USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye'yi sarsan ölümle ilgili eşi ilk kez konuştu

Samsun'da geçen hafta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'un doktor eşi Funda Furtun, eşinin hep hastaları için yaşadığını belirterek, "Eşim can kurtardığı masada şehit oldu" dedi.

Türkiye'yi sarsan ölümle ilgili eşi ilk kez konuştu
05-06-2015 15:24
Google News

Samsun'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun: "Eşim can kurtardığı masada şehit oldu. Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Adının bir hastaneye verilecek olması, ölümsüzleşmesi, bizim için mutluluk"
"Şiddetin artık son bulmasını umuyorum. Eşimin ölümü bir birleştirici ruh oluşturdu. Bu ruhla gerekenlerin yapılıp, halkımızın bilince ulaşıp, şiddetin artık bitmesini umuyorum"


Funda Furtun, eşinin vurulduğu gün araç kullanırken acı haberin kendisine verildiğini ve yaşananlara hala inanamadığını, hiç beklemedikleri bir olayda eşini kaybettiğini söyledi. Bir gece önce oğullarının İngilizce drama gösterisini izledikten sonra ailece yemek yediklerini, Sabah ise eşinin kendilerini uyandırmadan işe gittiğini belirten Furtun, eşiyle vedalaşamamanın üzüntüsünü yaşadığını, oğlunun da çok etkilendiğini dile getirdi. Furtun, "Bir gün önce oğlumuzun okulunda İngilizce drama gösterisi vardı. O gösteriden sonra beraber yemeğe gittik. En son o gece gördüm. Sabah ben görmeden evden çıktı. Bizim üç kişilik bir hayatımız vardı. Hafta sonları ve akşamlarımız hep beraberdi. Başka bir hayatımız yoktu. Tatil planlarımız vardı" diye konuştu.

"Kendi hayatını hiç yaşamadı ki"
Eşinin sevilen ve başarılı bir doktor olduğunu belirten Furtun, "Eşiniz bugün hayatta olmuş olsaydı, ne yapmak isterdiniz?" sorusunu, "Kendi hayatını hiç yaşamadı ki kendisi için hiç yaşamadı. Kendisi için yaşamasını isterdim" şeklinde yanıtladı. Furtun, eşinin mesleğini çok seven bir doktor olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Eşim, mesleğiyle ilgili her zaman daha iyisini yapmaya çalışırdı. Her zaman kendisinden iyi olduğunu düşündüğü insanlarla irtibat haline girmeye çalışırdı ve sürekli okurdu. O kadar başarılıydı ki sadece mesleğiyle ilgili değil birçok konuda hep kendini geliştirdi. Hastalarıyla ilgili zaten hayallerini gerçekleştiren birisiydi. Bir çok insana şifa dağıttı, ölümden kurtardı." Eşiyle okul yıllarında tanıştıklarını, uzun yıllar nişanlı kaldıktan sonra evlendiklerini, 26 yıllık mutlu bir evlilikleri olduğunu ifade eden Furtun, çok geç çocuk sahibi olduklarını dile getirdi. Bir oğlunun olduğunu belirten Furtun, "Eşimin en büyük hayali oğluydu, oğlunun büyüdüğünü göremedi" dedi.

"Eşimin ölümü bir birleştirici ruh oluşturdu"
Funda Furtun, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi hiç tanımadığını ve hakkında da hiç birşey bilmediğini söyledi. Sadece doktorlara değil herkese karşı şiddetin sona ermesini isteyen Furtun, "Şiddetin artık son bulmasını umuyorum. Eşimin ölümü bir birleştirici ruh oluşturdu. Bu ruhla gerekenlerin yapılıp, halkımızın bilince ulaşıp, şiddetin artık bitmesini umuyorum" diye konuştu. Furtun, eşinin ölümünün ardından mezarını ziyarete gittiğinde, bir hastasının kabrin başında dua okuyarak ağladığını gördüğünde çok etkilendiğini belirterek, tüm Samsun halkı ve Türkiye'nin eşine sahip çıktığını kaydetti. Bu süreçte büyük destek gördüklerini anlatan Furtun, "Özellikle Samsun halkımızdan. Dostlarımız, sevenlerimiz ayrı tüm Türkiye'den bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Furtun, sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Samsun'da bir kamu Hastanesine Opr. Dr. Kamil Furtun adının verileceğini açıklamasına ilişkin, "Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Adının bir hastaneye verilecek olması, ölümsüzleşmesi, bizim için mutluluk'' şeklinde konuştu. Funda Furtun, "Eşim can kurtardığı masada şehit oldu" dedi.

Olay
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde, 29 Mayıs'ta, hastane koridorunda İsmail K'nın silahla üç el ateş etmesi sonucunda ağır yaralanan Opr. Dr. Kamil Furtun, aynı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Saldırının ardından kaçan zanlı, daha sonra yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olayın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 1 Haziran'da "şifa veren ele vefa" sloganıyla yapılan organizasyon kapsamında 15 dakikalık iş bırakma eylemi yapılmıştı. Opr. Dr. Kamil Furtun'un ölümünün ardından İlkadım Belediyesi Meclisi, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinin bulunduğu sokağa oy birliği ile "Opr. Dr. Kamil Furtun" adının verilmesini kararlaştırmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34