USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Geleceğin oyun kurucuları ‘çevreci üretim’i resmettiler!

Çevrecilik konusunda ‘dikte ettirilen’ değil, ‘oyun kurucu’ bir Türkiye hayaliyle sözde kalmayacak bir çevreciliğin, bunu özümseyerek gelişen çocuklardan geçeceğine inanan BOSİAD’ın düzenlediği resim yarışmasına ‘yeşil üretim’ damga vurdu.

Geleceğin oyun kurucuları  ‘çevreci üretim’i resmettiler!
31-01-2023 01:47
31-01-2023 01:53
Google News

Çocuklar, bu yıl ‘Geleceğin Sanayisi Nasıl Olmalı?’ temasıyla düzenlenen yarışmada, doğa dostu enerji kaynaklarıyla üretimi resimlerinde ön plana çıkardılar ve yine doğa dostu bisiklet kazandılar.

 Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BOSİAD), bölgede faaliyet gösteren firmalarda çalışanların 8-12 yaş aralığındaki çocuklarına yönelik olarak düzenlediği geleneksel resim yarışmasının kazananları belli oldu. Bu yıl ‘Geleceğin Sanayisi Nasıl Olmalı?’ temasıyla gerçekleştirilen yarışmada ÜÇGE’den Azra Saka 1’nci, Coşkunöz Kalıp Makina’dan İpek Aydoğan 2’nci, Nuri Körüstan Makina’dan Beren Arslan da 3’ncü olurken, Melisa Şardağ ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Derece giren ilk 4 öğrenciye bisikletleri ve sertifikaları BOSİAD’da düzenlenen bir törenle teslim edilirken, katılım gösteren resimler 5-12 Şubat tarihleri arasında Korupark AVM’de sergilenecek.

RESİMLERİN ORTAK NOKTASINI  ‘DOĞA DOSTU ÜRETİM’ OLUŞTURDU
BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, BOSİAD Başkan Yardımcısı Mefküre Zümbülova, BOSİAD Genel Sekreteri Meltem Turan, Özel Çağdaş Öncü Eğitim Kurumları Resim Öğretmeni Gözde Kükrek ve Gümüştepe Koleji Resim Öğretmeni Onur Yıldırım tarafından değerlendirilen ‘Geleceğin sanayisi nasıl olmalı?’ temalı yarışmada, jüri üyeleri dereceye girecek ilk 3 resmi seçerken zorlandılar.

Resimlerin ortak noktasını ‘yeşil üretim’ oluştururken, yarışma ile ilgili açıklama yapan BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, şunları söyledi:

“Türkiye’nin sanayide büyümesi çevreye verdiği önemle de paraleldir. Ne yazık ki birçok ebeveyn için çevrecilik sözde kalıyor yani insanlar çevreciliği konuşuyor ancak çevreciliğin gereğini yapmıyor ya da bunu Avrupa Standartları gereği, birlikte çalıştığı global firmaların yaptırımlarıyla uyguluyor. Kısacası menfaatlerini önceliyor. Bugün kendi menfaatlerimiz için çocuklarımızın geleceğine zarar vermeye hakkımız yok. Biz dünyada belki 20-30 yıl daha var olacağız ama sonraki 60-70 yılda çocuklarımız yaşamaya devam edecek. Onların gelecek 40 yılına zarar vermeye hakkımız yok. Dolayısıyla bizler gibi henüz medeniyet ve menfaat batağına düşmeyen, bir eşik noktasındaki çocuklarımıza bu bilinci yerleştirmek için en uygun zamanın bugün olduğunu düşünüyoruz. Biz çevreciliği empoze etmek yerine, adeta DNA’larına işleyerek doğalarında var olmasını istiyoruz. Medeniyete yenilmiş anne-babaları da duyguyla değiştirebileceğimize inanıyoruz. O duygu da ebeveynlere, çocuklarının çevreciliği sorgulamaları, taleplerini iletmeleri ile geçecektir. Çünkü Türkiye çevrecilik konusunda dikte ettirilen değil artık oyun kurucu bir rol üstlenmelidir. Bu da BOSİAD olarak yapmaya çalıştığımız gibi çevreciliğin DNA’larımıza işlenmesi ile mümkün olacaktır. Çevreyle ilgili yatırımları maliyet değil gereklilik olarak gören bireyler yetişmesi için hayata geçirdiğimiz ‘Çocuklarla Elele Çevreci Sanayiye’ projemiz de bunlardan birini oluşturmaktadır. Her yıl farklı temalarla düzenlediğimiz geleneksel resim yarışmamızda bu yıl da çevre konusunu öne çıkarırken, geleceğin oyun kurucuları olacak çocuklarımızın resimlerinde üretim yaparken doğanın korunması ve su kaynaklarına gereken hassasiyetin gözetilmesine dikkat çekmesi çok çok önemlidir. Ebeveynlerimiz ve sanayicilerimiz bu mesajı doğru okumalıdır.”

“YEŞİL DOĞA HAYALLERİMİZDE KALMASIN”

Kompozisyonu ile yarışma temasını en iyi ifade ederek 1’nci olan Azra Saka ise “Rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının ürettiği enerji ile üretim yapan bir fabrikada çalışan bir mühendisin, doğa dostu bir otomobil hayal ettiğini ve bunu başarıp ailesiyle o korunan doğada piknik yaptığını resmettim. Sanayi kirletmeden üretmeli ki yeşil doğa hayallerde kalmasın” diye konuştu.

Bursa OSB’deki firmalarda çalışanların 8-12 yaş aralığındaki çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen resim yarışmasında 35 eser sergilenmeye değer görülürken, yarışmada 1. olan Azra Saka, 2. olan İpek Aydoğan, 3. olan Beren Arslan ile Jüri Özel Ödülü alan Melisa Şardağ’ın bisikletleri BOSİAD Merkezi’nde düzenlenen törenle teslim edildi. Törene BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, BOSİAD Başkan Yardımcısı Mefküre Zümbülova, Özel Çağdaş Öncü Eğitim Kurumları Resim Öğretmeni Gözde Kükrek ve Gümüştepe Koleji Resim Öğretmeni Onur Yıldırım ile veliler katıldı. Öte yandan resimler, 5-12 Şubat tarihleri arasında Korupark AVM’de sergilenecek olurken, katılımcılara da sertifikaları bu sergi sırasında takdim edilecek.

BİSİKLET VE KASK KAZANANLAR

1. AZRA SAKA / ÜÇGE

2. İPEK AYDOĞAN / COŞKUNÖZ KALIP MAKİNA A.Ş.

3. BEREN ARSLAN / NÜRİ KÖRÜSTAN MAKİNA

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ MELİSA ŞARDAĞ / BST SU

BOYAMA ÇANTASI KAZANAN KATILIMCILAR

ALYA ÇELİKEL / BAYRAK LASTİK

ANA LUİZA FERREİRA REİS / ODELO

AYŞE SULTAN SALI / DESTEK OTOMOTİV

AZRA MİNA ALPER / FOMPAK

AZRA SEVİNÇ / ŞAHİNCE OTOMOTİV

BERAY GÜLCAN / IŞIKTEPE RÜVEYDE DÖRTÇELİK İ.Ö.

BEREN SU ŞAHİN / VALEO

BERNA ÇALIŞKAN /KARSAN

BİLGENAZ UYAR / NET PRO

DURU HACIOĞLU / ŞAHİNCE OTOMOTİV

ECE KABAK / GARANTİ BANKASI

ECRİN NEVA DEMİRCİ / ALTUN TEKSTİL

ELİF SEVDE KAHRAMAN/ VALEO

ELİF BURHAN /WEAVER A.Ş.

ERVA ÇETİN / ONS MAKİNA

EYLÜL ADA BOZKUŞ / MARELLİ MAKO

GÖKÇE BOZKURT / İPEKER

HANİFENUR YILDIRIM / TKG OTOMOTİV

KEMAL ÇETİN / ONS MAKİNA

LARA KARAHAN / L’ALİBİ

METEHAN PEHLİVAN / ODELO

PELİN KAÇMAZ / BTSO

SAMİ YAŞAR / BAYRAK LASTİK

SILA KARAMAN / ELELE DÖŞEME

TALHA GÜLERİ / TKG OTOMOTİV

YİĞİT HAMZA GÖKYAR / ŞAHİNCE OTOMOTİV

ZENNUR BAYLAV / ŞAHİNCE OTOMOTİV

ZEYNEP DÖNMEZ / REKOR DOKUMACILIK

ZEYNEP SU KARAHAN / GÜLCEMAL TEKSTİL

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33