USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

İşte BURULAŞ'ın zam savunması

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, ulaşım fiyat artışı konusuyla ilgili açıklama yaptı.

İşte BURULAŞ'ın zam savunması
05-07-2015 15:37
Google News

BURULAŞ’tan yapılan açıklamada;

“Ulaşım araçlarının temel maliyet unsurları akaryakıt, yedek parça ve işçiliktir. Tüm dünyada ulaşım araçlarındaki maliyet ve artışları ortalama enflasyonun üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle sıfır veya çok düşük enflaşyona sahip ülkelerde dahi ulaşım fiyatları artış göstermektedir. Ki bu ülkelerin büyük kısmında bilet bedelllerinin maliyeti karşılama oranı en fazla % 35 - 40 mertebesindedir. Kalan kısım değişik kaynaklardan finanse edilmektedir. Ülkemizde ulaşım şirketleri tamamı ile kendi gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte olup maliyetlerdeki artış fiyat artışlarını zorunlu kılmaktadır. Burulaş gelirlerini tamamı ile kendi ulaşım finansmanında kullanmakta başka bir yere kaynak aktarılması da kesinlikle söz konusu değildir.

Son bir yılda döviz fiyatlarında % 35, işçilikte % 12 artış ile sektöre yeni mali yükümlülükler getirilmesi fiyat ayarlamasını zorunlu hale getirmiştir. Gerçek direkt maliyet artışı % 14 olmasına rağmen ortalama % 8,2 fiyat artışı yapılmıştır.
Maliyetlerde düşüş veya teşvik olması halinde indirim yapılması tabiidir. Ayrıca yurtdaşlarımızın aylık kartları tercih etme oranının artması halinde aylık kartlar çok kısa sürede ucuzlatılacaktır. Saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ