilen siyasi parti bana 15 Mayıs’ta geldi. O zamanda Kazlıçeşme ile ilgili düşüncemi açık bir şekilde anlattım. Orayı size tahsis etme ya da etmeme konusunda biz valilik olarak yetki sahibi değiliz. Bununla ilgili müracaat etmeniz gereken kurum ilçe seçim kurumudur. Dolayısıyla müracaatınızı oraya yapmanız ve oradan bir karar almanız lazım. Bu yollara başvurulmamış ve bu yollardan sonuç alınmamış ama geçen günlerde maalesef sayın Cumhurbaşkanlığımız ve valiliğimiz töhmet altında bırakılırcasına, sanki daha önce müracaat edilmişçesine ve izin alınmış gibi bir açıklama yapıldı. Yenikapı’daki yapılan miting aslında provokatif amaçlıdır diye. Bu açıklama gerçeklerden çok uzak bir açıklamadır. Biz ilçe seçim kurumlarına onlardan önce müracaat ettik” diye konuştu.

“BU KONUYU BAŞKA MECRALARA ÇEKMEK İSTANBUL VE ÜLKEMİZİN YARARINA HİZMET ETMEZ”

“Konuyu başka bir mecraya çekmek ve başka bir anlam yüklemek ne İstanbul’umuza ne de ülkemizin huzuruna hizmet etmez” diyen Şahin, “Herkesi her kesimi bu konu da duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz bu konuyla ilgili kendilerine başka alanlarda önerdik Maltepe, Bakırköy gibi ama bu konuyla ilgili de bir karşılık alamadık. Bunun sonunda polemiğe yol açan bir konu ortaya çıktı. Şunu tekrar söylemek istiyorum bizi valilik olarak bu konuyla ilgili karar verme yetkisine haiz olmadığımız için son 10 gün ile ilgili herhangi bir izin verme durumumuz söz konusu olmadı” şeklinde konuştu.

“BİZ ÖNLEM ALACAĞIZ, YETERİNCE GÜCÜMÜZ VE KUVVETİMİZ VAR”

Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdü:
“Biz özellikle vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde huzursuz olmasını istemiyoruz. Bizim için hangi parti olduğu veya hangi görüş olduğu fark etmiyor. Biz burada İstanbulluların huzurunu sağlamakla görevliyiz. Bizde İstanbul halkının huzurunu bozacak herhangi bir olay olmasın diye önlemlerimizi alacağız. Bu konuda da yeterli gücümüz ve kuvvetimiz vardır ve kararlıyız.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ