İYİ Parti ve CHP'de aday adayı tanıtımları sürüyor

H. Gül KOLAYLI
H. Gül KOLAYLI
İYİ Parti ve CHP'de aday adayı tanıtımları sürüyor
25-03-2023

Şunun şurasında Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere 51 gün kaldı. Daha önceki seçimlerde siyaset sokağa yansırdı. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depremleri mi etkili oldu bilemiyorum. Ama sokakta seçim havası yok.

Siyaset hızlandı hızlanmasına da… Şimdilik il binalarında.  

Parti il binalarında aday adaylıkları açıklamaları sürüyor…

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YAPILIYOR
AK Parti Bursa teşkilatı 25 Mart Cumartesi sabahı saat 10’dan itibaren Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde temayül yoklamasına gidiyor…

Yoklama kapalı oy; kapalı tasnif sistemiyle yapılıyor. Zira sandıklar mühürlenip Ankara’ya parti Genel Merkezi’ne götürülüyor. Sonuçlar açıklanmıyor. Genel Merkez nezdinde adayların tercihi hakkında bir kanaat oluşuyordur herhalde…

Yıllardır, temayül yoklamalarından sonra fısıltı gazetesi çalışır, bazı isimlerin önde çıktığına dair söylentiler ortaya atılır. Ancak fısıltı gazetesi Milletvekili aday listesinin oluşturulmasında etkili olmaz. Aday adaylarının 200’ün üzerinde olduğu Bursa AK Parti teşkilatında milletvekili aday adayları tanıtımlarını başvuru belgeleriyle birlikte çekilen fotoğraflarını birkaç satırlık açıklamayla sosyal medyada paylaşarak gerçekleştirdi.

Ana Muhalefet Partisi CHP’de ise isteyen milletvekili aday adayları İl Başkanlığı toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapıyor.

CHP Bursa  İl Başkanlığı’nda düzenlenecek milletvekili aday adaylarının basın açıklaması tarihleri şöyle:

25 Mart Cumartesi günü:

13:00 Kayıhan PaLa, 14.00 Metin Türk, 15.00 Kıvanç Atmaca, 16.30 Doğan Alpay

28 Mart Pazartesi:

13:00 Hasan Öztürk, 14.30 Eraslan Polat,
29 Mart Çarşamba:
12:30 Cemile Boncuk

30 Mart Perşembe:

13:00 Özgür Yıldız

2018’de önseçime giden CHP’de parti genel merkezi önseçim lafını telaffuz bile etmedi… Aslında önseçim parti örgütlerine bir lütuf değil olması gerekendir. Parti içi demokrasiyi yansıtır. Parti Genel Merkezi listelere istediği illerde kontenjan adaylar koyabilir. Ama yapılmıyor.

Zaten de, CHP Bursa’da Millet ittifakındaki partilerden bir ya da iki aday konacağı konuşuluyor. Geriye ne kalıyor? Hoş birkaç gündür gittiğim il başkanlığında bazı aday adayları 10 milletvekili çıkartacaklarına inanıyor.

Bugünü baz alırsak, sokak hiç öyle demiyor. Şu anda maksimum 6 ya da 7 görünüyor. Siyaset bu, 24 saatte tüm koşullar değişir, bunu da unutmamak gerekiyor tabii… Diyelim ki 6 milletvekili çıkardı, 2  genel merkez kontenjanı olsa, geriye 4 milletvekili kalıyor!

Yerim mi dar, yenim mi misali bir durum söz konusu… Pek çok CHP seçmeni,  Cumhurbaşkanlığı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’na, milletvekili seçimlerinde ise listeye bakıp duruma göre Erkan Baş’tan dolayı TİP’e oy  vermeyi düşünür hale geldi.

Öte yandan CHP Bursa’da İl Başkanı Turgut Özkan, yönetim kurulu olarak aldıkları karar gereği milletvekili aday adayı tanıtım programlarına katılmıyor, yönetimi temsilen Baran Güneş katılıyor. 

 İYİ Parti’nin İl Başkanlığı’nda düzenlenecek olan 25 Mart Cumartesi tarihli milletvekili aday adayları basın açıklaması:

13:00 Zafer Milli, 13:30 Levent Çelik, 14:00 Şeyda Şahin, 14:30 Mehmet Öğüt,

15:00 Beyhan Erdoğan, 15:30 Selahattin Çakmak, 16:00 Erdal Ay, 16:30  Sermin Can Özensoy, 17:00 Yunus Aydın…

İyi Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu basın açıklamasını il binasında gerçekleştiren tüm milletvekili aday adaylarının toplantısına katılıyor ve kısa da olsa bir konuşma yapıyor.

Öte yandan… Kimi zaman aday adaylarını desteklemeye ve izlemeye gelen üyelerin sayısı çok fazla olunca tanıtım toplantıları il binasının önünde açık alanda gerçekleşiyor.

 Bazı aday adaylarının basın açıklamaları 300, 500 bazen de daha fazla kişinin katıldığı nokta mitinglerine dönüşüyor. İYİ Parti Bursa teşkilatında da Genel Merkez kontenjanı konulması bekleniyor ancak önseçim yapılacak olması parti üyeleri ve aday adayları arasında heyecan ve sinerji yarattığı da bariz…

Öte yandan Saadet Partisi Bursa teşkilatı milletvekili aday adaylarını topluca il başkanlığında ağırlayarak bu süreci tek tek açıklama yapılmadan atlattı…

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?