USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Skandal! Yanlış takılan serum bebeğin...

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya gelen Arin bebeğin, aynı hastanede tedavi görürken takılan serum nedeniyle eli çürüdü.

Skandal! Yanlış takılan serum bebeğin...
27-06-2015 18:53
Google News

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya gelen Arin bebeğe, bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle aynı hastanede tedavi görürken takılan serumdaki ilaçlar deri altına gidince eli çürüdü. Olanlardan habersiz apar topar Şanlıurfa'ya sevk edilen Güneş ailesi burada kolundaki sargı açılınca bebeklerinin üzeri çürümüş eli ile karşılaşınca adeta şok oldu.

AİLE GÖREVLİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde ameliyat yapılacak olan Arin bebeğin eline, bacağından alınacak parça yerleştirilecek. Güneş ailesi, bebeklerini bu hale getiren görevliler hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.

SERUM KELEBEĞİ YANLIŞ TAKILDI İDDİASI

Vedat ve Elif Güneş çiftinin Arin ismini verdikleri kız bebekleri, 35 haftalık olarak MardinKadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya geldi. Taburcu edildikten bir süre sonra bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle aynı hastanede 13 gün tedavi gören Arin bebek, sağlık görevlilerinin ihmalinin kurbanı oldu. İddiaya göre tedavi sırasında serum kelebeğinin yanlış takılması ve kontrol edilmemesi nedeniyle damara değil de deri altına giden ilaç, Arin bebeğin elinin üzerini çürüttü.

ARİN BEBEK BAĞIRSAKLARINDAKİ RAHATSIZLIK NEDENİYLE 13 GÜN HASTANEDE KALDI

Bebeğini tedavi ettirebilmek için Mersin'e gelen ve yakınlarının yanında kalan anne Elif Güneş, başından geçenleri anlattı. Bebeğini Mardin Kadın Doğum Hastanesi'nde 35 haftalık olarak erken dünyaya getirdiğini belirten Anne Elif Güneş doğduktan sonra 1 saate yakın küvezde kalan bebeklerinin daha sonra kendilerini teslim edildiğini, bir gün sonra ise taburcu edildiğini söyledi. Taburcu edildikten sonra 10 gün boyunca evlerinde kaldıklarını ifade eden anne Güneş, 10 gün sonunda ise bebeklerinin yüzünün çok sararması nedeniyle Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdüklerini kaydetti. Sarılıktan dolayı bir gece kalan bebeklerinin tekrar taburcu edildiği anlatan Güneş, 2 gün evde kaldıktan sonra kusmaya başlayınca korkup yine aynı hastaneye götürdüklerini söyledi. 'Bağırsaklarında enfeksiyon var' denilerek bebeklerinin yatışının yapıldığını belirten Güneş, "13 gün boyunca hastanede kaldı. Bağırsaklarından tedavi görüyordu. 13 gün sonunda bağırsaklarındaki sorunun büyük olduğunu ve bazı tahlillerin Mardin'de yapılamadığını söyleyerek bizi Şanlıurfa'ya sevk ettiler. Bize teslim ettiklerinde bebeğimin kolu şişti. Sarmışlardı yarayı, altını görmedim. Hastanedeki görevlilere kolunun neden bu kadar şiş olduğunu sordum. 'İlacın içinde karbondioksit var, normal' dediler" şeklinde konuştu.


"BEBEĞİMİZİN ELİNİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUK"

"Şanlıurfa'da özel bir hastaneye gelip bebeğinin elini açtıklarında gördüklerim karşısında şok oldum" diyen acılı anne, "Burada durumu anlattık, Şanlıurfa'daki doktor,Mardin'dekilerin sorumsuzluğundan kaynaklandığını söyledi. İğne yerinden çıkmış ve görmedikleri için ilaçlar deri altına gitmiş ve deri çürümüş. Biz onlardan şikayetçiyiz, dava açacağız, şikayet edeceğiz. Bugün bize yapan, yarın başka çocuklara da yapar." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'daki doktorun, tedavi edilmezse elinin kesilmeye kadar gidebileceğini söylemesi üzerine bebeklerini Mersin'e getirdiklerini anlatan Güneş, "Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde plastik cerraha gösterdik. Ameliyat edeceklerini söylediler. Bu kabuğu kaldırıp vücudundan et parçası alıp buraya nakledecekler." dedi.

Baba Vedat Güneş de Mardin'deki doktorların bebeğini bu hale getirdiğini ifade ederek şikayetçi olduklarını dile getirdi.

DOKTOR: BİR İHMALKARLIK VARSA DA BENİM DEĞİL

Öte yandan bebeğin tedavisini gerçekleştiren Mardin Kadın Doğum ve Çocuk HastanesiYenidoğan Uzmanı, "Çocuğun bağırsaklarında problem olduğu için direnci düşmesin diye damardan kalsiyum veriyorduk. Bu işlemlere hemşireler bakar. Serum damardan çıkınca kalsiyumun değdiği yer morarmaya baslar. Buna hemşirelerin periyodik olarak bakması gerekir. Bir ihmalkarlık varsa da benim değil. O gün ben izinliydim. İhmalkarlık kiminse ortaya çıksın." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34