USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazanın ilk cumasında ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı
19-06-2015 16:59
Google News

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazanın ilk cumasında ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif'in ziyarete açılması dolayısıyla Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi bahçesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami imamı Mustafa Uyar'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif'i ziyaret eden bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Salavatlar eşliğinde Hırka-i Şerif'i ziyaret edenlerden Behice Alyurt, "Çok heyecanlandım. Her yıl ziyarete açıldığında gelip Hırka-i Şerif'i görüyorum. Allah herkese bu güzel anı yaşamayı nasip etsin" dedi.

Ziyarete gelenlerden Hikmet Erdem ise Veysel Karani'nin anne sözü dinleyen biri olduğunu ve bunun sonucunda da Hz. Muhammed'in hırkasını giydiğini anımsatarak, "Ramazan ayında Hırka-i Şerif'in ziyareti ayrı bir önem taşıyor. Mübarek ayda buraya gelerek Hırka-i Şerif'i ziyaret edenlerin çıkarmaları gereken dersler var. Veysel Karani, hiçbir zaman annesinin sözünden çıkmamış ve sonucunda Hırka-i Şerif'i giyinmiş. Bizler de anne ve babalarımıza bir 'Of' bile denmemesi gerektiğini iyi kavramalıyız. Ziyaretten çıkarılacak dersler aslında çok önemli" diye konuştu.

Hırka-i Şerif, arife günü ikindi namazına kadar hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ