USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Kosovalı öğrenciler, bağımsızlıklarını kutladı

Bursa Mimar ve Mühendis İş Adamları Derneği’nin (BUMİAD) ‘Ortak Kültürler Ortak Fikirler’ projesi kapsamında Bursa’ya gelen Priştine Üniversitesi öğrencileri, Kosova’nın bağımsızlığını ilan edişinin 9. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Kosovalı öğrenciler, bağımsızlıklarını kutladı
21-02-2017 14:54
Google News

Kosovalı öğrenciler, Kosova’nın bağımsızlığını ilan edişinin 9. yıl dönümünü evlerinden yüzlerce kilometre uzakta kutladı. BUMİAD’ın T.C Başbakanlık Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın destekleriyle Uludağ Üniversitesi ve Priştine Üniversitesi işbirliğinde düzenlediği ‘Ortak Kültürler Ortak Fikirler’ projesi kapsamında Bursa’da Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle birlikte Eko Okul projesi üstünde çalışan Kosovalı öğrenciler, bağımsızlık coşkusunu Bursa’da yaşadı.

BURSALILAR KOSOVALI ÖĞRENCİLERİ BAĞRINA BASTI

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Merinos AKKM’de düzenlediği geceye; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, üyeleri, BUMİAD Başkanı Orhan Efe, BUMİAD yönetimi ve Bursa’da yaşayan Kosovalılar katıldı.

Gecede konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Kosova, bizim parçamız, dostumuz, kardeşimiz, akrabalarımızın yaşadığı bir ülke. Kosova, mutlu olursa biz mutlu oluruz, Kosova üzülürse biz üzülürüz” dedi.

Halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarıyla, Türkçe ve Arnavutça şarkılarla renklenen gecede Kosova kökenli Bursalılar da öğrencilerle yakından ilgilendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ