USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Köpek besleme kavgasında annesini koruyan çocuğa bin 960 lira para cezası

Köpek besleme kavgasında annesini koruyan çocuğa bin 960 lira para cezası
08-09-2022 18:04
Google News
Eskişehir’de sokak hayvanlarını beslerken çıkan kavgada, annesini darp eden şahsı yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan A.Ş. (16), bin 960 TL adli para cezasına çarptırıldı. Çocuk sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Akpınar mahallesinde sokak hayvanlarını besleyen Aysun Bekar, koku ve sinek oluşturduğu gerekçesiyle evlerinin yanındaki boş arazide köpek beslenmesini kabul etmeyen mahalle sakinleriyle tartıştı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesiyle Bekar, oğlu ve bir arkadaşıyla birlikte Sabih Bozok (55) ve Ayşegül Bozok (49) tarafından saldırıya uğradı. Kavga esnasında attığı yumrukla Aysun Bekar’ın çenesinde kırıklar oluşmasına sebep olan Sabih Bozok ve eşi Ayşegül Bozok hakkında, ‘kasten yaralama, hakaret ve tehdit’ suçlarından kamu davası açıldı. Bekar’ın oğlu A.Ş. (16) hakkında ise annesini darp eden Sabih Bozok’u kavgada yaraladığı iddiasıyla ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçundan dava açıldı.

“Sabih elinde taşlarla bize doğru geliyordu”
18 yaşından küçük olması nedeniyle Eskişehir 2. Çocuk Mahkemesinde ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından yargılanan A.Ş. hakkında karar verildi. A.Ş. duruşmalardaki savunmasında, “Biz apartmanda oturduğumuz için hayvan besleyemiyoruz, o yüzden sahipsiz hayvanlara özellikle de Akpınar Köyü yakınındaki hayvanlara yiyecek götürüyoruz. Annem birkaç defa böyle götürdüğünde oraların yakınlarında oturan müştekilerle tartışmış fakat ben yoktum. O gün ben de annemle beraber o bölgeye gittim, yanımızda köpekler için kasaplardan aldığımız et ve artıkları vardı. Burası boş sahipsiz bir yerdir veya kamuya ait bir alandır bilemiyorum. Köpekler devamlı burada kaldığı için, hatta biz de barınmaları için küçük kulübeler yapmıştık, 5-6 köpeği 2-3 günde bir devamlı giderek besliyoruz. Attığımız yiyeceklerin sinek yaptığını iddia eden o bölgeye yakın oturan müştekiler, o gün de gelmişti. Hatta Sabih’in anneme doğru geldiğini görünce ben cep telefonumu açıp görüntüyü kayda almaya çalıştım, çünkü Sabih elinde taşlarla bize doğru geliyordu. Yanımızda köpekler de vardı, muhtemelen bu taşları köpeklere atacaktı. Ben bunu görüntülemeye çalışıyordum. Bunun üzerine beni görünce Sabih elimdeki telefonu almaya çalıştı. Sonra taşları köpeklere doğru fırlattı. Hatta annem ‘sen ne yapıyorsun’ diye söyleyince, bu kez taş elinde olduğu halde yüzüne vurdu ve muhtemelen çenesi kırıldı. Ben hemen annemin yanına koştum. Bu sırada bizimle beraber gelen ve o da bizim gibi köpekleri besleyen Beyza beni tuttuğu için ben kimseye saldırmadım, vurmadım. Daha sonra Sabih’in eşi, kızı gelip bana saldırdı, bana vurdular, bu sırada Beyza aramızdaydı, ben kimseye vurmadım, vurmaya da kalkışmadım. Onlara kimse vurmadı” ifadelerini kullandı.

“10-15 saniyelik bir olaydı”
Sabih Bozok da duruşmalardaki ifadesinde, “Suç tarihinde karşılaştığımızda yine aynı şekilde et ve kemikleri evimizin yakınına attılar. Köpekler oraya yemeğe geldiler. Biz de bu durumu onlara anlatmak istedik fakat annesi olduğunu öğrendiğim Aysun Bekar, ‘siz geldiniz hayvanların yerine girdiniz" diyerek söylendi, hakaret etti. Bu konuşma olurken aramızda 10 metre mesafe vardı. Hatta kendisini uyardım. Yakıştıramadığımı söylediğim halde bana hakaret sözleri söylemeye devam etti. Yanımda eşim Ayşegül de vardı, beraber biz geri dönelim dedik. Bu sırada ben yerde bulunan büyük kemikleri alıp çöpe doğru fırlattım. Bu sırada arkamdan bir şey fırlatıldığını fark ettim. Taş, kemik atılıyor şüphesi ile sakınmak için eğildim. Bu sırada önüme suça sürüklenen çocuk geldi. Arkamdan da annesi atladı ve iki eliyle benim vücudumu sardı. Ben ayaktaydım, sonrasında önümdeki suça sürüklenen çocuk eliyle, kafasıyla benim yüzüme, başıma vurdu. Ben kurtulmak için çaba gösterdim. Aşağıya doğru eğilince arkamdaki bayan oğlunun üzerine düştü. Zaten bu 10-15 saniyelik bir olaydı, bu sırada suça sürüklenen çocuk şok oldu. Birden bağırıp çağırmaya başladı, kimse zapt edemedi” dedi.

Annesini korumak isteyen çocuğa bin 960 TL adli para cezası
Eskişehir 2. Çocuk Mahkemesinde ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından yargılanan A.Ş.’nin cezası belli oldu. Mahkeme, A.Ş.’yi ‘kasten yaralama’ suçundan bin TL, ‘hakaret’ suçundan ise bin 960 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme her iki cezada da haksız tahrik ve yaş küçüklüğü indirimi uyguladı. Ayrıca mahkeme, A.Ş. hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Gerekçeli karar açıklandı
Dava hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararın gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“Suça sürüklenen çocuğun sabit olan kasten yaralama suçu yönünden kişiliği, amacı, suçun işleniş biçimi ve işlenmesindeki özellikler ile işlendiği yer ve zamanı, meydana gelen netice, yaralanmanın niteliği dikkate alınarak doğrudan adli para cezası tercih edilerek cezası teşdiden belirlenmiştir. Suça sürüklenen çocuğun sabit olan hakaret suçu yönünden kişiliği, amacı, kastı, suçun işleniş biçimi ve işlenmesindeki özellikler ile işlendiği yer ve zamanı, meydana gelen netice dikkate alınarak doğrudan adli para cezası tercih edildiği gibi teşdidi gerektirir bir sebep bulunmadığı kanaatiyle cezası alt sınırdan belirlenmiştir. Ancak, olayda ilk haksız hareketin kimden geldiği, tartışma ve kavgaya kimin sebep verdiği belirlenemediğinden bu durum lehe değerlendirilerek suça sürüklenen çocuğun eylemini, katılanların gerek kendisine gerekse annesi Aysun’a karşı haksız söz ve davranışlarının oluşturduğu şiddetli öfke ve acının tesiri ile tahrik altında gerçekleştirdiği kanaatiyle her iki suç nedeniyle verilen cezaların da takdiren alt sınırdan oranlarla ayrı ayrı indirim yapılmıştır.”
Sabih ve Ayşegül Bozok’un Aysun Bekar’a karşı ‘kasten yaralama, hakaret ve tehdit’ suçundan yargılanma süreci ise Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ediyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33