USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Suriyelilerin yaraları sarılıyor

Türkiye'deki kamu kuruluşları, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanından kaçarak ülkeye sığınan Suriyelilerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Suriyelilerin yaraları sarılıyor
15-06-2015 15:48
Google News

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı başta olmak üzere birçok yardım kuruluşu, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için seferber oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Haseke'ye bağlı Tel Abyad bölgesine yönelik hava saldırılarını artırmasının ardından evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, çareyi bölgenin tek güvenli limanı Türkiye'ye sığınmakta buldu.

Saldırılar nedeniyle son iki haftada Tel Abyad bölgesinden Türkiye'ye yaklaşık 20 bin sığınmacı girdi. AFAD'ın, Akçakale Sınır Kapısı'nda oluşturduğu kayıt merkezinden kontrollü şekilde ülkeye alınan sığınmacıların bir kısmı akrabalarının yanına, yakını olmayanlar ise başta Şanlıurfa olmak üzere Mardin ve Gaziantep'teki kamplara yönlendirildi.

Sığınmacıların barınmaları için kamplarda yeterli alan bulunduğu öğrenildi.

AFAD ve Türk Kızılayının yanı sıra İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi de sınırdan yeni geçen sığınmacıların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için seferber oldu.

Çorba, gıda ve su dağıtan sivil toplum kuruluşunun gönüllü çalışanları, sığınmacıları bir nebze de olsun rahatlatabilmek için yoğun çaba harcıyor.

İlçe merkezine geçici yerleştirilen kimsesiz Suriyeliler için de Büyükşehir ve Akçakale Belediyesi, 3 öğün sıcak yemek ikramına başladı.

Türk Kızılayı ekipleri, geçişlerin sürdüğü sınır bölgeleri ile ihtiyaç sahiplerinin geçici yerleştiği Akçakale'nin her köşesindeki misafirlere ulaşıyor.

Sağlık Bakanlığı ekipleri de Suriyelileri sağlık taramasından geçirerek, ilaçlarını ücretsiz veriyor. Risk grubundakiler, çocuk felci aşısı yapıldıktan sonra ülkeye alınıyor.

Ayrıca, bölgede Göç İdaresi ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü gibi kuruluşlardan yaklaşık bin personel görev yapıyor.

Farklı illerden sivil toplum kuruluşları da bölgedeki sığınmacılara yardıma başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ