USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ramazan’a kanlı hazırlık!

Terör örgütü DAEŞ, Ramazan ayında sözde ‘hilafet’ ilanının birinci yıldönümünü büyük bir kanlı zaferle kutlamaya hazırlanıyor.

Ramazan’a kanlı hazırlık!
28-05-2015 03:01
Google News

Irak Şam İslam Devleti (DAEŞ) terör örgütü, Irak ve Suriye topraklarındaki kanlı ilerleyişine bir yıldır aralıksız devam ederken, önümüzdeki ay içerisinde büyük eylemler planlıyor. 

'HEDEFE ULAŞTIK' MESAJI 

Örgüt 30 Haziran 2014'te sözde hilafet ilan etmişti. On binlerce insanın hayatını karartan bir yıllık istilanın ardından örgüt şimdi Irak’ın Sünni merkezi Anbar'da terör estiriyor. Uzmanlara göre, "İslam devleti" hedeflerine önemli ölçüde ulaştığını kanıtlamak isteyen DAEŞ, yıldönümü arifesinde "daha çok kan" hedefliyor. Ramazan 18 Haziran’da başlıyor.  

ABD’den ‘Hüseyin’ tepkisi

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'ta Şii milislerin, Anbar'ın DAEŞ’ten kurtarılması amacıyla başlattığı operasyona "Emret ya Hüseyin" adının verilmesine tepki göstererek  "bu mezhepçi bir kod" dedi.

Palmira şimdilik sağlam 

Terör örgütü DAEŞ, Suriye'de ele geçirdiği, dünya kültür mirasları listesindeki Palmira Antik Kenti'nin içinden ilk görüntüleri yayınladı. Görüntülerde 2 bin yıllık kente şimdilik zarar verilmediği görülüyor.

‘Sarışın’ terfi etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’le girdiği ‘sarışın’ polemiğiyle gündem olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, “Üst Düzey Stratejik İletişim Danışmanı” olarak atandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ