USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuyumcu cinayetinde korucu ve korucubaşı tutuklandı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde geçen ay evinin önünde altın dolu çantaları gasp edilen 24 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu'nun öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 1 korucubaşı ve 1 korucu tutuklandı, 6 kişi serbest bırakıldı.

Kuyumcu cinayetinde korucu ve korucubaşı tutuklandı
14-07-2015 13:29
Google News

İlçesi'nde kuyumculuk yapan Osman Hacı Muratoğlu geçen ay işyerini kapattıktan sonra Atakent Mahallesi'ndeki evinin önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşle öldürüldü ve 2 çanta dolusu altını gasp edildi. Kaçan saldırganları bulabilmek için Şırnak Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri kapsamlı soruşturma başlatarak olay ile ilgili 1'i korucubaşı, 2'si köy korucusu 8 kişi gözaltına aldı. İdil Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade işlemi için Şırnak Barosu avukat tayin etmeyince Mardin Barosu'ndan gelen avukatlar nezaretinde sorgulanan sanıklardan 4'ü serbest bırakılırken, 4'ü tutuklama istemiyle İdil Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Dün akşama kadar süren yargılama sonucu kuyumcu cinayete ile ilgili korucu başı Nevzat İş ve köy korucusu Ferhat Aslan tutuklandı. 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Korucubaşı Nevzat İş'in mahkemede suçunu itiraf ettiği, kendisine Suriyeli 2 kişinin daha yardım ettiğini ve bunlarında yurt dışına kaçtığını söylediği belirtildi. İdil Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Nevzat İş ve Ferhat Aslan, cezaevine gönderilirken, savcılık sanıklara devlet tarafından verilen silahların olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için incelenmesine karar verdi.

AVUKATLAR SAVUNMAK İSTEMEDİ

İdil'de kuyumcu Osman Hacımuratoğlu'nun 16 Haziran'da evinin önünde silahlı saldırıya uğrayıp yaşamını yitirmesi ve saldırganların altın ve para dolu iki çantayı gasp etmesi büyük tepkilere neden olmuştu. İlçe sakinleri, failllerin yakalanması için defalarca ilçe emniyet müdürlüğüne yürüyüşler düzenledi. Saldırı ile ilgili 8 kişinin gözaltına alınmasından sonra ilçede bulunan 13 avukat sanıkları sorgulanmasına girmek istemeyince Şırnak Barosu'ndan avukat istenmiş ancak, baro da avukat görevlendirmemişti. Bunun üzerine Mardin Barosundan avukatlar nezaretinden sorguları yapılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ