USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mursi'nin idam cezasının onanmasına tepki

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhummed Mursi'ye verilen idam cezasının onanması protesto edildi.

Mursi'nin idam cezasının onanmasına tepki
17-06-2015 00:48
Google News


ADIYAMAN

Adıyaman'da, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhummed Mursi'ye verilen idam cezasının onanması protesto edildi.

Demokrasi Parkı önünde akşam saatlerinde toplanan 50 kişilik Ak Parti Gençlik Kolları üyesi, Mısır devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezasının onanmasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Genç, kararın geri çekilmesini istediklerini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından kalabalık, bir süre 'Diren Mursi diren, Müslümanlar seninle' şeklinde slogan attıktan sonra dağıldı.


SİVAS

AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile beraberindekiler hakkında verilen idam cezalarının onanmasına tepki gösterdi.

Kent meydanında toplanan yaklaşık 50 kişi ellerinde taşıdıkları çeşitli dövizlerle Muhammed Mursi ve beraberindekiler için verilen idam cezalarının onanmısanı kınadı. 'Rabia' işareti yapan grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, "Verilen bu cezalar; hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir. Hukuk, meşruiyetini; koruduğu değerlerin kutsallığından alır. Hukuk, insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp batının ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda meşruiyetini kaybetmiştir. Halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmek, bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir" dedi.


ANTALYA

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezasının onanması, Ak Parti Antalya İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

Ak Parti Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 80 kişilik grup, akşam 19.30 sıralarında Kazım Özalp Caddesi’nde toplanarak idam kararının onanmasına tepki gösterdi. Burada basın açıklaması yapan grup, kararın adil olmadığını savundu. Grup adına Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Akbaş basın açıklaması yaptı. Akbaş, diktatörlerin halkın seçme özgürlüğünü tehdit ettiğini belirterek, Mursi ve idam cezasına çarptırılan 16 kişiye verilen cezanın hukuka, adalet, insan hak ve hürriyetlerine verilmiş bir ceza olduğunu vurguladı. Akbaş, “Yeryüzündeki tüm darbeci diktatörler, yargıyı emir erleri olan sözde yargıçlar eliyle bir infaz enstrümanı olarak kullanırlar. Önceden hazırlanan kararlar, imzalanan fermanlar, uydurulmuş delillerle süslenerek, bertaraf edilecek kişi ve gruplar infaz edilir. Ak Partili gençler olarak dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın her zulme karşı durduğumuzu haykırmak için buradayız” dedi.

Basın açıklaması sırasında grup, tekbir getirerek, ‘Katil Sissi’ , ‘Yanındayız Mursi’ sloganları attı. Ellerinde Mursi’ye destek veren dövizler taşıyan grup açıklamanın ardından dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ