USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Peşmergeden sınır hattında DAEŞ nöbeti

Irak'ta Peşmerge güçleri, yaklaşık bin kilometrelik sınır hattında muhtemel DAEŞ saldırılarına karşı teyakkuzda bekliyor.

Peşmergeden sınır hattında DAEŞ nöbeti
28-06-2015 19:42
Google News

Erbil'in 50 kilometre batısındaki Hazer bölgesi, Peşmergenin DAEŞ ile sınır çizgisi niteliğinde. Peşmergeler, yaklaşık bir yıl önce Musul'u ele geçiren DAEŞ militanlarının muhtemel saldırılarına karşı ağır silahlar eşliğinde sınır nöbeti tutuyor.

Hazer'deki Peşmerge gücü Komutanı Yarbay Kawa Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in saldırılarını engellemek için hendek kazdıklarını söyledi. Yaz sıcaklarının başlamasıyla işlerinin daha da zorlaştığını anlatan Maruf, "Peşmergeler, saatlerce güneşin altında nöbette bekliyor. Mevzilerimizde muhtemel saldırılara karşı hazır bekliyoruz. Zaman zaman DAEŞ militanları bulunduğumuz bölgeye ateş ediyor. Biz de bu ateşe anında karşılık veriyoruz" dedi. 

Erbil, Musul, Kerkük ve Süleymaniye sınır hatlarında sürekli teyakkuzda olduklarını aktaran Maruf, DAEŞsaldırılarına karşı koalisyon güçlerinin de savaş uçaklarıyla kendilerine destek verdiğini ifade etti. 

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ