USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Saldırının arkasında İsrail mi var?

bildirildi.Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky'nin, İran'la nükleer müzakerelerin görüşüldüğü otelleri hedef alan siber casusluk saldırıları ortaya çıkardığı bildirildi.

Saldırının arkasında İsrail mi var?
11-06-2015 11:06
Google News

Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky, İran'la nükleer müzakerelerin yürütüldüğü otellerin siber saldırılara maruz kaldığını açıkladı. Şu ana kadarki "en usta, gizemli ve güçlü tehdit" denilen saldırıların arkasında İsrail'in olduğu iddia edildi. 

Şirket tarafından yapılan açıklamada, otellerin sistemlerini hedef alan kötü amaçlı yazılımların çok karmaşık olduğu, bu kadar sofistike bir saldırının ancak bir devlet sponsorluğunda yapılabileceği belirtildi.

İsmini vermek istemeyen eski bir üst düzey istihbarat görevlisi Associated Press haber ajansına, nükleer müzakerelerin, İsrail ve Rusya'nın da içinde bulunduğu çok sayıda ülke tarafından hedef alındığını söyledi.

The Wall Street Journal gazetesi, eski ABD istihbarat görevlilerini kaynak göstererek, saldırının nükleer müzakerelere karşı çıkan İsrail tarafından yapıldığını yazdı.

Kaspersky'nin açıklamasında, bu yılın ilk aylarında şirketin kendi sistemlerine de bir siber saldırı yapıldığı kaydedildi.

Şirket, belirledikleri saldırının, siber casusluk dünyasında keşfedilen "en usta, gizemli ve güçlü tehdit" olduğunu ve Batı'daki birkaç ülkenin de aynı saldırıya maruz kaldığını
açıkladı.

ABD'li antivirüs şirketi Symantec'in açıklamalarını doğruladığı Kaspersky'nin siber casusluk saptamaları, güvenlik uzmanları tarafından ciddiye alınıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ