USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Kriz daha da derinleşirse Türkiye'yi de etkileyecektir'

Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, Yunanistan'daki sorunun çözümlenmesini arzu ettiklerini belirterek, "Yunanistan'da daha derinleşecek kriz, mutlaka Türkiye'yi de etkileyecektir" dedi.  

'Kriz daha da derinleşirse Türkiye'yi de etkileyecektir'
30-06-2015 19:50
Google News

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır,  Yunanistan'daki sorunun çözümlenmesini arzu ettiklerini belirterek, "Yunanistan'da daha derinleşecek kriz, mutlaka Türkiye'yi de etkileyecektir" dedi.  

Bazkır, AA muhabirine Yunanistan'daki durumu değerlendirirken, "Yunanistan, şu an tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya. Ancak Yunanistan'ın Avro'ya geçişi sırasında, Maastricht kriterlerine tam olarak uymadığı halde AB'nin buna göz yumması ve avroya geçişine izin verilmesi,  bir anlamda bugüne gelişin başlangıcı oldu" diye konuştu. 

Geriye bakılarak bugüne çözüm bulma imkanı olmadığını ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Doğru tahlil yapmamız ve bir karar vermemiz için üç noktayı bilmemiz lazım. Bugün Yunanistan iflas edecek mi etmeyecek mi, bu karar alınacak mı? 5 Temmuz'da Yunan halkı ne diyecek ve onun sonucunda ABYunanistan ile ilgili ne karar verecek? Türkiye olarak biz AB üyesi olmadığımız için biz de gelişmeleri izliyoruz. Komşumuz olduğu için Yunanistan'daki sorunun çözümlenmesi bizim arzumuzdur. Yunanistan'da daha derinleşecek kriz mutlaka Türkiye'yi de etkileyecektir. Türkiye de dikkatle değerlendiriyor."

Bozkır, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün, "Türkiye Yunanistan'ın 1,6 milyar Avroluk borcunu üstlenebilir. Sıfır faizli borç olarak destekte bulunabilir" önerisini nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Gündemimizde henüz böyle bir şey yok. Böyle bir talep de yok. Eğer ileride gerçekten böyle bir durum ortaya çıkarsa değerlendirilir. Ama şu anda böyle bir taleple, gündemde olan konu yok" cevabını verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ