USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tehdit içeren beyanlarda bulundu!

Savunmasında hükümeti de eleştiren Sanık Özçelik, "Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin ailesi adalet bekliyor, Berkin Elvan'ın ailesi adalet bekliyor, Uğur Kurt'un ailesi adalet bekliyor" dedi.

Tehdit içeren beyanlarda bulundu!
26-06-2015 01:21
Google News

Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik el bombası ve silahlı saldırı gerçekleştiren tutuklu sanık Fırat Özçelik'in yargılanmasına başlandı.
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Fırat Özçelik ve avukatları katıldı. Özçelik'in beyaz tişörtünün ön kısmında Berkin Elvan'ın resminin, arkasında ise "Selam olsun Şafak, Bahtiyar ve Elif'e" şeklinde yazı bulunduğu görüldü.Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülü sonrası komaya giren ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın soruşturma dosyasının emniyet ile savcılık arasında gidip geldiğini ve soruşturmada ilerleme kaydedilmediğini savunan Özçelik, "Katiller hâlâ aramızda" diye konuştu.

44 sayfalık savunmasında örgüt propagandasına da yer veren Özçelik, zaman zaman tehdit içeren açıklamalar yaptı. Özçelik, savunmasının ardından 44 sayfalık savunma metnini mahkemeye sundu.

"MÜVEKKİLİMİN ADAM ÖLDÜRME KASTI YOKTUR"

Sanığın avukatı Özgür Yılmaz ise bilirkişi raporunda olayın görüntülerinin eksik olduğunu ve diğer tüm görüntülerin Emniyet'ten gönderilmesi gerektiğini belirterek, "Her silahlı eylem anayasal düzenin değiştirilmesi olarak değerlendirilmemelidir. Tek başına yapılan eylemle de anayasal düzen değiştirilemez. Müvekkilimin adam öldürme kastı yoktur, olayın vahameti de yoktur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

"NOTUN ÜZERİNDE 'BERKİN ELVAN'IN KATİLLERİNİ BİZE VERİN, YOKSA SARAYLARINIZDA DAHİ RAHAT BIRAKMAYIZ' YAZIYORDU"

Mahkeme Başkanı, başka bir ilde bulunan müşteki polis memuru M.T.'nin talimatla ifadesinin alındığını belirtti. Polis memuru, ifadesinde şunları söyledi:

"Ben olay günü TBMM Koruma Daire Başkanlığı, Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü'nde koruma görevlisi olarak görev yapmaktaydım. Olay 1 Ocak 2015 günü saat 15.00'te oldu. Karşı taraftan bir şahsın geldiğini gördüm. Şahsın bana soru soracağını düşünerek dinlenme odasının kapısına doğru yöneldim. Şahıs da hızlı hızlı koşaraktan dinlenme odasının içerisine el bombası attı. El bombasının sadece fünyesi patladı. Bundan dolayı bana bir şey olmadı. Şahıs Kabataş'a doğru koşmaya başladı. Kendisini takip ettim. Kendisine 'dur' ihtarında bulundum. Kendisi 'dur' ihtarıma uymayıp, bana 3 adımlık mesafeden silah çekti. 1 el ateş ettiğini hatırlıyorum. Ateş ettiğinde kendimi yana doğru çektim. Herhangi bir isabet almadım. Takibe devam ettim. Şahıs yine ateş etmeye çalıştı, fakat silahı tutukluk yaptığı için ateş edemedi. Şahsın arkasında da Rus yapımı uzun namlulu bir silah vardı. Takibin devamında şahsı yüz üstü yere yatırım. Bu esnada şahıs direniş gösteriyordu. Şahsın üzerinde el bombaları, fişekler, bir miktar para, bir de not vardı. Notun üzerinde hatırladığım kadarıyla "Berkin Elvan'ın katillerini bize verin, yoksa saraylarınızda dahi rahat bırakmayız" yazıyordu. Polis arkadaşlarım gelerek kelepçe taktı. Daha sonra fark ettiğim kadarıyla sağ orta parmağım kırılmıştı. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istemiyorum."

DURUŞMA TEMMUZ AYINA ERTELENDİ

Duruşma sonunda, Mahkeme heyeti, sanık Özçelik'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, olaya ilişkin tüm görüntülerin Emniyet'ten istenmesine ve gerektiğinde yeniden bilirkişi raporu aldırılmasına hükmetti.

Fırat Özçelik'in 44 sayfalık savunmasının İstanbul Cumhuriyet Başavcılığı'na gönderilerek suç teşkil edecek beyanının olup olmadığı konusunda gereğinin takdir ve ifasının istenmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı Temmuz ayına erteledi.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gerçekleşti:

1 Ocak 2015 tarihinde, şüpheli Fırat Özçelik, Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nda görevli polis memuru M.T.'nin bulunduğu nöbet kulübesine gelerek, saat 15.02'de elinde bulunan el bombasının pimini çekerek kulübe içerisine attı. Müşteki M.T., şüpheli Özçelik'e 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli Özçelik dur ihtarına uymayarak kaçmaya devam etti, arkasını dönerek elinde bulunan tabanca ile kendisini takip eden müşteki polis memuru M.T.'ye hedef gözeterek 1 el ateş etti. Ancak isabet ettiremedi. İkinci defa ateş etmeye çalışmasına rağmen tabancanın tutukluluk yapması sonucu ateş edemedi. Dolmabahçe Sarayı'ndan Kabataş istikametine doğru yaklaşık 20 metre koşan şüpheli Özçelik, takviye polis ekipleri tarafından 15.15'te yakalandı. Özçelik, 2 Ocak 2015'te tutuklandı.

Fırat Özçelik hakkında, "Terör örgütü adına anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla değiştirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Tasarlayarak kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" ve "Ruhsatsız, vahim nitelikte ateşli silahları taşımak" suçlarından da 34 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34