USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Ölen vatandaşımızın hesabı sorulmalı'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Rüzgarlı Sokakta otoparkçılar ile esnaf arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kavga ile ilgili İcişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

'Ölen vatandaşımızın hesabı sorulmalı'
10-07-2015 20:40
Google News

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Ankara Ulus’taki Rüzgarlı sokakta otoparkçılar ve esnaflar arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin İçişleri Bakanlığını ve Ankara Valiliğini göreve davet eden Levent Gök, göz göre göre bir cinayet işlendiğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesini suçladı.

“Ankara halkının kullandığı cadde ve sokakları kendisine hak olarak gören Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kaprisleri, Ankara halkının kaynaklarını sömürme anlayışı, ne olduğu belli olmayan ihalelerle Ankara’nın sokaklarını değnekçi terörüne alet eden anlayış dün Ankara’da 21 yaşında yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu” açıklamasında bulunan Levent Gök, bu anlayışın arkasında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in birinci derecede sorumluluğu olduğunu kaydetti.

“İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİ’Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”
Cadde ve sokakların kamunun malı olduğunu belirten ve cadde ve sokakların bir otopark olarak tahsisi ile ilgili olarak dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen uygulamayı Ankara Büyükşehir Belediyesinin uzun yıllardır devam ettirdiğini ve Ankara’nın malı olan sokak ve caddelerden para kazandığının altını çizen Gök, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin buna hakkı yoktur. Dün yurttaşlarla otoparkçılar arasında çıkan kavgada bir yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Rüzgarlı Sokakta esnaflık yapan esnaflarımıza başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

İçişleri Bakanı ve Ankara Valisine sorular yönelten Gök, “İçişleri Bakanı, bu cinayetin sorumlusu olarak kimi görüyorsunuz? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının Ankara halkına dayattığı sistemin sorumlusunu yargı önüne çıkartacak bir tasarrufta bulunacak mısınız? Ankara Valisi, bu otopark olayına son vermek için yetkinizi ne zaman kullanacaksınız?” ifadelerini kullanarak, daha bu olay yaşanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesinden Ankara’nın sokaklarının ihale ile otoparkçılara verilmek üzere karar alındığını söyledi. Gök, “Bu gelirin yüksekliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştahını kabartmaktadır. Otoparktan elde edilen gelir acaba hangi spor kulübüne bağış olarak geri dönmektedir. Ankara halkının soyulmasına, teröre, şiddete maruz bırakılmasını istemiyoruz. İçişleri Bakanı ve Ankara Valisini göreve davet ediyoruz. Arkana Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatılmalı, ölen vatandaşımızın hesabı sorulmalıdır. Kirli ilişkiler ağı ortaya koyulmalı, Ankara’nın sokaklarını parsel parsel satanlardan hesap sorulmalıdır” dedi.
Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubu ve CHP Ankara İl Başkanlığının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararlarla ilgili hukuki süreci başlatacaklarının da altını çizdi.

“GEÇİCİ HÜKÜMET ÜST DÜZEY ATAMALAR YAPIYOR”
Geçici hükümetin görev yaptığı süre içinde üst düzey atamalar yaptığını kaydeden Gök, “Geçici hükümet tarafından yapılan üst düzey 663 atamaya ek olarak 1 Temmuz tarihinden itibaren hükümetin bu atamaları yine devam etmiştir. 1 Temmuz’dan bugüne kadar Bakanlar Kurulu Kararı ile devletin üst düzeyinde atamalar gerçekleştirilmiştir. Bu atamaların hiç birisinin aciliyeti söz konusu değildir. Başbakan atamaların aciliyetini kendisi açıklamalıdır. Giderayak kadroları dolduruyorlar, siyasi nezakete uymuyorlar” dedi.

“KOALİSYON İÇİN BİR TAKTİK PEŞİNDE DEĞİLİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu’nu hükümeti kurma görevini vermesinden sonra Başbakan Davutoğlu ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Pazartesi günü bir görüşme yapacağını söyleyen Gök, “Bir taktik peşinde değiliz, samimiyet peşindeyiz. 7CHP, pozitif bir yaklaşımla, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacak, sayısal çoğunluğu olan ama ilkeleri olan bir koalisyon arayışını sürdürecektir. Son derece samimi ve yapıcı bir şekilde CHP bu görüşmeleri yapacak ve izleyecektir” diye konuşurken, erken seçim tartışmalarına ilişkin de, “Tablo ortada, koalisyon seçenekleri konusundaki aritmetik belli, eğer bu tablolar gerçekleşmezse zorunlu sonucu olarak erken seçim ortada. Herhangi bir erken seçim ile ilgili belirlenmiş bir tavrımız yok” açıklamasında bulundu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33