USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dink davasında polisler, tetikçilerle birlikte yargılanacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in de aralarında yer aldığı kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Dink davasında polisler, tetikçilerle birlikte yargılanacak
16-12-2015 11:25
Google News

 

Mahkeme, bu davayla İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Dink cinayeti ana davasının birleştirilmesine karar verdi. İki dava arasında fiili ve hukuki bağ bulunduğunun vurgulandığı kararda özetle şöyle denildi: “Sanıkların tümünün içerisinde bulundukları iddia edilen silahlı suç örgütü yapılanmasının varlığı ile eylem ve faaliyetlerinin tüm boyutu ve kapsamı ile tespit edilerek ortaya konulabilmesi açısından kanıtların birlikte değerlendirilmesi gerektiği, dava dosyasının, İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasıyla birleştirilmesine ve yargılamanın bahse konu dava dosyası üzerinden yürütülmesine dair karar verilmiştir.” 

Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muhittin Zenit, Ercan Demir ve Özkan Mumcu’nun  tutukluluk halinin, kuvvetli suç şüphesine işaret eden somut kanıtlar bulunduğu gerekçesiyle  devamına karar verildi. 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava 22 Aralık Salı günü görülecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ