Gündem

Danimarka'da Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yönelik yapılan saldırıya ilişkin duyuru yaptı. Duyuruda, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Danimarka'da Türk bayrağına ve  Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya sert tepki
25-03-2023 14:49
25-03-2023 14:52

Dışişleri Bakanlığı,  Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yönelik çirkin saldırıya ilişkin ilgili açıklama yaptı.

"AŞAĞILIK SALDIRIYI LANETLİYORUZ"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Danimarka'da dün (24 Mart) akşamüstü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

"GEÇMİŞTEN DERS ALINMADIĞI BİR KEZ DAHA GÖSTERİLDİ"

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylem, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa'da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir. Bu eylemi en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz Danimarka makamlarına bildirilmiştir.

DANİMARKA MAKAMLARINA ÇAĞRI

Danimarka makamlarını, bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya, toplumsal huzuru, barış içinde bir arada yaşama kültürünü hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesi amacıyla somut tedbirler almaya çağırıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER