USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan: "Türkiye'ye gelecek para 1.8 milyar lira"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EXPO 2016 Fuarı açılışında konuşuyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan "52 ülkenin, 6 uluslararası kuruluşun bulunduğu Antalya Exposu sayesinde şehrimize alt ve üst yapı organizasyonuyla ülkemize girecek para 1.8 milyar lira" dedi.

Erdoğan:
22-04-2016 20:47
Google News

Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

Geçtiğimiz Kasım ayında G20 için Antalya'daydık. Ocak'ta Expo hazırlıklarını bizzat yerinde görmek üzere yine buradaydık. Antalya ülkemizin göz bebeği olmanın yanında bir dünya şehridir. Dünyanın tüm renklerini, güzelliklerini, zenginliklerini Antalya'da görmek mümkündür. Antalya'yı bu konumuna uygun hizmetlerle buluşturmamız gerekiyor. Bugün 841 milyon lira yatırım bedeli olan birçok eseri hizmete açıyoruz. Tabii bunların başında az önce Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve büyükşehir belediye başkanımızın ifade ettiği raylı sistem geliyor. Antalyamızın uzun zamandır beklediği bir hizmetti. Bundan önceki yerel yönetim raylı sistemden anlamaz. O yapılan hizmeti bile durdurmanın gayreti içerisine girmişti. İnşallah 1 ay sonra raylı sisteme binmeye başlayacaksınız. Bugün test için bizler kullanacağız. Bu raylı sistemle Expo'ya inşallah gideceğiz. Raylı sistem adeta rekor bir sürede tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından alınan raylı sistem araçlarından ilk ikisini bugün hizmete alıyoruz.

İCRAATLARIMIZIN ULAŞTIĞI YERE BUNLARIN HAYALLERİ YETİŞEMEZ

G20 zirvesi ve Expo vesilesiyle şehrimize kazandırılan bağlantı yolları ve köprülerle Antalya'yı yeniden şantiyeye dönmüş halini gördüm. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bütün bunlar modern şehircilik anlayışının ne olduğunu, bunları kimlerin başarabileceğini göstermesi bakımından çok önemli. Antalyalı da bunu iyi bildiği için gereğini yerine getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanan köprü, yol, çevre düzenlemesinin bugün açılışını yapıyoruz. Biraz sonra açılış törenine katılacağım Expo 2016 Antalya inşallah ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Burada adeta bir çevreciliğin merkezi oluşuyor. Bunun yanında çeşitli ülkelerin buralarda yerel mimarisinden örnekler var. Bütün bunlarla beraber hamdolsun Expo,Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklı bir fonksiyon icra edecek. Bu etkinlik alanında iç ve dış mekan bahçeleri, Türkiye'nin en büyük kongre merkezi oluyor. 6 bin 300 kişilik kongre merkezine adım atılıyor. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamaz. 100 metrelik Expo Müzesi, göl, sera, ada, osmanlı bahçesi, restaurantlar gibi pekçok bölümler burada yer alıyor.

ALLAH'IN İZNİYLE ER VEYA GEÇ OLİMPİYATLARI ALACAĞIZ

Bizim tek devletimiz var, öyle paralel devlet gibi bir şey yok. Rabiamızda tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Böyle yürüdük, böyle yürüyeceğiz. Türkiye Allah'ın izniyle er geç olimpiyatları da alacak, dünya Exposu'nu da alacak. Bugün olmazsa yarın, ama mutlaka. Bu konuda karşılaştığımız engellerin asıl sebeplerini gayet iyi biliyoruz. Bu sebepler siyasidir, yeterlilik değildir. Yeni Türkiye hedefimiz birçok kazanım yerine bu tür sorunların üstesinden gelmeyi sağlayacak. G20 zirvesiyle Antalya zirve olmuştur. Bütün liderler ifade etmişlerdir. Antalya yeni Türkiye'nin öncü şehirleri arasındaki yerini şimdiden sağlama almaya başladı. 52 ülkenin, 6 uluslararası kuruluşun bulunduğu Antalya Exposu sayesinde şehrimize alt ve üst yapı organizasyonuyla ülkemize girecek para 1.8 milyar lira. Antalya'ya 4.3 milyar lira yatırım yaptık. Yaptığımız bölünmüş yollar ortada. İnşallah ulaşım, hızlı trenlerin yanında artık Antalya sahilden ülkemizin Orta Anadolu'nun şehirlerine bağlanıyor; hatta ve hatta İstanbul'a kadar bağlanıyor. 2020 yılına kadar bu hedefler gerçekleşecek.

"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Erdoğan, ""Türkiye'nin ekonomik ve siyasi ölçekleri büyüdü, genişledi. Öyle 5-10 milyar dolarlık spekülasyonlarla, arkası boş tehditlerle, diplomatik ayak oyunlarıyla istikrarı bozulacak bir Türkiye hayaliyle harekete geçenler hezimete uğradılar" dedi. 

Cumhurbaşkanı, "Avrupa Parlamentosunda ülkemize karşı giderek sertleşen ifadelerin, kararların gerisinde de aynı karın ağrısı olduğunu biliyorum. Sandılar ki Türkiye, üst üste yaşadığı bu toplumsal ve siyasi sorunların altında kalır, yer ile yeksan olur. Çünkü 1990'lı yıllarda, 2000'li yılların başında hep böyle yaptılar ve hedeflerine ulaştılar. İşler umdukları gibi gitmedi, çünkü Türkiye eski Türkiye değil" diye devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ