USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Nurse Party' iptal edildi

Antalya’da 5 yıldızlı bir otel, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi’nin kınama yazısı üzerine, yapacağı ’Nurse Party: Hemşire Partisi’ adlı etkinliği iptal etti.

'Nurse Party' iptal edildi
15-05-2015 17:07
Google News

Turizm merkezi Belek’teki 5 yıldızlı Royal Adam Eve Oteli, otelde kalan müşteriler için ’Nurse Party: Hemşire Partisi’ düzenleme kararı aldı. Her ay farklı bir konseptte partiler düzenlenen otelin web ve Facebook sayfasında Nurse Party ile ilgili hemşire kıyafeti giymiş bir kadının fotoğrafı kullanıldı. Afişte, üzerinde mini etek, jartiyer ve göğüs dekolteli bustiyer ile başında kep bulunan hemşire fotoğrafının yer aldığını öğrenen Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetimi, harekete geçti.

CİNSİYET AYRIMCILIĞI

Antalya sağlık Platformu’nun da desteğini alan Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube yöneticileri, yapılacak parti için otel yöneticilerine bir kınama yazısı gönderdi. Hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği, toplumu hemşireleri bu biçimde görmeye ya da düşünmeye itttiği belirtilen kınama yazısında, "Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. Çünkü yakın tarihe kadar hemşirelik yalnızca kadınların edindiği mesleklerden biri olarak görülmekteydi" denildi.

OTEL YÖNETİMİNE KINAMA

Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker imzalı yazıda şöyle denildi:

"Kadın olarak hemşireleri bir ’zevk ve arzu’ nesnesi olarak gösteren, bu anlamda cinsiyetçi bir tutumla hazırlanan afişinizle hemşirelik mesleğinin onuru, şeref ve saygınlığı ihlal edilmektedir. Toplumun, ’özellikle hasta ve hasta yakınlarının’ gözünde hemşireleri değersizleştiren afişleriniz bu nedenle Türk Hemşireler Derneği’nin, mensubu olan hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin kişilik haklarını zedelemektedir. Nitekim kişilik hakkı, bir şahsın kişiliğini oluşturan maddi ve manevi değerleri kapsamaktadır. Kişinin özel yaşamı, beden bütünlüğü, şeref, haysiyeti, onuru, saygınlığı, sağlığı, özel yaşamın gizliliği, resmi adı, eseri, sözü, ekonomik hareket serbestliği ve özgür olma hakkı bu değerlerdendir. Üyeleri olan hemşirelerin toplumda küçük düşürülmesine yönelik eylemlerin Türk Hemşireler Derneği üyelerinin ve hemşirelik öğrencilerinin kişilik haklarını ihlal ettiği açıktır. İşletmenizde düzenlenecek ’Nurse Party’ veya benzer etkinliklerinizde hemşire kıyafeti ile keplerin kullanılmaması ve bu etkinliğe ilişkin bu yöndeki asılı ve basılı afişlerin dağıtılmaması, facebook vb internet ortamında yayımlanmaması, aksi halde hukuksal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı Türk Hemşireler Derneği olarak ihtaren bildirir ve otel yöneticilerini kınadığımızı bilmenizi isteriz."

MATERYALLER SİLİNDİ

Otel yönetimi, kınama yazısı üzerine etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Kınama yazısına yanıt veren otel grubunun satış pazarlama sorumlusu Gaye Konuk, mail yazısında, "Bizlere iletmiş olduğunuz e-mailinize istinaden, bahsi geçen parti programı iptal edilmiş olup web sayfamız ve basılı materyallerden silinmesi sağlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Partinin iptal edilmiş olmasının kendilerini ve meslektaşlarını mutlu ettiğini söyleyen Ferda Ülker, "Bu kararın bu tür etkinlikler düzenleme çabası içinde olanlara da duyurulması çok önemli. Çünkü mesleğimizin geldiği noktada hiçbir şekilde bu tür objelerle birlikte anılması hoş değil. Bu hemşirelerin kazandığı bir mücadeledir. Gösterdiğimiz kararlılık diğer hak mücadelelerimizde de sürdürülecektir" diye konuştu.

DÜNYANIN EN SEKSİ OTELİ

"Adem ve Havva" konsepti ve "Dünyanın en seksi oteli" sloganıyla 2006’da Kayı Grubu’nun sahibi Talha Görgülü tarafından açılan Adam & Eve Otel, şirketin iflası üzerine 2012 yılında el değiştirdi.

Royal Adam & Eve Oteli İşletme Müdürü Orhan Ulutaş, "Cinsel obje amaçlı değil, şov amaçlı yapılıyordu. İptal edildi" demekle yetindi.

DAHA ÖNCE DE ORYANTAL KRİZİ

Antalya’da daha önce de geçen Dünya Kadınlar Günü’nde ’oryantal’ krizi yaşanmıştı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konyaaltı İlçesi’ndeki bir otelin düzenlediği ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı kadınlar matinesinde, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği’nden yaklaşık 80 üye de yer aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye önce zenne çıktı. Dernek üyesi bazı kadınlar zennenin vücudunu sergilemesine tepki gösterdi. Ancak bu tepki kısa sürdü. Zenneden sonra ’Oryantal Eftal’ olarak tanınan Eftal Gönültaş sahneye çıktı. Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru sahneye çıkarak, 5 dakika kadar dans eden Eftal’den dansın sonlandırılmasını istedi. Kadın veya erkek bedeninin bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını onaylamadıklarını belirten Nigar Duru, dansöz istemediklerini söyledi. Tepkiler üzerine dansını kesen ve soyunma odasına giden Eftal, "Ben ekmeğimi bu işten kazanıyorum. Kadınların olduğu bir ortamda, bize sahip çıkması gereken kadın dayanışma derneğinin bu tepkisini kınıyorum" dedi. Oryantal Eftal, birkaç gün sonra savcılığa giderek Nigar Duru’nun kendisine hakaret ettiği ve mesleğini engellediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33