USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

"Kürtler çatışmanın bir parçası değil"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kürtlerin, bölgede devam eden mezhep çatışmalarının bir parçası olmayacağını söyledi.

06-06-2015 20:47
Google News

IKBY Başkanı Barzani: "Kürdistan halkı, bölgede devam eden mezhep çatışmalarının bir parçası olmayacaktır"

Bölge Başkanı Barzani, Erbil'in Selahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda, Kuveyt'in Erbil Konsolosu Ömer Ahmet el-Kenderi'yi kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Barzani, Irak ve bölgenin geleceğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

IKBY Başkanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, "Saddam Hüseyin dönemindeki Baas rejiminin saldırılarına maruz kalan Kuveyt halkının ne gibi acılar ve sıkıntılar çektiğini Kürdistan halkı çok iyi biliyor. Bu yüzden her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir seviyeye çıkarılması lazım" dedi.

Barzani, Irak ve Suriye'yi etkileyen IŞİD teröristlerinin tüm dünya ve özellikle bölgenin güvenliği için büyük bir tehlike teşkil ettiğini belirterek, "Kürdistan halkı, kendi ulusal güvenliğini korumaya devam edecektir. Bölgede devam eden mezhep çatışmalarının bir parçası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Konsolos Kenderi ise ülkesi Kuveyt emiri Cabir Ahmet el-Sabah'ın selamlarını IKBY Başkanı Barzani'ye ve bölge halkına iletti. Kenderi, Kürdistan halkının, IŞİD'e karşı verdiği mücadelede yaşadığı kayıplardan duydukları üzüntüleri iletirken, Peşmerge güçlerinin üstlendiği rol nedeniyle teşekkürlerini sundu ve Kuveyt halkının her türlü yardıma hazır olduğunu dile getirdi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ