USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung'dan yeni bir atak daha

Son dönemlerde akıllı telefonlarımızda yer alan hemen her bileşen hızla gelişiyor ancak pil teknolojisinde önemli bir ilerleme kaydedilebilmiş değil.

Samsung'dan yeni bir atak daha
27-06-2015 17:17
Google News

Hatırlanacağı üzere Samsung Ar-Ge departmanı pil boyutunu koruyarak kapasiteleri artırmak için önemli mesafe kat edilmesine olanak tanıyan yeni bir katot malzeme bileşimi geliştirdiklerini açıklamıştı.

Samsung daha önce gündeme gelen silikon katot materyale grafen karıştırarak aynı pil boyutunda pil kapasitesini 1.5 ile 1.8 kata çıkaran bir çözüm geliştirdi. Firmanın amiral gemisi konumundaki güncel cihazlarından Galaxy S6’yı ele alırsak bu teknoloji ile akıllı telefona 4000 mAh kapasiteli bir pil dahil edilebilir ve olağan bir kullanım senaryosunda 2 – 3 gün çalışma süresi sunulabilir.

Bu teknolojide daha önce şarj olma ve şarj boşalma döngüsü konusunda sıkıntılar vardı, sorunlar geride bırakılmış görünüyor. Samsung’un daha yoğun bataryalar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Çalışmaların Galaxy S7’de meyvelerini vermesi kullanıcıları şüphesiz memnun edecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ