USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Meral Yardımcı ile kabul etmenin özgürlüğü..

Turkticaret.Net Akademi hayatın içinden, hayata dair konuları, alanında uzman isimlerle irdeliyor.

Meral Yardımcı ile kabul etmenin özgürlüğü..
25-05-2015 17:36
Google News

Kimi zaman eğlenceli, kimi zaman bilgilendirici ama her şekilde katılımcıları kendi içlerinde hiç gidilmemiş yollara sürükleyen bu gelişim seminerlerinin geçtiğimiz cumartesi günkü konuğu Aile dizimi uzmanı Meral Yardımcı idi. Meral Yardımcı, belki de insan hayatında pek çok tıkanıklığın gizli sebebi olan “kabul edememe, affedememe”  gibi kızgınlık yüklü duyguların oluşturduğu düğümün nasıl çözülebileceğini; bu düğümü açtıktan sonra hayatta nelerin değişip düzelebileceğini uygulamalı olarak anlattı. Kabul Etmenin Özgürlüğü temasının ekseninde biçimlenen gelişim seminerinde Meral Yardımcı ilk olarak katılımcılara Aile Dizimi çalışmasının tam olarak neyi karşıladığını anlattı.

AİLE DİZİMİ ÇALIŞMASI NEDİR?

Aile dizimi çalışmasının, çoğunlukla geçmişimizde yaşadığımız olumsuz ve acıtan olayların oluşturduğu duyguların ve bu duyguların yarattığı tıkanıklıkların farkına varmamızı sağlayan, gerçeği olduğu gibi kabul etmeyi amaçlayan bir terapi yöntemi olduğundan bahseden Meral Yardımcı; bedensel ve ruhsal hastalıklar, iş hayatındaki sancılı ve gergin süreçler, bereketsizlik, içsel boşluk, kilitlenmeler, kadersel döngüler, travmalar, kayıplar, hastalıklar, savaşlar, göçler, erken kaybedilen ebeveynler, erken ölen yakın akrabalar, arkadaşlar, kürtajlar, düşükler, yarım kalmış sevgiler, evlilik ve ilişki problemleri, iflaslar, yenen haklar, bağımlılıklar, zayıflayan aile bağları, yalnızlık, kimsesizlik, dışlanmışlıklar, yanma, boğulma, ani kaza gibi dramatik ve travma yaratan ölümler, intihar, cinayet, kayıp, sır, tabu, evlatlık verme, verilme gibi hayata dair tüm olumsuz hikayeler zamanla tüm hayatı ve geleceği etkilemeye başlar ve gelecek nesillere kadersel miras olarak bilinçsizce şekilde aktarılmaya devam eder diyerek, geçmişte yaşanan tüm olumsuz duygu ve bu duyguları yaşatan insanlarla bir şekilde helalleşmenin, yani affetme ve kabullenmenin şaşırtıcı sihirinden bahsetti.

İçine doğduğumuz ailenin kolektif bilincine dahil olduğumuzu, aile içinde yaşanan tüm travmalar, hastalıklar ve negatif durumların, ruhta tahribat yarattığını ve tüm bu olumsuzlukların zaman kavramı olmaksızın varlığımızda kayıtlı kaldığını belirten aile dizimi uzmanı Meral Yardımcı, aile dizimi terapisiyle, kişinin kendi geçmişindeki tıkanıklıkları simüle etme şansını yakalayacağını, dışarıdan bir gözlemci olarak aynı deneyimleri yaşayacağını ve uzun süreli bastırılmış olanı bilinç düzlemine çıkarıp, ruhsal acıların kökenini görmeyi; donmuş, bloke olmuş duyguların yeniden canlanmasını ve akmaya başlamasını sağlayabileceğini vurguladı.  Kişi yaşadığı, varoluşunu borçlu olduğu aileye ve geçmişine cesaretle bakarak gerçeği olduğu hali ile kabul eder; oluşan kabul sonucunda bu semptom ve hastalıklar adeta görevlerini yerine getirmenin huzuruyla kişinin yaşamından geri çekilirler diyen Meral Yardımcı, bu deneyimi katılımcılar birebir yaşatmak için küçük bir terapi örneği geliştirdi.

Türkticaret. Net çalışanlarından oluşan katılımcıları birbirleriyle eşleyerek, gözlerini kapatmalarını ve geçmişlerinde kendilerini yaralayan bireyleri gözlerinin önüne getirerek onları affetmeleri konusunda telkin verdi. Katılımcılar aldıkları telkinle geçmiş hayatlarına dönerek, içlerinde biriken tıkanıkları çözme yolunda adım attılar.

Son derece farklı bir yolculuğa çıkan katılımcılardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Seminer ve terapi bitiminde hayatlarındaki geçmişten gelen açmazları nasıl yok edecekleri ve çok daha önemlisi affetme olgusunu nasıl içselleştirecekleri konusunda ilk adımı atan katılımcılar, seminerden son derece memnun ayrıldı.

Her şeyin çözümünün bireyin kendi içinde gizli olduğunu vurgulayan Aile Dizimi Uzmanı Meral Yardımcı, gelişim semineri sonunda, Türkticaret.Net Eğitim Koordinatörü Birgül Yanıklar’ın elinden plaketini aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ