USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Irak'ta IŞİD operasyonu: 103 ölü

Irak güvenlik güçleri, ABD öncülüğündeki koalisyonunun desteğiyle Ninova, Salahaddin ve Anbar'da düzenlediği operasyonlarda 103 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurdu.

Irak'ta IŞİD operasyonu: 103 ölü
30-05-2015 22:07
Google News

Irak'ın Ninova, Salahaddin ve Anbar vilayetlerinde güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyona ait uçaklar tarafından IŞİD'e operasyon düzenlendi. 103 IŞİD üyesi öldürüldü. Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik hava operasyonlarında örgüte ait çok sayıda askeri mühimmat ve mevzinin yok edildiği belirtildi.

Samarra Operasyon Komutanlığı ve Haşdi Şabi (Halk Topluluğu) güçlerinin Salahaddin vilayetinin Elayin bölgesini tümüyle IŞİD'den kurtardığı belirtilen açıklamada, bölgedeki çatışmalarda 23 IŞİD üyesinin öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada, Samarra'nın batısındaki El Cezira bölgesinde 12 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, bomba yüklü 2 motosikletin ele geçirildiği ve 40 bombanın etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Anbar'ın kent merkezi Ramadi'ye bağlı Elbu Şihab bölgesinde 16, Ninova'nın Telafer ilçesine düzenlenen hava saldırılarında 4, Salahaddin vilayetine bağlı Beyci'deki operasyonlarda da 3 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ifade edildi. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, ordu ve Haşdi Şabi birliklerinden oluşan ortak gücün Bağdat'ın 40 kilometre batısındaki Kerme kazasında yaptığı operasyonlarda 45 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta IŞİD Sünni yoğunluklu Anbar eyaletinin merkezi Ramadi kentine büyük bir saldırı düzenlemişti. Ordunun kentten çekilmesi üzere Ramadi IŞİD’in eline geçmişti. Ramadi'nin IŞİD'in eline düşmesinin ardından Irak ordusu ve yanında savaşan Haşdi Şabi milisleri IŞİD'e karşı geniş operasyon başlattığını açıklamıştı.

Anbar askeri kaynakları, eyaletin çeşitli bölgelerinde IŞİD’in düzenlediği saldırılarda biri üst düzey subay olmak üzere 12 ordu ve Sahva (silahlı milisler) mensubunun öldüğünü belirtmişti. Ölenlerin arasında Irak Savunma Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Falih Ali Rıza da vardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ