USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

"Gereken derhal yapmalı, paralelin kökünü kurutmalıdır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Paralelciler PKK’yı kollayacaklar, istihbarat ve güvenlik kaosu yaratacaklar, biz de buna sessiz kalacağız öyle mi? Gereken her ne ise derhal yapmalı, paralelin kökünü kurutmalıdır" dedi.

05-04-2016 16:06
Google News
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Silopi, Cizre, Sur, İdil, Yüksekova, Şırnak merkez ve bilhassa Nusaybin’de üzerinde önceden detaylı şekilde düşünülmüş eylem ve provokasyonlar birer birer icra edildiğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Terör örgütü rutinin dışına çıkmış, infazlarını otomatiğe bağlamıştır. Nusaybin’e gelesiye kadar, el yapımı patlayıcıları binaların kolon diplerine yerleştiren katiller, şimdi taktik değiştirmişler ve bombaları duvarların içine yerleştirerek sıvayla kapatmışlardır. Son günlerde bu adiliğin, bu alçaklığın bedeli vatan evlatları tarafından ağır şekilde ödenmektedir. Nusaybin’deki binaların yaklaşık yüzde 90’nına el yapımı patlayıcıların tuzaklandığı medyaya yansıyan düşündürücü gerçeklerdendir. Bunun yanında yıkılması daha da güç ve zaman alan çelik plakalı duvarlar sokak aralarına kademe kademe örülmüştür. Sur’da, Cizre’de 2 tank topuyla yerle bir edilen barikatlar Nusaybin’de daha da tahkim edilmiş vaziyettedir. Teröristler bunları yapıyorken, hükümet nerede geziyor, valiler, güvenlik ve istihbarat görevlileri neyle uğraşıyordu? Yüksekova’da şarkılı türkülü el yapımı bomba hazırlayıp çaydanlıkların içine yerleştiren şerefsizleri hiç mi gören, hiç mi duyan olmadı? Bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat çuvalları elden ele gezerken hiç fark edilmemiştir. Anlaşılan odur ki, Türkiye’miz yalnızca Allah’a emanettir. Nusaybin bombayla doldurulurken, sokak ve caddeler barikatlarla çevrelenirken, evler baştan ayağa silah yığınağı yapılırken koltuğunu ısıtmakla meşgul olan mülki amirler ne yapmıştır? Ortada çok ciddi bir güvenlik ve istihbarat zaafı vardır ve kesindir.

Başka ülkeleri bu kapsamda eleştirenlerin özeleştiri yaptıklarına, gerekli tedbirleri aldıklarına henüz şahit olunmuş da değildir. Karşımızda es geçemeyeceğimiz bir namertlik bulunmaktadır. Geçtiğimiz yılın Temmuz-Aralık ayları arasında, güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik defalarca dile getirdiği operasyon teklifini vali ne hakla, hangi gerekçeyle geri çevirmiştir? Sayın Başbakan, bu devrin Ali Galibi’ni ne zamana kadar görevde tutacak, daha nereye kadar sabredeceksiniz?"

“İŞBİRLİKÇİLİĞE ORTAK DEĞİLİZ”

"Terörle mücadeleye açık çek ve destek veriyoruz, doğrudur" diyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, bu da şüphesizdir. Ancak biz, işbirlikçiliğe ortak değiliz, hiçbir zaman da olmayacağız. Devletimizin tarihi hak ve menfaatleriyle ilgili değerlendirmeleri, milletimizin beka ve güvenliğiyle ilgili yaklaşımları siyasetin önünde ve üstünde görürüz. Çünkü biz Türkiye ve Türklük sevdasından yürekleri tutuşmuş Milliyetçi Ülkücü Hareketiz. Başka türlü davranmak bize yakışmaz, bize uygun düşmez. Allah için hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan cevap versin:

Teröristlerin şiddete ve bombalara yatırım yapmalarını kasten görmeyen, duymayan, konuşmayan, bunu da dert etmeyen kim olursa olsun vatana ihanet etmiş sayılmayacak mıdır? Bu Nusaybin’in hali nedir? Hendekler hangi ara, çukurlar ne zaman, tüneller kimler tarafından açılmış, barikatlar nasıl dikilmiştir? Daha kaç il ve ilçelerimizde buna benzer bir tablo hazırda beklemektedir? Sayın Başbakan, farkındayım, Serok’luğu çok sevdin, Allah var ya bu isim sana tam oturdu, sende iyi tuttu, seninle üne ve şöhret kavuştu. İmara açılan, acil kamulaştırmaya alınan Sur’a yerleşmeyi bile düşünüyorsun, Allah tamamına erdirsin, gözümüz yok, hayrını görürsün, mutlu mesut olursun inşallah. Konyalıydın, şimdi oldun Diyarbakırlı. Dilerim talihin açık olsun. Tarihi Türk şehri Diyarbakır’daki konuşmanda hitap ettiğin meydanı yakından incelediğimde, gördüm ki, gururla sallanan tek bir Türk bayrağı yoktu. Görünürde bunu mesele etmedin, eminim ki sen de bundan şikâyet etmişsindir. Başka türlüsünü zaten kabullenmek imkânsızdır. Fakat gel bu Nusaybin’e biraz kafa yoralım, gel şu teröristlerin Türk vatanına nasıl mevzilendiğini, bombalarla nasıl demirlediklerini düşünelim. Teröre destek veren, bölücülüğün peşine takılan, suç ve cinayetlerde fiilen payları bulunan PKK’nın Meclis’teki uzantılarıyla ilgili dokunulmazlıkları öncelikli olarak ve acilen kaldıralım. Sayın Davutoğlu, bilesin ki zaman geçiyor, milli vicdan kanıyor. Ayak sürüme, ağırdan alma, suya yazı yazma. HDP’lilerin dokunulmazlık zırhını delelim, bunu millet istiyor. Kimin suçu ve günahı varsa adalet önüne çıksın, kim bu aziz millete yan gözle bakıyorsa, çatık kaş, asık suratla nifakın yanında duruyorsa Türk hukuku üzerine gitsin. Mani olmayınız, engel çıkarmayınız, sadece adaletin önünü açınız ve PKK’lıları mahkemeye çıkarınız. Buna var mısınız? Buna tamam diyor musunuz?"

HDP’NİN GENSORULARI

Dün, HDP’nin Adalet Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında verdiği gensoruya olumsuz baktıklarına dikkat çeken Bahçeli, "Niye, çünkü çocuk istismarıyla ilgili TBMM’de kurulması kararlaştırılan Araştırma Komisyonu henüz sonuca ulaşmamışken, planlanan siyasi ayak oyunlarına alet olmamayı tercih ettik. Bize bu konuda kimse laf yetiştirmeye çalışmasın, tabii ki ilgili bakanların sorgulanmaya ve tartışmaya açık faaliyet ve sözleri olduğunu biliyoruz. Buna rağmen Milliyetçi Hareket Partisi, bu aşamada flu baktığı HDP’yle aynı kareye giremez, girmeyecektir. Doğu ve Güneydoğu’da silahlı bölücülerin Meclis ayağıyla bir ve ortak hareket edemeyiz. Biz sorumluluk ve milli şuur sahibi bir partiyiz. Tutuşan fitne ateşi sönsün, evlatlarımız ölmesin, analarımız ağlamasın, terör destekçileri cezasız kalmasın istiyoruz. Bakınız KCK davasında mahkum olmuş teröristler özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz soluğu silah başında, bomba düzeneklerinin dibinde aldılar. Aynı hatalar tekrarlanmasın, aynı gaflet kuyusuna bir daha düşülmesin. Bu defa durum kritiktir, artık bu anlaşılsın. Sayın Başbakan size ayrıca tavsiyem şudur: Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara üç gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın. Sur’u yeniden yapmak için kolları sıvamışken, Nusaybin’de tekrar inşa edilir, Şırnak, Yüksekova’da yeni baştan ve Türk-İslam mimarisine uygun olarak hayat bulur. Şehadetlerin önü kesilmezse, hemen her ile giden kara haberler bitmezse, uyarıyorum, Türkiye iç savaşa sürüklenecek, Allah muhafaza Suriye’ye benzeyecektir. Gidişat bu yöndedir. Sayın Başbakan, hiç düşündün mü, vatan gittikten, Türkiye çözüldükten sonra siyaseti ne yapalım, iktidara gelsek bile buna nasıl sevinelim? Dikkat ediniz, devletin çarkını uyum içinde döndürünüz. Askerimizin, polisimizin ne ihtiyacı varsa gideriniz. Gerekirse ekmeğimizi bölelim, gerekirse aç yatıp aç uyanalım, gerekirse sarayın masraflarından kısıp, bütçeden kaynak ayıralım; ama kahramanlarımız ne talep ediyorsa son kuruşuna kadar karşılayalım.”

PARALEL YAPI

Paralel yapılanmaya değinen Bahçeli, “Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz günlerde basına düşen bir demeci şayet doğruysa, devlet içten kelepçelenmiş, sırtından hançerlenmiş demektir. Erdoğan, son günlerdeki şehit sayısındaki artış sebebinin paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklandığını dile getirmiştir. Bu itiraf delilli ve ispatlı bir tahkikatın neticesi ise ister paralel, ister yamuk, ister küp şeklinde olsun; vatan hainlerinin, devlet düşmanlarının, Türkiye’nin karşısında yer almış muhalif cephenin alayının birden hakkından gelmek hükümetin siyasi namus borcudur. Paralelciler PKK’yı kollayacaklar, Diyarbakır Bağlar’da gerçekleştiği iddia edildiği üzere, operasyon bilgilerini sızdıracaklar, istihbarat ve güvenlik kaosu yaratacaklar, biz de buna sessiz kalacağız öyle mi? Yok öyle yağma, yok öyle bir dünya. Bunlar kim ya da kimlerse hükümet ibreti alem için isimlerini tek tek, unvanlarını bir bir açıklamalı, bu çürümüşleri, bu kansızları deşifre etmelidir. Ve de gereken her ne ise derhal yapmalı, paralelin kökünü kurutmalıdır. Çünkü Türk milleti tarihin en önemli sınavındadır. Bugün yaşananlar 1990’lı yıllara taş çıkartmaktadır. Bizim vazgeçecek toprağımız, çizecek sınırımız, kaybedecek insanımız, terk edecek yurdumuz, sönecek yuvamız yoktur. Milli mukavemeti kırmak her babayiğidin harcı da olamayacaktır. Vatan namus simgesidir, millet şeref nişanesidir, devlet ebed müddet varlığımızın, egemenlik haklarımızın garantisidir. Ne namusumuzu çiğnetir, ne nişanemizi yerlerde süründürür, ne de tarihi çıkarlarımıza halel getiririz. Fedakârlıklarıyla bize cennet bir vatan bırakan kutlu ecdadımızın yüzünü kara çıkarmamak için Türk milletini, Türkiye’yi gerekirse son ferdimize, son ülkücü toprak olasıya kadar savunuruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANININ ABD ZİYARETİ

Bahçeli, şöyle devam etti:

"ABD Başkanı Obama’nın girişimleriyle 2010 yılından beri düzenlenen zirvede 53 ülkenin devlet ve hükümet başkanları da yerlerini almışlardır. Nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya fikrinin, bu yıl sonuncusu düzenlenen zirvenin ana fikri olduğu anlaşılmaktadır.

Dünyayı nükleer silahlardan temizlemek insanlık geleceği için hayırla anılacak ve herkesi memnun edecek bir misyondur. Ne var ki, önce ABD başta olmak üzere, diğer batılı devletler bu bağlamda günah çıkarmayı denemeli, bunda da samimi ve tutarlı olacak cesareti gösterebilmelidir. Erdoğan’ın ABD ziyaretinde nükleer güvenlik konusu ikinci plana düşmüştür. En azından ülke gündemi bunu göstermektedir.Erdoğan’ın ABD’ye intikali sırasında havalimanından itibaren başlayan olumsuzluklar ve nezaketsiz muameleler bizlerin gözünden kaçmamıştır. Bizim Cumhurbaşkanı’na bakışımız bellidir.

Bugüne kadar aramızda geçen yoğun ve kıyasıya siyasi mücadeleler de unutulacak türden değildir. Ancak Erdoğan ABD’de Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmiştir. ABD yönetiminin havalimanında Erdoğan’ı bir manga askerle karşılamaya layık bulması bir defa Türkiye’ye haksızlık ve saygısızlıktır. AKP’li Dışişleri Bakanı’nın bir avuç insandan oluşan karşılama kuyruğuna telaşla girip ön safa geçmesi ve de durumu kurtarmaya çabalaması hiçbir gerçeği değiştiremeyecektir. ABD, stratejik ve model ortaklığını kızağa almış gibidir. Anlaşılan müttefiklik hukuku da bekleme odasındadır. Erdoğan ABD’ye henüz ayak basmadan, havuz medyasında ileri geri birçok haber ve yorum da peş peşe yayınlanmıştır. Özellikle İranlı şarlatanın savunulması, bu kara paracının bey olarak anılması işin bir başka tuhaf ve talihsiz yönü olmuştur. İranlı karanlık simanın farklı odak ve çevrelerle mukayesesi, gönüllü avukatların Türkiye’den müdahil olma gayretkeşliği traji komik olduğu kadar skandaldır. Obama’nın Erdoğan’la görüşüp görüşmeyeceği üzerine adeta fallar açılmış, bahisler oynanmış, fırtına gibi tahminler yapılmıştır.

En sonunda Obama ile Erdoğan Beyaz Saray’daki Kırmızı Oda’da görüşünce yandaş mahfiller muratlarına ermişler, bunu sanki ABD’nin yeniden fethi gibi sunmuşlar, derin bir nefes almışlardır. Elbette bu ikili arasında nelerin görüşüldüğüne dair bilgimiz tarafların paylaştığı kadardır. Bunun dışında yorum yapmamız isabetli olmayacaktır. Yine de aklımıza takılan ve öğrenmek istediğimiz bazı sorular vardır:

İlk olarak, Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırının 98 km’lik hattında halen IŞİD’in elinde bulunan Menbic’e yönelik YPG ilerleyişine göz kırpmış, ümit vermiş midir? ABD’nin Menbic’e operasyon için Türkiye’nin desteğini istediği sır değildir. Bu desteğin sağlanabilmesi için operasyonlara katılacak Arap aşiretlerin YPG’nin kontrolündeki Suriye Demokratik Güçlerinden ayrılarak Türkiye’nin yürüteceği bir sicil taramasına girmesi hükümetin talebi olarak belirmişti. Ayrıca IŞİD’in kontrolünde olan Mare’de, ülkemize yakınlığı söylenen 3 bin kişilik Arap-Türkmen gruplara hava desteği verilmesi de bir diğer talep olarak ortaya çıkmıştı.

Kırmızı Oda’da Erdoğan’ın PYD’ye karşı yumuşadığı, bu konuda ikna sürecine girdiği iddialarında gerçeklik payı var mıdır? YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesi halinde vurulacağı Obama ile Erdoğan arasında konuşulmayacak bir detay olarak değerlendirildiğine göre, Nusaybin’de Mehmetçiği, polislerimizi şehit eden bu katil örgütün yayılmasına, ABD desteğiyle stratejik noktaları ele geçirmesine hükümet gözünü kapatacak mıdır?

İkinci olarak muhtemel Menbic operasyonunda Türkiye’ye bir rol verilmiş, başkent Ankara temelli şartlar sonuna kadar savunulmuş mudur? Üçüncü olarak, İranlı kara paracının kefaretten vazgeçmesi ve hakkındaki yığınla iddialar Kırmızı Oda’da Obama tarafından gündeme getirilerek bir tehdit enstrümanı olarak kullanılmış mıdır? Dördüncü ve son olarak, ABD yönetiminin YPG’yi kara gücü olarak gördüğü belli ve sabitken, Doğu ve Güneydoğu’ndaki terör saldırıları konusunda Obama’nın dikkati çekilmiş, tespiti yapılan ilişkiler ağı gösterilmiş midir? Washington’da 50 dakikalık Kırmızı Oda seansı olurken, Ankara’da ABD Büyükelçiliği kendi vatandaşlarına tek tek saydığı 19 ilimize terör faaliyetleri gerekçesiyle gitmemelerini istemiştir. Bu ne aymazlık, nasıl bir akıl tutulmasıdır? Yıllarca terör örgütleriyle kapalı devre irtibat kuran, canilerin Kandil’de barınmasına ortam açan ABD’nin Türkiye’yi kötülemesi ve itibarıyla oynaması ayıplı, hastalıklı bir tavırdır. ABD terörden bu kadar çekiniyor, vatandaşlarının canından endişe ediyorsa, o zaman PYD’yi, PKK’yı niçin ve hangi insanlık değeri adına silahlandırmakta, üzerimize kışkırtmaktadır? Erdoğan’a basın özgürlüğü ve demokrasi hatırlatması yaparken oldukça asabileşen Obama, sıra terör örgütlerine gelince yelkenleri indirmekte, gözlerini yummaktadır. Teksaslının, Arizonalının, Newyorklunun canı candır da, Yozgatlının, Manisalının, İzmirlinin, Ankaralının canı patlıcan mıdır? Kenyalı Obama’nın, Kaliforniyalı varken, Konyalı Hasan’ı düşünmesini beklemiyoruz; ama hiç olmazsa insani ve vicdani erdem ve ölçülerin yanında durmasını istiyor, bunun da hakkımız olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KARŞILAMA ELEŞTİRİSİ

Erdoğan’ın ABD’de buz gibi bir çehreyle karşılaştığını savunan Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunun Türkiye adına bir kayıp olduğunu söylemek lazımdır. Erdoğan Brookings Enstitüsü’nde verdiği konferans öncesi yaşanan protestoları Maryland’da Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin açılışıyla telafi etmeye çalışmıştır.

Bu ziyaretteki asıl püf nokta Erdoğan ile Obama’nın medyaya yansıyan söz düellosudur.

ABD Başkanı Obama, geçtiğimiz Cuma günkü basın toplantısında, bir soru üzerine, Erdoğan’ı basına yönelik menfi tutumu nedeniyle eleştirmiş, demokrasi vaat ederek geldiğini hatırlatmıştır. Obama, Erdoğanla ilgili açıklamasında, demokrasiyi kime vaat ederek geldiğini boşlukta bırakmıştır. Yabancı bir ülkenin devlet veya hükümet başkanının, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, hele bir de misafirse, gıyabında veya yüzüne karşı yaptığı eleştirisine sıcak ve normal bakamayız. Erdoğan’ın çok hatası vardır, kaldı ki bunu devamlı söylüyoruz. Erdoğan çok çam devirmiş, çok gönül kırmış, çok umut yıkmıştır. Bunu da biliyoruz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı yabancı bir ülkede hiç kimsenin parmak sallamayacağını da bir o kadar biliyor ve bunu savunuyoruz. Obama giderayak terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı konusunda durum muhasebesi yapmalı, sözünü bilip pişirmeli, ağzını derip devşirmelidir. Bizim bu duruşumuzdan istifade eden fitnenin ve tezviratın makineli yuvaları yine ileri geri birçok çarpıtma ve suçlama getireceklerdir. Ancak biz Türk milliyetçisiyiz, Obama’nın uydusu, ABD’nin sözcüsü, yanlış ve yalanın da müdafaacısı değiliz. Şunu da görmemiz ve hakkı teslim etmemiz lazımdır ki, AKP’nin imaj ve saygınlığı ile Erdoğan’ın eski popülaritesi kalmamıştır. Erdoğan’ın ABD’de, bu ülkeyi kast ve ima ederek; üst aklın Türkiye’de oyun oynadığını, Türkiye’yi bölmek, parçalamak, güçleri yeterse yutmak istediğini söylemesi hazin ve ibret verici bir görüştür. Fakat aynı Erdoğan, Türkiye açısından geçmişte olduğu gibi bugün de ABD ile ilişkilerimizin vazgeçilmezliğine vurgu yapmaktadır. Madem üst akıl tehlike saçmaktadır; o halde bugüne kadar Türkiye’nin 14 yıldır ABD yörüngesinde fırıl fırıl dönmesi, eline avucuna bakması nasıl izah edilecektir? Bunda Erdoğan’ın hiç mi suçu, hiç mi vebali yoktur? Üst akıl tarafından kurgusu yapılan, senaryosu yazılan, Türkiye’yi kapsamına alan Büyük Ortadoğu Projesi’ne bizim köylü Mehmet Ağa mı eşbaşkan olmuştur? Erdoğan’ın haklı olarak eleştirdiği ve kendisine karşı öbek öbek toplanıp tepki gösteren PKK, YPG, yeniden faaliyete geçtiği anlaşılan ASALA ve paralelciler, düne kadar kimin dostluk, ortaklık ve kardeşlik çemberindeydi? Bu sorulara cevap verecek kadar kocaman yüreği olan var mıdır? Obama eleştirilerini Erdoğan’ın yüzüne söylediğini ifade ediyor. Erdoğan böyle bir şeyin olmadığını dillendiriyor. Aradan başını uzatan Dışişleri Bakanı eleştirileri önce inkar ediyor, sonra Erdoğan’a değil, Türkiye’ye olduğunu söyleyerek zannedersiniz gerdan kırıyor. Obama’nın eleştiri tufanı Türk milletinin hangi değerine olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi iltifat ve itibar göstermeyecek, ademe mahkum etmekten de korkmayacaktır. Ve inançla haykırıyorum, iktidarın kaynağı Vashington olmayıp aziz Türk milletin yegâne sinesi ve varlığıdır. Herkes bunu bilmeli, buna göre hareket etmelidir."

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASI

Bahçeli, 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece Ermenistan Azerbaycan’a topçu atışlarıyla saldırdığını, mütecaviz niyetlerini bir kez daha gösterdiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu saldırıda 12 Azerbaycanlı askerimiz şehit düşmüştür. 3 Nisan günü, Azerbaycan’ın karşı saldırıları durdurma kararını açıklamasına rağmen, Ermenistan gerilim ve şiddet politikalarını ısrarla sürdürmeyi tercih etmiştir. Ermeniler, Türk toprağı olmasına rağmen işgal ettikleri bazı stratejik tepeler ve yerleşim yerlerini kaybedince iyice zıvanadan çıkmışlardır. Ağdere, Terter, Hocavend, Fuzuli bölgelerinde Azerbaycan mevzileri top atışına tutulmuştur. Bunun sonucunda dün 3 Azerbaycanlı gardaşımız daha şehit olmuştur. Ermenistan, Türk topraklarının beşte birini işgal altında tutmaktadır. Bu işgalden vazgeçilmediği, Ermeni saldırıları dinmediği sürece çatışmaların sürmesi güçlü ihtimaldir. Ermenistan uluslararası hukuka uymalı, Azerbaycan’ın helali ve ecdat yadigârı topraklarından derhal çıkmalıdır. Yukarı Karabağ ihtilafı hak, hukuk ve barışçı yollardan çözülmeli, AGİT Minsk Grubu Azerbaycan egemenliğinde olması gereken topraklarda Ermeni zulmüne son verilmesiyle ilgili duruş sergilemelidir. Kardeş ülke Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı ve riayet edilmelidir. Sonu nereye varırsa varsın, Milliyetçi Hareket Partisi Azerbaycanlı soydaşlarının güçlü bir şekilde yanındadır. Karabağ Kars kadar Türk’tür ve Türk’ün öz yurdudur. Vatanlarını savunurken şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Azerbaycan’a ve Türk milletine başsağlığı temenni ediyorum. Azerbaycanlı bir gazetecinin, ABD’de Cumhurbaşkanı’na soru sorarken şehitlerinden dolayı duygulanarak gözlerinin yaşarması aynı zamanda Türk’ün asil ve soylu tarafının göstergesidir. Merak ediyorum, şehitleri hiç ağzına almayan, bırakınız gözlerinin nemlenmesini, acıları bile paylaşmaktan kaçan ve korkan akillere, sözde akademisyenlere, yarım aydınlara, medyada yer tutmuş bazı kokuşmuşlara Türk milleti nereye kadar sabredecektir?"

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33