USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Kamalak ve Destici, Bursa'da konuştu

Milli İttifak liderlerinden Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanın başkanlık sistemi talebini sert bir dile eleştirdi.

Kamalak ve Destici, Bursa'da konuştu
01-06-2015 00:29
Google News

Milli İttifak'ın iki lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Bursa'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Milli İttifak'ın iki lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Gökdere Meydanı'nda bulunan binlerce Bursalıya hitap etti. Kamalak, Cumhurbaşkanı'nın başkanlık sistemi talebini eleştirdi. Kamalak, “Şu anda görevde bulunan Sayın Cumhurbaşkanı'nın yetkileri emin olun dünyadaki hiçbir başkanda yoktur. Çünkü, başkanlık sisteminde meclisler bağımsız seçildikleri için başkan her istediğini yapamaz, yapamıyor da. Ayrıca o ülkelerde bağımsız mahkemeler var. Başkanı denetleyen, sorgulayan, yargılayan bağımsız mahkemeler var. Bizde her şeyi alt üst ettiler. Korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar, bayraklarımızı topluyorlar. Miting alanlarımıza el koyuyorlar, alanları gasp ediyorlar. Erzurum’da, İstanbul’da olduğu gibi miting alanlarına giden yollarımızı kesiyorlar. Ben haykırıyorum, meydanlara giden yolları kesebilirsiniz ama gönüllere giden yolu nasıl kapatacaksınız” diye konuştu.
Kamalak, AK Parti sözcüsü Beşir Atalay'ı da sert bir dille eleştirdi. “Erbakan Hoca’nın hatıralarına ihanet ediyorlar” dediğini hatırlatan Kamalak, şöyle konuştu:
“Sayın Beşir hocam birbirimizi iyi tanırız. Allah aşkına bu söz sana yakıştı mı? Eğer illa ihanet arayacaksanız, dönüp başka yerlere, başka kimselere bakmak lazım. Ben sana dön de aynaya bak demiyorum. Sana nezaketimden dolayı söylemiyorum bunu. Çünkü benim inancıma göre, asıl ihanet Büyük Ortadoğu Projesi'ne eş başkan olmaktır. Asıl ihanet, Kıbrıs Barış Hareketi'nde bize tek destek olan Kaddafi’ye karşı küresel emperyalistlere 6 savaş gemisi vermektir. Asıl ihanet, küresel emperyalizme işbirliği için malum teskereyi TBMM’ye sunmaktır. Asıl ihanet kendi medeniyetini, öz tarihini kurutup AB bakanlığını kurmaktır. Beşir hocam, biz bu birliği kuran yiğitlerin peşindeyiz. Bunu gerçekleştirmenin mücadelesini veriyoruz, Beşir Hocam. İhanet, İslam Birliği kurmak için gece gündüz çalışmak mı, yoksa kutsiyetpenahlarının kanatları altında kölelik imzasını atmak mıdır? Asıl ihanet, binlerce genç işsizken 12 katrilyona apartmanlar yapmaktır, Aksaraylar yapmaktır.”

“ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI SARAYIN BİR BARDAĞI ETMİYOR”
Hükümetin 10 bin ton altını faiz lobisine verdiğini, 12 katrilyona saray yaptığını ancak halka gelince ‘kaynak yok’ dediğini söyleyen Kamalak, “Kaynak yok değil, adil düzen yok, gelir dağılımında adalet yok. Saraya aldıkları her bir bardağın tanesi bin lira. Asgari ücretlim, sana ödenen aylık 949, hayır 950 değil. 50 olması için bir lira lazım, kaynak yok. 50 olsa kaynak tükenir. Sana aileni geçindirmek için, çocuklarını okutmak için, bir ay yaşamak için 949 lira, kendilerinin su içtikleri bir bardak bile etmiyor. Genç kardeşim, emekli kardeşim, işçi kardeşim, eğer bu israfa karşıysan, bu adaletsizliğe karşıysan, milletin hakkı, yetimlerin hakkı yenmesin diyorsan haydi sen de gel beraber çözelim” diye konuştu.
Milli İttifak liderlerinden Mustafa Destici ise şöyle konuştu:
“AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 2002 yılında tek başına iktidar yaptınız, Anayasayı değiştireceğim dedi, değiştirdi mi? Yoksulluğu bitireceğim dedi, bitirdi mi? İşsizliği bitireceğim, gelir dağılımındaki adaletsizliğe son vereceğim dedi verdi mi? Adil bir yargı dedi kurdu mu? Dış politikada itibarlı bir duruş dedi yaptı mı? Türk-İslam dünyasındaki zulme son vereceğim dedi verdi mi? Filistin'i kurtaracağım dedi kurtardı mı? Doğu Türkistan’la ilgili, Türkistan’la ilgili bir şey yaptı mı? Marka şehirler dedi kurdu mu? Yoksa köy şehirlerine mi dönüştürdü? Lider Türkiye oldu mu? Her yıl 100 bin kişiye ev vereceğim dedi verdi mi? Bir tane alan var mı? Yeni evlenen çiftlere 25 yıl vade ile ev vereceğim dedi verdi mi? Bütün bunlara rağmen millet bunlara yetki verdi mi? Peki ne yaptı?”
"Gelir dağılımındaki adaletsizliği daha da büyüttüler" diyen Destici, “Bakın şu anda 100 lira var ortada. Bunun 54 lirasını bir kişiye veriyor, 46 lirasını da 99 kişiye. Bu mu sizin adaletiniz. ‘Fırat’ın kenarındaki bir kuzuyu kurt kaparsa bunun hesabı bizden sorulur’ diyerek iktidara geldiniz. Hazreti Ömer’in adaletinden bahsettiniz. Türkiye’yi yönetenlere söylüyorum, özel işlerinde devletin uçaklarını, devletin arabalarını, milletin paralarını kullanıyor musunuz, kullanmıyor musunuz? Hz. Ömer’in adaleti diyerek geldiler ama şu an bundan hiçbir eser yok” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLER 2 LİRA İÇİN EYLEM YAPTI”
Bursa’da otomotiv işçilerinin günlerce eylem yaptığını hatırlatan Destici, “Ne için eylem yaptılar, 2 lira için 2 lira. Sayın Maliye Bakanı, senin çerez parası dediğin için değil, 2 lira için eylem yaptılar. Buradaki ekmeği alın teri ile kazanan ekmeği 2 lira için eylem yaptı. 2 lira için. Bundan haberin var mı? Çünkü onun iki lirası ekmek parası” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34