USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Küba bir ilki gerçekleştirdi

Küba, dünyada HIV'in anneden çocuğa geçmesini tamamen yok eden ilk ülke oldu. Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı incelemelerde Küba'nın gerekli bütün kriterlere uyduğunu belirtti.

Küba bir ilki gerçekleştirdi
03-07-2015 12:05
Google News

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Küba'nın AIDS hastalığına neden olan ve anneden çocuğa geçerek bulaşan HIV virusü naklini durduran ilk ülke olduğunu açıkladı. Karayipler ülkesinde 2013 yılında sadece 2 çocuk HIV virüsüyle dünyaya geliken, 5 çocuk frengi hastalığıyla doğdu.

DSÖ: KÜBA BÜTÜN KRİTERLERE UYUYOR

Dünya Sağlık Örgütü mart ayında Panamericana Sağlık Örgütü ile birlikte Küba'ya ortak delegasyon göndererek yaptığı incelemede Küba'nın bu mutlu sona ulaşmak için gereken bütün kriterlere uyduğunu belirlediklerini rapor etti.

2010 YILINDAN BERİ MÜCADELE EDİYORLARDI

Havana'da yapılan toplantıda konuşan Panamericana Sağlık Örgütü başkanı Carissa Etienne, "Küba'nın başarısı evrensel sağlık ve ona erişimin mümkün olduğunu gösterdi, HIV gibi hala zorlu bir meydan okuma mücadelesinde bu iki unsur başarının da etkili anahtarıdır" diyerek Küba'nın sağlık konusunda attığı adımların altını çizdi. Dünya Sağlık Örgütü ve Panamericana Sağlık Örgütü, Güney Amerika'nın birçok ülkesinde 2010 yılından beri HIV ve frengi virüsünün yayılmasını önlemek için birlikte özel bir program yürütüyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ