USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

“Kamu destekleriyle pazarlardaki faaliyetlerimizi artırmalıyız”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak 3 yıl içerisinde kent ekonomisine 150 milyon liranın üzerinde kaynak aktarılmasını sağladıklarını belirterek, “Devlet desteklerini iş dünyamıza kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kamu destekleriyle pazarlardaki faaliyetlerimizi artırmalıyız”
01-06-2016 12:36
Google News

BTSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan İbrahim Burkay, Başbakan Binali Yıldırım liderliğindeki yeni hükümetin Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin büyüme performansının yüzde 3 ile 4 arasında sıkıştığını, bu dönemden sonra yüzde 5’lerin üzerinde büyüme performansının gerçekleştirileceği sürecin yakalanması gerektiğini söyledi. Hükümetin uygulayacağı ekonomi ve para politikalarının büyük önem arz ettiğini söyleyen Burkay, “Öncelikli olarak büyümenin merkezinde olduğu para ve ekonomi politikalarının yürütüldüğü dönemi yakalamalıyız. Teşvik politikaları da bunu destekler platformda olmalı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ‘turkuaz halı’ sözü çok önemli. Bu ifade, ileri teknoloji ve katma değerin desteklendiği bir sürecin başlangıcının müjdecisidir” şeklinde konuştu.

“DÜNYA PAZARINDA BİRİLERİNİN PAYLARINI ALMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Burkay, Bursa’nın hem Türkiye hem de diğer komşu ülkeleri özendiren bir performansa sahip olduğunu ifade etti. Başkan Burkay, “Önümüzde bizim inkar edemeyeceğimiz zorlu bir süreç var. Biz bu pazarda bazı ülkelerin paylarını almak zorundayız. Bugün 17. ekonomiden 10. ekonomiye yükselmek istiyorsak, bizden önceki 7 ekonominin dünya pazarındaki paylarında söz sahibi olmalıyız” diye konuştu.

“KAMU DESTEKLERİYLE PAZARLARDAKİ FAALİYETLERİMİZİ ARTIRMALIYIZ”

Bursa iş dünyasının ihracatını artırmak ve üretim kapasitesini güçlendirmek için geliştirilen projelerde kamudan büyük destekler aldıklarını ifade eden Başkan Burkay, “Eğer firmalarımızın rekabetçiliğini artıracaksak, daralan dünya pazarlarından daha fazla pay almak istiyorsak, stratejik adımlar atmaya devam etmeliyiz. Uluslararası rakiplerimiz, pazarlardaki faaliyet sayılarını azaltıyor. Bizler kamunun bu destekleriyle o pazarlardaki faaliyetlerimizi yükselterek dünya pazarlarındaki payımızı artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

“3 YIL İÇERİSİNDE 150 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE KAYNAK SAĞLADIK”

Burkay, “BTSO, bu çalışmaları 3 yıldır yapıyor. BTSO olarak devletimizin kaynaklarını iş dünyamıza kazandırıyoruz. Mükemmeliyet merkezlerinden Gökmen Uzay Eğitim Merkezine, kümelenme projeleri ve Ur-Ge desteklerinden KOSGEB desteklerine kadar çok sayıda kaynağı firmalarımızın kullanımına sunduk. BTSO olarak 3 yıl içerisinde 150 milyon liranın üzerinde kaynağı kent ekonomimizin kullanımına sunduk. Bu odayı devraldığımızdaki mevcut kaynakları, neredeyse yüzde 30 artırdık. Odamızın sektörlerdeki dönüştürücü gücünü harekete geçirdik” dedi.

“EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ ÜYELERİMİZDİR”

BTSO’yu bir uzmanlık merkezi haline getirdiklerini ifade eden Başkan Burkay, DOSAB’ta yapımı devam eden Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’ binasında Kompozit Mükemmeliyet Merkezi’ni de hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Burkay, “Eski günlerden kalma alışkanlıklarla bugünü ve yarını şekillendiremeyiz. Bizim projelerimizin odak noktasını oluşturan meclis ve komite üyelerimizden gelen her talep bu anlamda büyük önem taşıyor. Çünkü bizim en önemli gücümüz üyelerimizdir” dedi.
Başkan Burkay, ihracatçılara kredi, garanti ve sigorta işlemleri yoluyla finansal destek veren Türk Eximbank’ın, Ekonomi Bakanlığı’na bağlandığını hatırlatarak, “Değişiklik ile hem ihracata ilişkin ana politikalar, hem de ihracatçının finansal anlamdaki ihtiyaçları tek bir kurumda birleşti. Eximbank'ın ihracatçıya sunacağı yeni enstrümanlar, firmalarımızın pek çok sorununun çözümüne yardımcı olacak, kent ve ülke ihracatımıza büyük katkı sunacaktır” diye konuştu.

BUTGEM’İN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından birisinin mesleki eğitim olduğunu ifade ederek, “BUTGEM gibi büyük bir hazineye sahibiz. 2015 yılında Birleşmiş Milletler'e de rol model olan merkezimiz, meslek sahibi olmak isteyenlere büyük avantajlar sunuyor” diye konuştu. Toplantıda ayrıca Başkan İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine katılan meclis üyelerine sertifikalarını takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33