USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Halaçoğlu'na hükümetten en sert tepki

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP hakkındaki açıklamalarının milletin iradesinin ulviyetine yakışmadığını, CHP'ye oy veren dindar arkadaşları adına çok üzüldüğünü söyledi.

Halaçoğlu'na hükümetten en sert tepki
09-07-2015 03:54
Google News

Bakan Zeybekçi, "Ben CHP'ye oy veren nice hafızlar biliyorum, beş vakit namazını geçirmeyen nice dostum var. Onlar adına çok üzüldüm" şeklinde konuştu. Zeybekçi, MHP lideri Bahçeli'nin, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği röportajdaki 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankaya Köşkü'ndeki fanusuna dönmeli' sözlerine de tepki gösterdi.
İzmir'de düzenlenen "Ekonomi Bakanlığı İzmir İş Alemi İftar Buluşması" etkinliğinde konuşan Bakan Zeybekci, 7 Haziran seçimlerinde milletin Ak Parti'ye uzlaşarak devleti yönetmeye devam etme mesajı verdiğini, bu mesajı alarak çalışma yaptıklarını anlattı ve tek çizgilerinin millet, vatan, bayrak ve devlet olduğunu, aynı çizgiye sahip herkesle herşeyi konuşabileceklerini gerisini ise teferruat olarak gördüklerini söyledi.        

"CHP'YE OY VEREN NİCE HAFIZLAR BİLİYORUM"

Bakan Nihat Zeybekci, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP ile ilgili sözlerine de değinerek, şöyle konuştu:
      
"Bugün çok üzücü bir laf duyduk. Bir partinin yetkilisinin meclis başkanı seçiminde demokrasinin güzel bir şekilde tecellisine, miletin iradesinin o ulviyetine yakışmayan bir açıklaması oldu. 'Biz CHP'nin adayına oy verseydik Müslüman olmayan, dinsiz partiye oy verdiniz derler' diye. Hakikaten bu coğrafyaya, ülkeye, millete yakışmayan, herkesi rahatsız eden bir yaklaşım oldu. Ben Denizli'de CHP'ye oy veren nice hafızlar biliyorum, beş vakit namazını geçirmeyen nice dostum var. Onlar adına çok üzüldüm, böyle bir yakıştırmanın yapılmış olmasını da çok büyük bir talihsizlik olarak görüyorum."
      
MİLLİ İRADEYE SAYGI!
      
İş dünyasının siyasi partilere yaptığı ziyaretlerin koalisyona teşvik edilmesi noktasında yararlı olduğunu, ancak "acele edin, dünyadaki gelişmeler şöyle, böyle" şeklindeki telkinlerin yanlış olduğunu dile getiren Zeybekci, Türkiye'nin dünyadaki gelişmeler karşısında endişe verecek bir durumda olmadığını, partilerin bu süreçte kendi tabanlarının görüşünü aldığını, ortaya bazı fikirlerin çıktığını, bu hafta itibarıyla da görüşmelerin başlayacağını ifade etti.

BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

Bu süreçte AK Parti'nin aldığı yüzde 41 oya saygısızlık yapan kesimlerin bulunduğunu söyleyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:
      
"Yüzde 52 oy almış cumhurbaşkanına ayar vermeye çalışıyor. 'Çankaya Köşkü'ndeki fanusuna' dönecekmiş. O sözü söylemek senin haddine değildir. Bu milletin yüzde 52 oyuna saygısızlık göstermek senin haddine değildir. Yüzde 41 oy veren bu milletin iradesine o şartları koşmak senin haddine değildir. Önce milli iradeye saygıda mutabık olalım. AK Parti olarak CHP'nin yüzde 25'ine olan saygımda asla kusur etmedim ve etmeyeceğim. MHP'nin yüzde 16'sına kimse saygısızlıkta bulunmamalı ama kimse de AK Parti'nin yüzde 41'ine saygısızlıkta bulunmamalı. Herkesin saygı göstermesi gereken Cumhurbaşkanlığı kurumuna hiç kimse saygısızlık göstermeye yeltenmesin.
      
Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili laf edenler var. Bu milletin sarayıdır, bu milletin dünya siyasetinde temsil anlamında yerinde olduğuna inandığımız bir saraydır. Diğer taraftan eleştirebilirsin tabii, gerekli olmadığını, fazla olduğunu düşünebilirsin. Saygı kurallarında kaldığın sürece ben de sana bu konuda saygı gösterebilirim. Fakat şunu açıkla ne olur, Türkiye'de siyasi partilerin genel merkezleri yapılırken en muhteşem, şatafatlı ilk genel merkezi kim yaptı? Kötü yaptın, yanlış yaptın demiyorum. Demek ki temsil anlamında böyle yapıların doğru olduğu yönünde senin de bir yaklaşımın var. Bunları konuşuyor olmak Türkiye'nin menfaatine değildir. Türkiye siyaseten tıkanmışlığı asla yaşamamalı, bu millet bunu hak etmiyor."

Bakan Zeybekci, 3 defa seçim yaptıklarını, bu süreçte ekonominin dinamikleriyle ilgili bir problemin yaşanmadığını da sözlerine ekleyerek istememelerine rağmen dördüncü bir seçimin yaşanmasının da ekonomide bir problem yaratmayacağını, bu konuda iş dünyasının endişe etmesine gerek olmadığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35