USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

TOKİ Çataltepe'deki 'Artık parselden üretilen yerleri' satıyor mu? Mağdur esnaf endişeli

TOKİ'nin Çataltepe'deki hisselerini satışa çıkardığının öğrenen mağdur esnaf ve ÇATSANDER yönetimi sorunu BESOB yönetimine götürdü.

TOKİ Çataltepe'deki 'Artık parselden üretilen yerleri' satıyor mu? Mağdur esnaf endişeli
22-03-2023 23:02
23-03-2023 00:37
BURSA
Google News
Kestel’de 2008’de, 3 bin 500 esnafı aynı çatı altında buluşturma amacıyla inşaatına başlanan BESOB Sanayi Sitesi tamamlanamayınca çok sayıda esnaf mağdur oldu.
TOKİ envanterinde kalan arsaların  “Emlak Yönetim” kanalı ile satışa çıkarttığını öğrenen mağdur esnafı ve  Çataltepe Sanayi Sitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇATSANDER) yönetimi soluğu BESOB'ta aldı. Taraflarla buluşan BESOB yönetimi son gelişmeleri paylaştı.  BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit toplantıda  kendisine Ankara’dan verilen bilgileri aktardı. Bilgit; “Sizin mağduriyeti bizlerin de mağduriyetidir. Biz en baştan beri size verilen sözlerin tutulması taraftarıyız. Yarım kalan bu sürecin TOKİ tarafından tamamlanması gerektiğini iktidar temsilcilerine de açıkça bildirdik. TOKİ bu inşaatlara başlarken '125 dükkanı biz yapalım, bakalım biz bunları neye mal edip kaça satacağız' mantığı ile hareket etmiş. Ama para toplanırken 3 bin esnaftan toplattırmış. Şu an satılan 'TOKİ’nin artık parselden üretilen yerler' olduğu ifade edildi. Bu iki parsel Sanayi Sitesine ait değil. TOKİ’ye biz ne kadar borcumuz olduğunu bilmiyoruz ama sorulduğunda 'iki taksit borcunuz var' deniliyor. Bu borcun 81 milyon lira olduğunu şifaen öğrendik. Esnafa söz verenlerin bu sözün hakkını vermelerini bekliyoruz. ” dedi. Görüşmede zaman zaman tansiyon yükselirken mağdur esnaf için BESOB Yönetiminin iktidar partisi ve kamu yetkililerle bir dizi görüşme daha gerçekleştireceği öğrenildi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ