USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Paralel yapı'da 5 tutuklama

Mersin merkezli 7 ilde 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 5'i tutuklandı.

'Paralel yapı'da 5 tutuklama
05-06-2015 19:30
Google News

Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Hakkari ve Samsun illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve haklarında 19 ayrı dosyadan işlem yapılan, aralarında eski istihbarat ve KOM şube müdürleri ile eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı'nın da bulunduğu 27 kişi, dün sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i savcılıkça serbest bırakılırken, 22 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerin avukatları nöbetçi mahkemede reddi hakim talebinde bulundu. Talep kabul edilmeyince Mersin Barosu şüpheliler için avukat gönderdi. Bunun üzerine şüphelilerin avukatları savunma yapmak zorunda kaldı.
Bugün öğle saatlerinde mahkemede işlemleri tamamlanan 22 şüpheliden eski Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, Müdür Yardımcısı Erdem Kaçmaz, aynı birimde görevli Hüseyin Avcı, Bekir Kaymakçı, Ahmet Şanverdi tutuklandı.

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit'in de aralarında bulunduğu 14 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest, 3 kişi ise serbest bırakıldı.
Mahkeme çıkışı açıklama yapan avukatlar, operasyon sürecinin başından sonuna kadar hukuksuz olduğunu öne sürdü.

'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik 1 Haziran Pazartesi sabahı 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 57 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 30'u Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
Operasyon kapsamında Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü ve Milli İttifak'ın Mersin 3. sıra milletvekili adayı Ali İhsan K.'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi ise halen aranıyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ