USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Tunceli’de birlik mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kürt meselesinin etrafındaki istismarlarının önüne geçtiklerini, şimdi de Alevi vatandaşlar üzerinde yürütülen her türlü istismara karşı olduklarını söyledi.

Tunceli’de birlik mesajı
28-05-2015 21:25
Google News

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, bugün Siirt’in ardından ikinci durağı Tunceli oldu. Partisinin, seçim çalışmaları çerçevesinde Tunceli’de düzenlediği mitinge katılan Davutoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu önündeki alanda, vatandaşlara hitap etti. Kasım ayında Tunceli’ye geldiğini ve o zaman Başbakan olarak en fazla ziyaret edeceği kentlerin başında Tunceli’nin geleceğini söylediğini belirten Davutoğlu, bir yıl olmadan bir kez daha Tunceli’ye geldiğini ifade etti. 7 Haziran’da kutlu bir yürüyüşün önemli bir aşamasına gelineceğini dile getiren Davutoğlu, “Eski Türkiye dediğimiz de ne kast ettiğimizi en iyi anlatacak illerden biri Tunceli. Kendisi bu toprağın çocuğu olmakla birlikte Kılıçdaroğlu bir türlü tek parti döneminin hesapları ile yüzleşemiyor. Buraya gelenler CHP müfettişleri demişlerdi ki ‘Dersim bir çıbandır’ devlet için. Ama biz bu inancı yerle bir ettik. Devlet milletin emrindedir, hizmetindedir. Bunu dersim için söyleyenler sonra 27 Mayıs’ta bunu Demokrat Partililer için söylendi. 12 Eylül’de herkes için Kürtler için, Türkler için, Aleviler için söylendi. 12 Eylül zihniyeti 28 Şubat’ta devam etti. Başörtülüler, başı açıklar diye ayrıma tuttular kardeşlerimizi. 28 Şubat’ın o kalıntılarını AK Parti hükümeti büyük hamlelerle yerle bir etti. Bir daha bu ülkede hiçbir şekilde darbe, vesayet, baskı ve zulüm olmayacak. Kimseye nasıl düşüneceği empoze edilmeyecek” dedi.

“AYRIMCILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Dersim’deki olaylar için özür dilediğinde, Kılıçdaroğlu’nun bu çağrıya katılmadığını kaydeden Davutoğlu, “Ben daha önce buraya geldim. Alevi kardeşlerimiz ile Sünni kardeşlerimiz arasında bir daha ayrım yapılmayacağının taahhüdünde bulundum. Bizim için Hazreti Mevlana neyse, Hacı Bektaş-i Veli odur. Hiçbir yerde şimdiye kadar düşüncesi ve inancı dolayısıyla kimseye ayrımcılık yapmaya izin vermediklerini bundan sonra da vermeyeceğiz. 12 Eylül’ün kalıntılarını silmek için uğraşıyoruz. OHAL’i kaldırdık. OHAL’i kim kaldırdı. İnsan onurunu yok sayan işkenceyi bütün Türkiye’den sildik, attık. Şimdi derin devlet diye anılanlarla HDP, CHP, MHP yan yana. ‘Halka bidon kafalılar’ diye hitap eden gazeteci geçenlerde HDP’ye destek talep ediyordu. Herkesin istediği, inandığı gibi yaşayacağı, herkesin anadilinde istediği gibi konuşabileceği bir Türkiye. İşte biz bunu değiştirdik. 7 Haziran’da yeni bir Anayasa’ya var mısınız? İşte bizim çağrımız budur. Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Nasıl geçmişte Kürt meselesi etrafında istismarların önüne geçtiysek, şimdi de Alevi vatandaşlar üzerinde yürütülen her türlü istismara karşıyız. Biz ‘gel’ deriz, ne olursan ol ‘gel’ deriz. Herkese ‘gel’ deriz. Beraber yürürüz” diye konuştu.

“MHP BU BÖLGELERE GELEMİYOR”

Diğer partilerin genel başkanlarının ya Türkiye’nin doğusunda ya da batısında olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, “HDP’nin Karadeniz’de göründüğü baki değil. MHP zaten bu bölgelere gelemiyor. CHP’nin 33 ilde, MHP’nin 45, HDP’nin 50’yi aşkın ilde milletvekili yok. Türkiye’nin her yerine giden tek parti hangi parti? 81 vilayette kampanya yürütüyoruz. 3 vilayetimizde milletvekilimiz yok. Tunceli artık hasretimize son verecek mi? Tunceli’den Ankara’ya milletvekillerimizi gönderecek mi? Hiçbir yeri hiçbir partinin kalesi görmedik. Hangi partiye oy verirse versin, bütün vatandaşları bağrımıza bastık. Bunun için iki elim kanda olsa 81 vilayetimize gideceğiz dedim. Geldik mi? Biz bütün bu dağları yüreğimize aşk ile yazmışız. Her taş, her toprak, her su zerresi bizim için azizdir. Selam olsun Dersim’in, Tunceli’nin yiğitlerine” dedi.

“SÖZLERİ BİRER BİRER TUTACAĞIZ”

Kasım ayında geldiğinde Tunceli’ye birçok söz verdiğini ve bunları birer birer yapacaklarını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

“Biz iktidara gelene kadar Tunceli’de üniversite, OSB var mıydı? Kim kurdu? Ambulans var mıydı? Kim getirdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Tunceli’de 2002’de bir tane ambulans vardı. Bu dağlarda iki kişi aynı anda hasta olsa ambulans birine gider diğerine gidemezdi. Şimdi 32 ambulans var. Kar paletli, helikopter ambulanslarla Tunceli’nin emrindeyiz. Nitelikli yatak sayısı sadece 2’ydi. Şimdi 132 nitelikli yatak sayısı var. Eski hastane yeni yerine taşındı. Tuncelili hemşeriler eski hastanenin ne olacağını soruyorlarmış. Burası ağız ve diş sağlığı merkezi olarak Dersimlilere hizmet etmeye devam edecek inşallah. Bölünmüş yollar yaptık. Daha önce sadece 2 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 43 kilometre bölünmüş yol var. İnşallah Erzincan, Pülümür, Tunceli yolu da yapılacak. Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bütün bu yolları birer birer yapmaya kararlıyız. Hozat’a yeni bir hastane yapıyoruz. 3 hastanede proje aşamasındayız. İki yol çalışması yapıyoruz. Pertek-Tunceli, Hozat-Ovacık yollarını yapıyoruz. 8 adet feribot yapıyoruz. İki tanesi teslim edildi.”

“SÜREÇ MUTLAKA BAŞARIYA ULAŞACAK”

Annelerin gözlerinden bir damla yaş düşmesine izin vermeyeceklerine dikkat çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti aynı insan onuru anlayışı ile yaklaşan, birleştiren, bütünleştiren ortak kader inancını bilincini temel alacak ve çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaştıracak. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı ‘Biz asırlar burada beraber yaşadık, ebediyete kadar beraber yaşayacağız’ demeye var mısınız? Dersim’in acı olaylarının yaşandığı askeri kışla bir müze olarak en kısa sürede halkın hizmetine açılacak. Yine talep üzerine değerli Tunceli Üniversitesi rektörümüz demişti ki, üniversitenin adını Munzur Üniversitesi yapalım. Bütün bürokratik işlemler tamamlandı. Seçim sonrasında ilk işimizden biri Tunceli Munzur Üniversitesi şeklinde adını yeniden inşa etmek olacak. Gençlerimizin her açıdan istifade edebileceği spor salonlarını arttıracağız. Dersimdeki bütün gençlerin spor ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bir sulama tesisi yapıyoruz. Ovacık kayak tesisleri için ön hazırlıklar çalışmalar yapıldı. En önemli müjdelerimizden biri biz geldiğimizde 9 ilde doğalgaz vardı. Şimdi 74 ilimizde doğalgaz var. geriye 7 ilimiz kalmıştı. Biri de Tunceli. İnşallah en geç 2016’da doğalgaz Tunceli’ye gelmiş olacak.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33