USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İşte CHP'nin ilk icraatı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin "CHP'nin ilk icraatı yaklaşan Ramazan Bayramı'nda emekliye ikramiye" dedi.

İşte CHP'nin ilk icraatı
11-06-2015 14:03
Google News

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin milletin üç partili bir koalisyonu işaret ettiğini belirterek "CHP'nin liderliğindeki koalisyon dertlere deva olacak. İlk icraatı yaklaşan Ramazan Bayramı'nda emekliye ikramiye" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise "Bizim önceliğimiz AK Parti'nin olmadığı bir iktidar seçeneğidir" dedi.

7 Haziran seçimleri hiçbir partiye tek başına iktidar seçeneği sunmadı.Ankara’da koalisyon senaryoları konuşuluyor. Tartışılan koalisyon senaryoları, parti yönetimleri tarafından masaya yatırılıyor. Dün Başkanlık Divanı toplantısı yapan MHP, koalisyona pek sıcak bakmıyor. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş “HDP'nin ortaya koyduğu şart şurt yok. Partimiz bütün yetkili kurullarıyla seçim sonuçlarını ve olası ihtimalleri tamamıyla değerlendirecek. Biz AKP ile koalisyon kurma ihtimalimizin olmadığını ifade ettik, o noktadayız" diyerek dieğr koalisyon seçeneklerine kapı aralamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) toplayarak koalisyon formülleri, CHP’nin kırmızı çizgileri ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirmişti. Koalisyonu en çok dillendiren ve belki de en heyecanlı parti CHP görülüyor. Bunun nedeni ise diğer muhalefet partilerinin AKP ile koalisyon kurmayacaklarını açıklaması.
 

Peki CHP nasıl bir koalisyon hükümeti hayal ediyor? Aslında CHP’nin hayat ettiği ve en çok gerçekleşmesini istediği koalisyon hükümeti formülü CHP’nin liderliğinde CHP-MHP ve HDP’li bir hükümet. Bu olmaz ise CHP-MHP azınlık hükümetine HDP’nin dışarıdan destek vermesi ya da CHP-HDP azınlık hükümetine MHP’nin dışarıdan destek vermesi. Bu formüllerde tek en sıkıntılı parti MHP. MHP, HDP’nin olduğu bir formül içinde yer almak istemiyor. İşte burada CHP’de yeni bir formül ortaya çıkıyor ki o da CHP’nin kuracağı ‘restorasyon’ hükümetine MHP ev HDP’nin dışarıdan destek vermesi. Yaklaşık 2 yıl sürecek bu dönemin sonunda erken seçime gidilmesi. Bu formüllerin nasıl işleyeceğini yakın zamanda görmek mümkün olacak. Kulislerde Deniz Baykal’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası AKP-CHP koalisyonu da tartışılmaya başlandı. Ancak CHP’liler bu seçeneği uzak. Ben de CHP Genel Bekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na koalisyon formüllerini ve ilk icraatlarını sordum.

MİLLET, SANDIKTA MESAJI VERDİ 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin sandıktan çıkan sonuçların aslında açık olduğunu söyledi. Milletin sandıkta kurulması gerekin hükümeti işaret ettiğini belirterek yüzde 60 orana sahip üç partinin kuracağı koalisyon hükümetinin başarılı olacağını dile getirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki koalisyon hükümetinin Türkiye’nin biriken sorunlarını çözeceğini anlatın Tekin şöyle dedi: “Bizim önceliğimiz milletin önceliğidir. Sandık üç muhalefet partisinin oluşturacağı koalisyon için mesajı verdi. Biz de sandıktan çıkan mesajı almamız ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor.

Biz milletin işareti yönünde hareket edeceğiz”

İLK İCRAAT BAYRAMDA EMEKLİYE İKRAMİYE

CHP liderliğinde kurulacak koalisyon hükümetinin dertlere deva olacağını anlatan Tekin hangi şekilde olursa olsun, kuracağımız hükümetin ilk icraatını yaklaşan bayramda göreceğiz. İlk icraatımız RamazanBayramı’nda emekliye birinci ikramiyeyi vermek olacak” dedi.

ORTAK MUTABAKATLA YAPILABİLİR

Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MHP ile HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir koalisyonu deneyecek olan CHP yönetimi, taraflardan herhangi birinin karşı çıkması durumunda, her iki partiye de, "Biz azınlık hükümetini kuralım, partimize dışarıdan destek verin. Ortak bir protokol hazırlamaya da varız" mesajını vermeye de hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da CHP-MHP ve HDP’nin üçlü koalisyon kurmasından yana olduğunu sandığın da bunu gösterdiğini dile getirdi. AKP’siz bir koalisyon hükümetinin önceliğinin ‘restorasyon’ olacağını dile getiren Tanrıkulu ayrıca üç partinin özellikle ekonomik vaatlerinin benzerlikler taşıdığını uzlaşma ile bu vaatlerin de gerçekleşebileceğini dile getirdi. CHP’nin kuracağı azınlık hükümetine MHP ve HDP’nin destek verebileceğini anlatan Tanrkulu, “Diğer iki siyasi partiyle çok rahatlıkla bir ‘restorasyon’ dönemi yaratabilecek bir hükümet kurabiliriz. Son yıllarda yargı tamamen çöktü Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirerek, anayasal sınırların dışına çıktı. İnsan hakları gibi öncelik alan refahı topluma yayacak bir ortak programla hükümeti kurabiliriz. Bizim önceliğimiz AK Parti’nin olmadığı bir iktidar seçeneğidir. Bunun üzerine çalışacağız. MHP’ye de HDP’ye de çağrımız budur. Sonuçta seçmenler size AK Parti iktidara devam etsin diye oy vermediler. Diğer seçenek de mümkündür” diye konuştu” diye konuştu. (Ercan Sarıkaya/ Radikal)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35