USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Okyanusa maya çaldılar, tutmadı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye’nin bölgesel bir aktör olduğunu ve bunun bazılarını rahatsız etmeye başladığını belirterek; "Okyanusa maya çaldılar, tutmadı" şeklinde konuştu.

Okyanusa maya çaldılar, tutmadı
04-06-2015 12:10
Google News

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Rixos Otel’de AK Parti Çankaya Sosyal İşler Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu "Ankara’nın Değerleri" konulu buluşma toplantısına katıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın yanı sıra, milletvekili adayları ve çok sayıda parti mensubu katıldı.

“TÜRKİYE ‘HASTA ADAM MUAMELESİ GÖRÜYORDU”

“Türkiye 2002 sonunda, yani AK parti iktidara geldiğinde aslında yoğun bakımdaydı” diyen Akdoğan, “ Yani bir ‘Hasta Adam’ muamelesi görüyordu. Makineye bağlı yaşıyordu, İMF makinesine. Kasada memur maaşını ödeyecek para yoktu. Bir Milyar Dolar için haftalarca İMF’ye gidip yalvarmak gerekiyordu. Bu yoğun bakımda; gözünü açamayan, parmağını oynatamayan, sesi çıkmayan adam herkesin işine geliyordu. Türkiye öyle bir eksene oturtulmuştu. İçerideki vesayet odaklarının da, küresel güçlerinde işine geliyordu. Son dönemde, Türkiye’nin geldiği noktada, yani ‘O Türkiye çok oluyor’ sözü, aslında şu anda oynanan oyunun arkasında bu cümle var. ‘Türkiye çok olmaya başladı, sesi çok çıkıyor, eli her yere uzanıyor, gözü dünyada olup biten her şeyi görüyor.’ Mısır da darbe oluyor, herkes 3 Maymun’u oynuyor. Çıkıyor darbeye darbe diyor. Suriye de yüzbinlerce insan katlediliyor, kimsenin çıtı çıkmıyor; Türkiye çıkıyor zalime zalim diyor. Afrika’nın en kıyada köşede kalmış mazlumlarına, mağdurlarına sahip çıkıyor. Birileri misyonerlik faaliyetleri için gidiyor kilise, hastane yapıyor. Eskiden Afrika’da Hıristiyanlık yüzde 3’tü, şimdi yüzde 55’e çıktı. Altın madenleri için başka bir takım maksatlarla insani yardım götürüyorlar. Türkiye karşılıksız götürüyor” ifadelerini kullandı.

“OKYANUSA MAYA ÇALDILAR, TUTMADI”

Türkiye’nin bölgesel bir aktör olduğunu ve bunun bazılarını rahatsız etmeye başladığını belirten Akdoğan, “AK Parti bütün bunları yaptı ve nasıl yaptı; iktidara geldi. Dediler ki; ‘Biz Refah Partisi’ne de aynı şeyi yaptık, bunlar da 3-5 ay sonra dayanamaz giderler.’ Hemen aynı oyunlar başladı. ‘İrtica geliyor, laiklik elden gidiyor, Türkiye İran mı olacak Malezya mı olacak’ 12 yıldır bekliyorlar. En sonunda dediler herhalde, ‘Bunların palavra olduğu anlaşıldı, makas değiştirelim başka palavralar atmaya başlayalım.’ Şimdi başka palavralar var. Yani bir karalama kampanyası yürütüldü. Olmadı fiili müdahalede bulunuldu; e muhtıra, kapatma davası. Olmadı sokak isyanları, olmadı yargı darbesi, olmadı partiler arasında ittifak; MHP, CHP ittifakları yerel seçimlerde. Olmadı 14 parti çatı aday ittifak. Hiçbiri tutmadı, okyanusa maya çaldılar, tutmadı” şeklinde konuştu.

“KASIMPAŞALI ERDOĞAN, ŞAMAR OĞLANI GİBİ BUNLARI MI DİNLEYECEK?”

Şimdi yeni bir senaryonun, yeni bir oyunun, yeni bir planın olduğunu dikkat çeken Akdoğan şöyle devam etti:

“Barajı geçerse bir ihtimal AK Parti hükümet kuramaz, AK Parti’yi deviririz. Bu bir kaos planıdır. Yani, HDP barajı geçmezse ortalık karışır, geçerse hükümet kurulamaz, eğer AK Parti yeterli çoğunluğa ulaşamazsa. Yine ortalık karışır, kriz çıkar, siyasi türbülans yaşanır, vesayet odakları tekrar bir vesayet kurarlar. Öbürleri de, kendi varlığına karşı olan darbeci anlayış, vesayetçi anlayış ve çözüm sürecinin düşmanı olan ‘Paralel’ çeteyle işbirliği yapıyor, bu bir paradoks değil mi? Bunlar senin varlığına karşı, diğeri çözüm sürecine karşı, niye böyle bir işbirliği var peki, niye kendini kullandırıyorsun? Kampanyayı nasıl başlattı Selahattin Demirtaş, ‘Erdoğan’ı başkan seçtirmeyeceğiz’ dedi. Başkanlık seçimi mi bu? Şimdi diyorlar Cumhurbaşkanı niye konuşuyor. Sen kampanyayı onun üzerine kurdun. Ne yapacak Kasımpaşalı Erdoğan, şamar oğlanı gibi bunları mı dinleyecek? Elbette cevap verecek.”

“MİDELERİ BÖYLE BİR İŞBİRLİĞİNİ NASIL KALDIRIYOR”

“CHP ile MHP nasıl işbirliği yapabilir veya HDP, diğer tarafta terör örgütleri aynı safta buluştu, PKK, KCK, DHKP-C, paralel çete. Bu nasıl bir işbirliğidir” diyen Akdoğan, “Yani sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden, ilkesiz bir yol olabilir mi? Çözüm sürecinin düşmanı bir paralel çete var. Her türlü sabotajı o yaptı. Bugün HDP’lilerin şikayet ettiği ne varsa bu paralel çete yaptı. Şimdi nasıl işbirliği içine girebiliyorlar. Mideleri böyle bir işbirliğini nasıl kaldırıyor. Bu, geçmişte size oy veriyordu, şimdi de bize oy versin meselesi değil. Bu başka bir işbirliği. İşte o işbirliği ve o senaryonun içinde çözüm süreci yok” diye konuştu.

Seçim güvenliği çok önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan şunları kaydetti:

“Bugün, Selahattin Demirtaş Robin Hood falan diyor kendisine. Gariban Kürdü kim haraca bağladı. Kürde bugün kim zulmediyor, kim yolunu kesiyor, kim çocuğunu kaçırıyor. Geçmişte bir takım olumsuzluklar vardı devlete atfedilen. Bugün devlet demokratikleşti, hizmet eden devlet var, yatırım yapan devlet var; insanını kucaklayan, haklarını geliştiren hükümet var.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33