USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzmir’i marka şehir yapacak protokol

PROTOKOL, GENÇLİK VE SPOR BAKANI MUHARREM KASAPOĞLU, İZTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER (SOLDAN İKİNCİ), EBSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENDER YORGANCILAR (SOLDA) VE BİLİŞİM VADİSİ GENEL MÜDÜRÜ SERDAR İBRAHİMCİOĞLU (SAĞDA) ARASINDA İMZALANDI.

İzmir’i marka şehir yapacak protokol
09-05-2023 11:18
Google News

İmzalanan "İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü" ile İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir işbirliği kuruluşu haline geldi. İmza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir’den milletvekili adayı olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “İzmir marka şehir olarak ülkemizin en başında yer alacak” dedi.


İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni, ‘İzQ İnovasyon Merkezi Büyük Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirildi. Protokol, Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir’den milletvekili adayı olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu arasında imzalandı. İş birliği protokolüyle İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir işbirliği kuruluşu haline geldi. Protokol çerçevesinde girişimcilere yeni iş sahaları oluşturmak, toplumun girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, geleceği olan iş sahalarının ayakta kalmasını sağlamak, bölgesel sanayinin gelişmesine veya hızlandırılmasına aracı olmak, bölgesel ekonomiyi çeşitlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek üzerine anlaşıldı. İşbirliği ile İzQ’da yer alan ve kriterlere uygun girişimcilerin teknopark ve AR-GE faaliyetlerine yönelik teknoloji geliştirme bölgeleri ve araştırma, geliştirme ve tasarım faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik mevzuat çerçevesinde sunulan tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacak. Ayrıca tüm girişimlerin gelişimi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca da takip edilebilir bir duruma gelecek. Böylece destek ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazanan girişimciler, Bilişim Vadisi’nin sunduğu tüm eğitim, mentorluk, hızlandırma programı, tohum sermayesi desteği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen destek programları ve içeriklere dahil olma hakkı elde edeceklerdir. Başka bir ifadeyle geniş bir networke erişim imkanına sahip olacaklar. Ayrıca Bilişim Vadisi’nin tüm şubelerine giriş hakkı da elde edecekler. “İzmir için buradayız, Türkiye için buradayız”


Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir’den milletvekili adayı olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “İzmir için buradayız, Türkiye için buradayız. Protokol, sadece İzmir’i değil tüm Türkiye’yi hedefleyen bir protokol. Burada bir işbirliği var. Bu işbirliği bir başlangıç. İnanıyorum ki bu işbirliği, yeni işbirliklerini doğuracak bir işbirliği. Özellikle ilgili kurumlar arasındaki bağları güçlendirecek ve gençlerin süreçlere iştirakini, inovasyon ruhu ve teşebbüs anlamındaki mekanizmaları güçlendirecek bir işbirliği. O yüzden aynı zamanda bu başlangıcın gençlerimiz açısından da hayırlı olmasını diliyorum. Burada atılan adımla birlikte girişimciler açısından kendilerine çok önemli kapılar açan, çok değerli imkanlar kazandıran yepyeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Yeni iş alanlarının açılacağı bir dönemi başlatıyoruz. Bir altyapı hamlesini başlatıyoruz. Bölgedeki sanayini gelişmesi açısından, çeşitlenmesi açısından ve bölgesel ekonominin güçlenmesi açısından bir başlangıç yapıyoruz. AR-GE çalışmaları burada çok kıymetli. Burada AR-GE’yi güçlendirecek bir mekanizma kurulacak. Burada öncelik İzmir ama tüm Türkiye’yi etkileyecek bir ekonomik gelişim inşallah ortaya çıkacak. İzmir bir ekonomi şekli ve ülkemizin dünyaya açılan kapısı. İzmir’de böyle bir başlangıç, girişimcilik ve inovasyona yönelik bir hamle, inanıyorum ki gençlerimiz açısından da bir motivasyon olacak. Binlerce gencin kendi teşebbüslerini hayata geçirme noktasında bir adım atmış olacağız. Türkiye yüzyılı perspektifi açısından da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bilişim, inovasyon, AR-GE ve teknoloji gibi çağımızın trend kavramları ve bu kavramlarla birlikte ticaret hepimizin bildiği gibi yeniden kurgulanıyor. Bu hamleyle birlikte böylesine bir dönemin ruhuna yabancı kalmadan, adeta onun öncüsü bir yönetim anlayışı ile hareket ettiğimizde bu ayrıca bir sevinç konusu. İnşallah İzmir marka şehir olarak ülkemizin en başında yer alacak” diye konuştu. “İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir işbirliği kuruluşu haline geldi”


İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de “Hepinizin artık çok iyi bildiği gibi İzmir’in uluslararası inovasyon ve girişimcilik kentine dönüşümü vizyonu, ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz bir vizyon. Bu vizyona giden yolda her türlü proje ve çalışmayı da tüm gücümüzle destekliyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm projelerde, hayata geçirdiğimiz tüm iş birliklerinde girişimcilerin, gençlerin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çünkü genç girişimciler, yenilikçi fikirleri ve iş modelleri ile ekonomik büyümeye ve yeniliklere katkı sağlayabilirler. Bize düşen asli görevlerin başında, gençlerimize, parlak fikirlerinin yeşereceği uygun çalışma ortamları sağlamak yer alıyor. Bu anlayışla İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Bilişim Vadisi arasında bugün imzalayacağımız protokolü çok önemsiyoruz. Protokolümüz; girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacını taşıyor. Bu protokol ile İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir işbirliği kuruluşu haline gelmiş oluyor. Bu işbirliğini sadece girişimcilere yönelik teknopark ve AR-GE desteklerinin getirilmesi olarak değil, aynı zamanda İzmir için bir vizyon paylaşımı olarak değerlendirdiğini kaydeden Özgener, “Bilişim Vadisi ve İzQ projelerimizin gücüne güç katacak bir iş birliği olduğuna inancımız tam” sözlerine yer verdi. “Dijital ağın ilk adımını da atıyoruz”


Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu ise şunları söyledi: “Bilişim Vadisi ve İzQ arasında yapılacak bu işbirliği protokolü, aslında bir hafta öncesinde Bilişim Vadisi İzmir’in açılışında bahsettiğimiz gibi Bilişim Vadisi Milli Teknoloji Hamlesi ile Mega Teknoloji Koridoru Koruma misyonunun adıdır diye söylemiştik. Bu koridorun iki temel motivasyonu var. Birincisi, bilimsel araştırma, teknoloji transferi, ticarileştirme, ürün geliştirmek ve yatırım fırsatlarının artmasını sağlamakken, diğer taraftan da bu potansiyelimizi farklı coğrafyalara da etkin bir şekilde, özellikle global alanda ölçekleyebilecek bir yapının kuruluşuydu. Mega Teknoloji Koridoru’nu bir dijital ağ olarak nitelendirmiştik. Bu dijital ağın ilk adımını da atıyoruz.”


İmza törenine Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34