USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Karacabey "3T" merkezi olacak

Dünyaca ünlü markaların fabrikalarına, doğal ve lezzetli tarım ürünlerine, doğal kültürel çok sayıda güzelliğe ev sahipliği yapan Bursa’nın Karacabey ilçesi, birçok alanda öncü olmak için atağa geçti.

Karacabey
15-10-2015 14:44
Google News

Karacabey’in kalkınması ve tanınması için çeşitli projelere imza atan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 3 T olarak adlandırdıkları özel projeyi açıkladı. Karacabey’i geniş çaplı olarak tanıtacak projeyle, türlü çalışmalara da imza atılmış olacak.
3 T’nin birinci ayağı, zirai yatırımları kapsıyor. Karacabey deyince ilk akla gelenin tarım olduğuna dikkat çeken Başkan Ali Özkan, "Türkiye’nin salçalık domates ihtiyacının yarıdan fazları Karacabey’imizde yetişmekte. En büyük salça fabrikaları ilçemizde faaliyet gösteriyor. Burada üretici ile sanayici arasında dönem dönem bazı sıkıntılar yaşanabilmektedir. İşte bu sıkıntıların bertaraf edilebilmesi ve sektörün, her kesimden insanların, bir araya gelip sorunlarını rahatça tartışabilmeleri için belediyemiz öncülüğünde bir 'Domates Çalıştayı' düzenledik. Bundan sonra bu alanda faaliyet gösterecek insanlara, bu çalıştayların öncülüğünde, buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda sistemli bir şekilde bu işlemlerin gerçekleşebileceğine inanmaktayız. Yine bildiğiniz gibi hükümetimizin devasa projelerinden bir tanesi İstanbul-İzmir otoyolu ilçemizin yakınından geçmektedir. Bu otoyol sayesinde İstanbul gibi, İzmir gibi, Türkiye’nin yarıdan fazlasını içeren büyük pazarlara çok kısa sürede, şimdiye oranla yarı yarıya bir süre zarfında bölgede yetişen ürünleri ulaştırılması ve pazarlanması ve daha çok alıcıya daha kısa sürede hitap edilmesi mümkün olacak. Bu da bölgemizdeki tarımın gelişmesine ve ürün çeşidinin artmasına, pazarlama imkânlarının çoğalmasına imkan sağlayacak. Bursa Yolu üzerinde Bakırköy'e kıyı olan yaklaşık 50 dönümlük bir alana modern bir hal kompleksi düşünüyoruz. Ve bu İstanbul İzmir otoyolunun ulaşım kolaylığı sayesinde de bölgemizde yetişen ürünlerin daha rahat bir şekilde tüketiciye ulaşmasına öncülük edilebileceğine inanıyorum" dedi.


3 T’nin ikinci ayağında teknolojik yatırımlar var. Bölgenin ve bölgede yaşayan insanların gelir seviyesini yükseltmek için, tarım topraklarını tehdit etmeyen, çevreye zarar vermeyen, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler barındırmayan modern sanayi tesislerinin Karacabey'de kurulması gerektiğini belirten Özkan, "BTSO’nun 12 bin 700 dönümlük bir alanda ileri teknoloji intifa eden bir organize sanayi bölgesi projesi var. Bu bölgenin yaklaşık yüzde 75 arazisi Karacabey sınırlarında. Adı TEKNOSAB olan bu ileri teknoloji organize sanayi bölgesinde, biz de Karacabeylileri temsilen müteşebbis heyette yer almaktayız. Bu sayede, ilçemize gelecek teknolojik yatırımlar sayesinde, hem o yörelerde iş yerlerine yakın konut, barınma imkanları oluşacak, uydu kentler gerçekleşecek. Karacabey'deki nüfus yoğunluğu, ticari hayat artacak ve işsizlik son bulacak. Gençlerimiz için yeni istihdam imkanları oluşacaktır. Bilindiği üzere Bursa yakasındaki köylerden Bursa'mıza ciddi manada genç nüfusun göç ettiğini görmekteyiz. Biz çeşitli vesilelerle köylerimize yaptığımız ziyaretlerde 50 yaşın altını maalesef köylerde göremiyoruz. Bu bölgenin kurulmasıyla tekrar bu köylerimize tersine bir göç dalgası olacak. İnsanların hem bağında, bahçesinde, boş zamanlarında zirai faaliyetler yaparak köylerde rahat şekilde yaşayacak" diye konuştu.


3 T’nin üçüncü ayağı ise turizm yatırımları. Eski Karaağaç Köyü'nde 'Leylek Şenlikleri'nin yapıldığı alan, Uluabat Gölü, longoz ormanları, Dalyan Gölü, Yeniköy, kurşunlu, Malkara hinterlandında ıhlamur ormanları, kestane ormanları, su basar ormanları ve ayı rehabilitasyon merkeziyle doğal bir turizm konseptinin oluştuğunu ifade eden Özkan, "Bildiğiniz gibi longoz ormanları, Karacabey'imizin göz bebeğidir. Fakat maalesef şimdiye kadar bu konuda yeterli tanıtım çalışmaları ve altyapı faaliyetleri gerçekleştirilemediği için Karacabeyliler bile bu nadide güzelliklerden bir haber şeklinde hayatlarını sürdürmüşlerdir. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, bunda ciddi manada mesafeler kat ettik. Önce Karacabeylilere, sonra Bursalılara ve Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinde yaşayan vatandaşlara, Karacabey longoz ormanlarını tanıtma fırsatını bulduk. Yine övünerek gözlemliyoruz ki yurtdışından bile misafirler 250'nin üzerindeki kuş çeşidini bünyesinde barındıran, endemik bitkilere sahip bu nadide güzelliği, tabiat harikalarını görmek için ilçemize seyahat etmekte. Bu sayede de önerimiz doğrultusunda büyükşehir ortaklığında bir sahil düzenleme projesi hayata geçirilecek. Arkadaşlarımız çok güzel bir proje hazırladılar. Büyükşehir'e sunduk, onaylandı. İnşallah önümüzdeki yıl yapım faaliyetlerine başlanacak. Orman Bakanlığı'na, 'Doğa Turizmi' adı altında bir proje sunuyoruz, tamamen longozu ilgilendiriyor. Bu proje çerçevesinde de, yurdun çeşitli yerlerinden, yurtdışından, bu güzellikleri gözlemlemeye gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Özkan, Karacabey’in adını 3 T ile dünyaya duyuracağını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34