USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

İMYO'da kepler havaya

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunda, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle mezuniyet töreni düzenlendi. Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende 80 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

İMYO'da kepler havaya
22-06-2015 12:52
Google News

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, “İnsanın hayatında çeşitli dönemler vardır, bunlardan birisi de hiç şüphesiz belki de en önemlisi, hatta karar vermede bile zorlandığımız meslek seçimidir. Zira, bu seçim insan hayatında önemli değişikliklere neden olabilir Seçilen mesleğe hakkıyla sahip olabilmek için zorlu bir eğitim sürecinden geçeriz ve sonunda bir meslek sahibi olarak hayata atılırız. İşte bugünde üniversite eğitimlerini başarıyla tamamlayıp birer meslek sahibi olarak mezun olan öğrencilerimizin diploma töreni nedeniyle bu mutlu günü beraber yaşıyoruz. Bizlere bu güzelliği ve sevinci yaşatan mezun öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Mürsel Alper, “Okulumuz Türk sanayisinin ihtiyacı olan nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla 1995-1996 döneminde eğitim ve öğretime başladı, bugün 6 tanesi sosyal alanda ve 5 tanesi de teknik alanda olmak üzere toplam 11 programda eğitimini ve öğretimini sürdürmektedir. Eğitim ve öğretim faaliyetimiz 24 akademik, 35 idari ve teknik kadro ile yapılmaktadır. Toplam öğrenci sayımız 2 bin 389’dur. Bütün programlardan toplam 80 öğrencimizi bugün mezun ediyoruz. Öğrencilerimiz derslerde öğrendiği teorik bilgiler yanında laboratuvar, atölye, işyeri eğitimleri ve projeler gibi uygulamalı çalışmalar ile de beceri ve hünerlerini geliştirme fırsatını bulmaktadır. İki yıllık bir eğitim ve öğretimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz birer meslek sahibi olarak iş hayatına atılırlar. Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda 80 öğrencimizi birer meslek sahibi olarak mezun etmenin haklı bir gururunu, onurunu, heyecanını, telaşını ve merakını yaşıyoruz. Sizlerin bu gün hissettiği duyguların herkesinkinden çok daha farklı olduğunu biliyorum. Dünyaya geldiklerinden beri üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özel çaba sarf ettiğiniz, maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yetiştirdiğiniz sevgili evlatlarınız hayatlarının bir dönemini daha başarıyla tamamladılar ve birer meslek sahibi oldular. Sizleri ve onları içtenlikle kutluyorum. Şimdi onları hayat mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın zamanı geldi. Mezuniyetleri memleketimize, milletimize, hayırlı uğurlu olsun. Daha nice başarılara imza atacaklarına inanın, güvenin, istikballeriyle ilgili en küçük bir endişe duymayın, inanıyorum ki aldıkları bu eğitim ile onlar balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrendiler. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar, ortaya koydukları ürünler ve elde ettikleri başarılar hem sizin hem de hocalarının emeklerinin boşa gitmediğinin bir ispatıdır. Onlarla gurur duyabilirsiniz” dedi.

Velilere de seslenen Alper, “Hayatlarının bir dönemini bizlere emanet ettiniz evlatlarınızı, çok titiz ve düzenli çalışan idari ve teknik kadromuzun da desteği ile hocalarımız hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan öğrencilerimizi eğitti, öğretti ve gerekli bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı. Özgüvenleri yüksek, sorumluluklarını bilen, öğrenmeye ve araştırmaya hevesli, daima en iyisini, en mükemmelini yapmayı kendisine hedef seçmiş birer meslek sahibi gençler yetiştirdiler. İş ahlakına, iş düzenine, iş disiplinine sahip sabırlı, ahlaklı, dürüst işinin ehli olmayı şiar edinmiş bir birey olarak hayata atılmaya hazırlandılar. Bugün okulumuza ilk geldikleri günden beri büyük bir gayret ve emek sarf ederek çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip 10 programdan mezun toplam 80 mezunumuzu uğurluyoruz. Başta anne babalar olmak üzere emeği geçen tüm akademik, idari ve teknik personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Müdür Alper, “Bugün sizin için çok daha farklı bir anlam taşımaktadır. Daha dün sizi meslek sahibi yapacak okula girmenin sevincini yaşarken, bugün de bir mesleğe sahip olarak mezun olmanın haklı bir gururunu ve sevincini yaşıyorsunuz. Hayatınızda bir dönem kapanıyor ve birer meslek sahibi olmanın verdiği güçle yeni bir döneme başlıyorsunuz. Hayat doğduğumuz günden beri hep mücadele ile geçer. Zorluklarla mücadele etmekten, çok çalışmaktan, sabırlı olmaktan, gayret etmekten, dürüst bir iş ahlakına sahip olmaktan korkmayın, yılmayın. Alın terinin bulaşmadığı hiçbir ekmek tat vermez. Aileleriniz sizi yetiştirebilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı, daima sizin için en iyisini yapmaya çalıştı. Aynı şekilde, üniversitemiz, hocalarımız ülkemiz koşullarına göre imkanlar ölçüsünde, sizleri yetiştirmeye gayret etti. Üniversite hayatınızda toplumun çok farklı kesimlerinden gelen kişilerle arkadaş oldunuz, dostluklar kurdunuz birbirinizden çok şeyler öğrendiniz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak iş hayatına atılacaksınız. Kendiniz, aileniz ve memleketimiz için yapabileceğiniz çok şey olduğunu unutmayın, biz size inanıyor ve güveniyoruz. Çünkü geride bıraktığınız izler bunun bir kanıtıdır. Bundan sonraki hayatınızda sizin başardıklarınız gelecek mezunlarımıza da yol gösterecek ve onlara açılacak kapıların anahtarı olacaktır” diye konuştu.

DAHA İYİ ŞEYLER YAPABİLECEĞİNİN BİLİNCİNDE OLUN

Prof. Dr. Mürsel Alper konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uludağ Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin bilgili ve üretken olmanın yanında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, çağın gerektirdiği donanımlara sahip insanlar olarak yetişmesi temel hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda yetiştiğinize inanıyoruz. Sizde, kendinize, bilginize, becerinize samimiyetle inanın ve güvenin. Sistematik, düzenli ve planlı şekilde çalışın, takım ruhuna sahip çıkın, ortak akıl ile daima daha iyi şeyler yapabileceğinin bilincinde olun. Birazdan alacağınız diplomaların size önemli sorumluluklar yüklediğini unutmayın. Hedefiniz daima en iyiyi en mükemmeli yapmak olmalıdır. Kendinizi ve bilgilerinizi sürekli yenileyin. Şartlarınıza ve toplumun ihtiyaçlarına uygun hedefler seçin. İşinizi sevin, benimseyin, zamanında ve doğru yapın, sözünüzü tutun, disiplinli ve düzenli çalışmak hayatınızın bir parçası olsun. Bu hasletler, size hiçbir şey kaybettirmez tam aksine kazancınızın daha da artmasını ve bereketlenmesini sağlar. Dürüst, ahlaklı, çalışkan ve üretken insanın bir değer, bir milli servet olduğunu hiç unutmayalım. Gelecekte başarılı nesillerin yetişmesinde de en büyük pay sizlerin olacaktır. Taklit eden, kolaycılığa kaçan, hazırı tüketen, başkalarına imrenen değil, aksine bilgi ve teknoloji üreten, yaptıklarımızla başkalarını imrendiren, bir nesil olarak ülkemizi medeniyet yolunda daha ileri aydınlık yarınlara taşımanın gayreti içinde olacağınızı tüm toplum olarak ümit ediyoruz. İnegöl MYO kimliğinizi onur duyarak taşımanız temennisiyle güzel Ülkemizin geleceğini daha aydınlık, daha müreffeh, daha huzurlu, daha mutlu yarınlarını gerçekleştirecek olan bütün gençlerimizi ve yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Ömür boyu başarılı, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmenizi diliyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Mutlusunuz, çünkü emek verdiniz, gayret ettiniz, mezun oluyorsunuz. Yarışmanızın ve mücadelenizin bitmediğini hayat boyu devam edeceğini hatırlatmak istiyorum. Bu ülkenin genç, dinamik ve akıllı insanlara ihtiyacı var. Bizim ülkemiz büyüyor, ekonomimiz gelişiyor. Mesleğinizle alakalı farklı özellikleri ve donanımları taşımanız sizin için ciddi bir avantaj. Yabancı dil başta olmak üzere kendinizi geliştirin. Allah hepinize hedeflerinizi gerçekleştirmeyi nasip etsin” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tayar’da, “İnegöl Meslek Yüksekokulu bizim üniversitemizin en prestijli Yüksekokuludur. Mutlaka temsil etmek zorunda olduğum için buradayım. Uludağ Üniversitesine bağlı 15 meslek yüksekokulunun en iyisi İnegöl. Protokolden söz almak istiyorum. Çünkü biz Uludağ Üniversitesi olarak artık yavrulamak istiyoruz. İlk yavrumuzu sizler de uygun görürseniz İnegöl Üniversitesi olması hayalimiz var. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Esra Gürdal, okul ikincisi Rabia Karaca ve üçüncü Yıldız Altun’a çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. İnegöl Belediyesi folklor ekibinin gösterisinin ardından 80 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35