USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye şehitleri için tek yürek oldu

Türkiye'nin dört bir köşesinde son 2 günde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için anma yürüyüşleri yapılıyor. Bulundukları şehirlerde ellerinde Türk .Bayrakları ile meydanlara çıkan vatandaşlar teröre lanet okuyor.

Türkiye şehitleri için tek yürek oldu
09-09-2015 00:33
Google News

EDİRNE TERÖRE TEPKİ İÇİN YÜRÜDÜ
Edirne Şehit Aileleri Derneği önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki gösterdi. Grup, sloganlar atarak kent merkezine doğru yürüdü. Saraçlar Caddesi üzerinde toplanan gruba Edirneli diğer vatandaşlarda katıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. ‘Edirne uyuma vatanına sahip çık’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar atana grup şehitler için okunan duanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

AKSARAY'DA TERÖR SALDIRILARINA TEPKİ
Hükümet Meydanı’nda toplanan grup ellerinde Türk bayraklarıyla bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar attı. Gerçekleştirilen gösteriye 1995 yılında Van Başkale’de şehit olan Halil Köksal’ın anne ve babası Seyfullah Köksal ve eşi Zeliha Köksal da katıldı. 1995 yılında Hakkari Çukurca’da babası şehit olan Ahmet Bektaş da burada grup adına bir açıklama yaparak teröre lanet okudu. Bektaş, “Bütün vatandaşlarımızın huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermesini istiyoruz. Suruç, Hakkari ve Dağlıca’da gerçekleşen terör eylemlerinin ve uzantısının, terör faaliyetlerinin faillerinin, bu eylemlerinin gerçekleşmesinde katkısı bulunanların belirlenerek biran önce yargı önüne çıkmasını istiyoruz. Acılarımızı ve yasımızla birlikte yaşamaya, irademize zarar verici beyan ve yaklaşımlardan kaçınılmasını özellikle talep ediyoruz. Milletimizin birlik ve kardeşlik kararlılığının siyasi kulvarda da hakim olması gerektiğine inanıyoruz. Milletimizi, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını basireti hakim kılmaya, ferasetli davranmaya, aklıselim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz. Bu ülkenin kardeşlik iklimine kaktı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak teröre ve terör örgütlerine, terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

KONYA'DA TERÖRE LANET, ŞEHİTLERE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
Terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılarda Hakkari Dağlıca'da 16 askerin, Iğdır'da da 13 polisin şehit olmasının ardından Ülkü Ocakları, ülke genelinde "Şehide Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşü düzenledi. 81 ilde eş zamanlı yapılan yürüyüşe MHP Konya Milletvekili Sait Gönen, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, partililer ve binlerce vatandaş katıldı. Konya’da Kültür Park’ta başlayıp Alaeddin etrafından şehitliğe kadar yürüyen binlerce ülkücü ellerindeki Türk bayraklarıyla, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez, kahrolsun PKK, her şey vatan için, ne mutlu Türküm diyene, Konya uyuma, şehidine sahip çık” şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlar da, evlerinin balkonlarından ve cadde köşelerinden kalabalığa destek verdi. Konya Askeri Şehitliği’nde son bulan yürüyüşün ardından Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mehmet Erkin yaptığı açıklamada, “Son günlerde hain terör örgütü tarafından düzenlenen kahpe saldırılarda birçok kahraman asker ve polisimiz şehit olmuş birçoğu da yaralanmıştır. Yaşanan bu olaylar milletimizi çok derin bir üzüntüye sevk etmiş ciğerlerimizi yakmış gönüllerimizi dağlamıştır. Burada tüm şehitlerimize rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
Yürüyüş Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

MALATYA'DA TERÖR PROTESTO EDİLDİ

Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşe MHP Malatya il Başkanı Mehmet Erdem ile partili yöneticiler de katıldı. Kışla Caddesinde toplanan grup ellerinde Türk Bayrakları ile Malatya Park önüne kadar slogan atarak yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, “Zaman, ülkücü milliyetçi düşünceyi bir kez daha haklı çıkarmıştır. Biz uyardık demek istemiyoruz ancak tarihin tecrübesine dayanarak zamanın ruhuna doğru okuyan milliyetçi düşünce yaşananları da öngörme haklılığına bir kez daha erişmiştir” ifadelerine yer verdi.
Başkan Karaca’nın açıklamalarının ardından MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, tüm şehitler için dua etti. Daha sonra kalabalık bir grup sloganlar atarak HDP İl binasına doğru yürüdü. HDP İl binası önünde toplanan grup, parti tabelasını indirmek isteyince ortalık bir anda karıştı. Polis gruba biber gazı ile müdahale etti.
Polis olası saldırılara karşı HDP İl binasının bulunduğu Halep Caddesi’nde güvenlik önlemleri aldı.

GAZİANTEP'TE BİNLER, TERÖRE TEPKİ İÇİN YÜRÜDÜ
Kırkayak Parkı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, Tekbir getirerek Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Kadın ve çocuklarında Türk bayrakları ile katıldığı yürüyüşte, teröre lanet yağdı.
Yürüyüş sırasında, bir şahsın gruba laf attığı iddiası ortalığı bir anda karıştırdı. Örgüt sempatizanı olduğu iddiasıyla darp edilen şahsı öfkeli grubun elinden polis hastaneye kaldırdı.
Teröre tepki yürüyüşü sırasında bir vatandaşın polise sarılarak ağlaması ve "Yüreğim yanıyor. Bu polisleri öpeceğim" sözleri yürekleri burktu.

ORDU TERÖRE TEPKİ GÖSTERDİ
Ordu'da sosyal medya üzerinden harekete geçenler saat 17.00 sıralarında İsmet Paşa Caddesi'nde toplandı. Teröre tepki göstermek için sloganlar eşliğinde yürüyen grup Sırrı Paşa Caddesi boyunca ellerinde Türk bayrakları taşıyarak terör örgütü aleyhine slogan attılar. Grupta bulunanlardan bir bölümü Emek Partisi Ordu binasına yürüdü. Parti binasına giren bir grup genç asılı olan parti bayrağı yerinden sökerek yere attı. Bir süre parti önünde slogan atan grup, polisin müdahalesinin ardından yeniden slogan atarak Sırrı Paşa Caddesi boyunca yürüyüşe devam etti. Karadeniz Sahil Yolu'nu trafiğe kapatarak yürüyen grup İlkadım Anıtı'na ulaştı. Düzenlenen teröre tepki yürüyüşü İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35