USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Ülke gündemine ilişkin soruları cevapladı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dış politika eleştirisinin ‘iktidar partisinde önemli yarılmalara’ tekabül edeceğini söyledi. Ülkenin ihtiyacının en geniş ortak partide bir araya gelebilecek bir merkez sağ siyaset olduğunu vurgulayan Uysal, "Hem fikir hem kadro derinliğimizle bu süreci tahkim edecek, ete kemiğe büründürme noktasında her türlü teşebbüsü yapıyoruz." dedi.

Ülke gündemine ilişkin soruları cevapladı
13-07-2015 14:24
Google News

Partisinin Bursa il teşkilatı tarafından Kültürpark’ta düzenlenen iftar yemeğine katılan Gültekin Uysal, gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını cevapladı. Ülkenin sorunlarına ve koalisyon görüşmelerine değinen Uysal, Türkiye’nin dış konjöktürünün dayattığı sorunlar bulunduğunu belirtti.

'İKTİDAR, SIRTINDA TAŞIDIĞI YOLSUZLUKLYARLA ÜLKEYİ DAYATMA İÇİNE SOKUYOR'

"Bugün iktidar, kendi sırtında taşıdığı yolsuzluklar başta olmak üzere bagajları dolayısıyla Türkiye’yi yeniden bir dayatma içerisine soktuğunu görüyoruz" diyen Uysal, şöyle konuştu: "Ama bugün ki AKP’den ziyade muhalefetin daha sorumlu bir şekilde, Suriye’de gelişen hadiseler, ülkemize yansımaları, milli güvenliğimizi tehdit eden meseleler, bütün bunları değerlendirdiğimizde, hukuk, adalet ve demokrasi temelinde yeniden insanlarımız için demokrasi ve adaleti temel haline getirecek bir dönüşümü öncelikli olarak ortaya koymamız gerekirken, çok düşük profilli bir takım tartışmalar içerisinde maalesef yönünü kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz."

'SİYASİ AKTÖRLERDEN SORUMLU DAVRANMALARINI BEKLİYORUZ'

Tartışmaların TBMM başkanlık seçiminde de ortaya çıktığını ifade eden Uysal, şöyle devam etti: "Buradan yapacağımız çağrı, demokrasiye inanmış bütün aktörlerin Türkiye’nin yeni bir iklime geçmesi noktasında bir mutabakat koalisyonu Türkiye’de oluşturma mecburiyeti vardır. Bu manada bir yanda dayatılan risklerle beraber, insanımızın geçmişten bu güne taşıdığı problemleri çözecek bir irade ile yeniden siyasal sistemi dönüştürecek, yeniden adaleti yerle yerine oturtacak, yeniden ekonomimizin üreten güç olarak işletecek bir siyasete makro düzeyde Türkiye’nin geçmesi icap eder. Bunun da en önemli vesilesi, bu iktidar iklimi ile Türkiye’nin ikliminin değişmesidir. Bunun için de yol açıcı vazifesi görmesi gereken, milletin yetki verdiği Meclis'teki bütün siyasi partilerden sorumlu davranmasını beklemekteyiz."

'ERKEN SEÇİM KUVVETLİ BİR İHTİMAL OLARAK ORTADA DURUYOR'

Uysal, erken seçim ihtimali konusunda ise şunları dile getirdi: "Ekonomik olarak Türkiye’de büyük sermayeden vatandaşa kadar borçlulukları dolayısıyla, kur riskleri dolayısıyla riskleri var. Uzun süredir Türkiye ekonomisinin katma değer üretememek gibi bir problemi var. Milyonlarca işsizi ile beraber Türkiye’de sosyal huzursuzluğu tetikleyecek unsur var. Bunun yanında adalet mekanizmasının askıya alındığı, basının üzerindeki baskılardan başlayarak iktidarın 12 yıllık tek başına iktidarı dönemiyle beraber, bütün erkleri bir kişinin şahsında birleştirerek Türkiye’ye dayattığı bir modelden, seçim günü insanların bir nefes aldıracak iradesiyle bunun gereğini yapmalarını bugün ki tablodan beklenmektedir. Koalisyon oluşturabilmek noktasında uçlara kaymış siyaset noktasında, iki eksende iki ayrı kutbu temsil eden bugün ki aktörlerin oluşturacak bir koalisyonun bir risk olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben eken seçimin kuvvetli bir ihtimal olarak ortada durduğunu görüyorum."

'BU SÜRECİ TAHKİM EDECEK HER TÜRLÜ TEŞEBBÜSÜ YAPIYORUZ'

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gün bir iftar programında hükümetin dış politikasını eleştirmesi ve değiştirilmesi gerektiği yönünde fikir beyan etmesini değerlendiren Uysal, "Artık devam ettirilemez bu politikanın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini dün bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ortadoğu politikasından başlayarak adeta geçmişle muhasebesini yaparcasına kendi görüşlerini ifade ettiler. Bunun iktidar kanadında önemli yarılmalara tekabül edeceğini görüyoruz. Ülkenin ihtiyacı yeniden en geniş ortak partide bir araya gelebilecek bir merkez sağ siyasettir. O manada bunun birinci sahibi olarak Demokrat Parti, hem fikir hem kadro derinliğimizle bu süreci tahkim edecek, ete kemiğe büründürme noktasında her türlü teşebbüsü yapıyoruz. Çok kısa bir zaman alabilir, özellikle erken seçim ihtimali dolayısıyla bu süreci biz de hızlandırma gayreti içindeyiz. Eninde sonunda Türkiye’nin dayatmalarla beraber, dengeleyecek, denetleyecek unsurları oluşturabilmek noktasında, milletin iradesinin tecelli edeceği enstrümanları bizler de kurumsal bazda kuvvetlendirme gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35