USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'den tepki: "Hayretle karşıladık"

Nikos Anastasiadis'in Türkiye'deki hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili sözleri üzerine Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Türkiye'den tepki:
13-06-2015 01:20
Google News

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs'taki müzakere süreci ve Türkiye'deki hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili sözleri üzerine Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Anastasiadis'in ifadelerinin hayretle karşılandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'GKRY lideri Nikos Anastasiadis'in 12 Haziran tarihinde basınımızda yer alan, Ada'daki kapsamlı çözüme yönelik müzakere sürecini ülkemizdeki hükümet kurma çalışmalarıyla bağlantılandırmaya yönelik ifadeleri hayretle karşılanmıştır.

GKRY liderinin öncelikle çözüme yönelik mevcut fırsatı iyi değerlendirerek, çabalarını KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ile BM Genel Sekreterinin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde yürütülen müzakerelerin sonuca varmasına odaklaması gerekmektedir.

Türkiye'nin, Kıbrıs'ta iki liderin 11 Şubat 2014 tarihinde kabul ettikleri ortak açıklamada genel çerçevesi çizilen, iki tarafın siyasi eşitliği ve iki eşit Kurucu Devletin oluşturacağı yeni ortaklık temelinde, Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve yaşayabilir bir çözüm bulunması hedefine bağlılığının sorgulanmaya yeltenilmesinin maksatlı bir taktik manevra olduğu değerlendirilmektedir. Türkiye uzun bir devlet geleneğine sahiptir ve uluslararası taahhütlerinin gereğini her zaman titizlikle yerine getirmiştir ve getirmeye de devam edecektir.

Bu bağlamda, Kıbrıs'ta adil ve yaşayabilir kapsamlı bir çözüme en kısa zamanda ulaşılmasını; Kıbrıs Adası ve Doğu Akdeniz'in bir barış, istikrar ve işbirliği alanı haline gelmesini temenni etmekte; bu yönde gösterilen gayretlere her zaman olduğu gibi desteğini sürdürmektedir.'

NE DEMİŞTİ?

Rum Lider Nikos Anastasiadis, Türkiye'de kurulacak koalisyon hükümetinin ya da alınabilecek erken seçim kararının Kıbrıs sürecini etkileme potansiyeli olduğunu söylemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ