USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

CHP Gemlik’ten Özge Demir; '9118 kadın cinayeti ben yaşarken oldu!'

Gazeteci yazar Özge Demir Gemlik’te bir ilki gerçekleştirerek 28. Dönem milletvekili aday adaylığı açıklamasını CHP Gemlik İlçe Merkezi’nde gerçekleştirdi.

CHP Gemlik’ten Özge Demir; '9118 kadın cinayeti ben yaşarken oldu!'
22-03-2023 23:54
23-03-2023 00:03
BURSA
Google News

H. Gül KOLAYLI

Özge Demir'in basın açıklamasına ailesinin yanı sıra CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Toplantıda söz alan Şükrü Aksu “Bugün ilk kez bir milletvekili aday adayı basın açıklamasını il başkanlığı yerine ilçe başkanlığında gerçekleştiriyor. Özge arkadaşımız ‘Ben Gemlik’te doğdum, büyüdüm, burada yaşıyorum. Basın açıklamamı da Gemlik’te yapmak istiyorum’ dedi. Kendisini kutluyorum, hayırlı olsun” dedi.
Özge Demir sözlerine depremde hayatını kaybedenlere rahmet, kalanlara da şifa ve sabır dileyerek başladı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümüne de atıfta bulunan Özge Demir “Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümüydü.  Bugüne kadar şehit olmuş bütün kahraman Türk askerini rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Özge Demir şunları söyledi:

“Ben Özde demir, 1988 yılında Erzincan’da doğdum. 9 bin 118 kadın cinayeti ben yaşarken oldu. 10 yaşındaydım henüz 13 yaşındaki sınıf arkadaşım 14’üne bastığında evlendirildiğinde ve 17 yaşındaydım intihar eden komşu kızını öldürenin kocası olduğunu öğrendiğimde. Bunları yaşayarak bir gün bunlara karşı durmam gerektiğine karar verdim. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü 2000’li yıllarda bitirdim. İnsanlar taraflara bölünmüştü çoktan adaletsizlik ile tanıştığımda. Herkes kendi yaşadığından mustaripti; ben herkesin derdine ortak olmak isteyendim siyaset ile yürümek istediğimde. 20’de de ben vardım, 21’de de. Hesaptaki açığı bilenlerdendim; eksiği tamamlamaya baş koyanlardan olmak istedim. O yüzden bugün buradayım. ‘Irkımız, dinimiz, mezheplerimiz farkı yok bunların, tek fark isimlerimiz olmalıydı’ söylemleri ile çıktım ekranlara. Türkiyeliyim ben Bursa memleketim; yollarını karış karış giden benim. Güzelliğini artırmak ve daha da sevdirmektir gayem, her ilçesi başka bir evim, her mahallesi, yürüdüğüm yollar. Ticaretini artırmaktır maksadım, güler yüzlü esnafın hizmet arayan çarşısını, dokunmamızı bekleyen yüreklerin çaresi olmaktır sebebim. Kendi insanım ile birlikte büyüdüm, asker çocuğuyum, diyar diyar gezdim. Aynı okullarda, aynı sıraları paylaştım insanımla. Halk benim, ben halkım. Tüm sorunlarımız müşterek. İşim gereği medyada siyasetçileri konuk aldım, bu müşterek sorunları dile getirmeye çalıştım. Halkın sorunlarını dile getirdim. Aynı sorunların hükmü benim için de geçerliydi.  Seçime dek bizden olan seçimden sonra kendi suhumetine rant olanları da tanıdım gördüm. Benim seçtiğimin benden üstünlüğü olamazdı düşüncem. Elimi sıkanı göremedim çarşımda pazarında.”

‘KADINLARA ÖZGÜRLÜK, ŞİDDETSİZ HAYAT’

Herkes gibi talepleri ve beklentileri olduğunu belirten Özge Demir “Eşitlik istedim, kadınlara özgürlük, şiddetsiz bir  hayat ve daha insanca yaşamak için nice şeyler. Susturulduk kısmen, engeller bizi aştı çoğu zaman; gücümüzün halk olmak kadar olduğu anlatıldı bizlere. Şimdi halkın gücünü yeniden tanımlamak zamanı, dedim bugün o yüzden buradayım. Ben Bursalıyım, Karsak deresi benim derdim; Gemlik’in trafiği meselem; Osmangazi’nin temizliği benim sorunum, müsilaj endişem. Kendi gücüyle gelişen halkın temsilcisi olmak maksadım. Gözlemledim bir bir yıllarca, ekranlara taşıdım sesim çıktığında” diye konuştu.

‘ATATÜRK SEVDALISI VE CUMHURİYET NEFERİYİM’

Özge Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tepeden inmedim ben. En alt basamaktan seslendim, en alt basamağı bir gün zirveye çıkaracağıma, adı vasfı kimliği fark etmeksizin ortak çıkarlarımızın temsilcisi olmak meclisteki isteğim. Eşitsizliklerin, kadınların, hakkı yenmişlerin rant uğruna kirletilmiş ilçelerin turizmden uzaklaştırılan sahillerin temsil edilmemişlerin sesi olmak maksadım. Ben özge demir halkın yaşındayım. Altı oktur ilkelerim ve yol rehberim. Atatürk sevdalısı ve Cumhuriyet neferiyim. En büyük arzum özgür kadın, bilinçli toplum, eşit yargı düzeninin gelmesi. Bunu getirebilecek olan ise yine Atatürk’ün bizzat kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu duygu ve düşüncelerle TBMM 28. Dönem bursa milletvekili aday adaylığını kamuoyuna ve size açıklar hayırlar getirmesini dilerim. Aday adayı olmaya karar verdiğimde ilçe başkanımıza danıştım. Kendisi her zaman yanımda olacağını, destekleyeceğini dile getiride. Kendisine teşekkür ediyorum.”

‘BU MEMLEKETİMİN KADINLARI’

Özge Demir kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Özgür kadın, bilinçli toplum ve hür basın diyerek yola çıktığını, seçildiği takdirde basın ve ifade özgürlüğü için elinden geleni yapacağını bildirdi. Kadın cinayetlerine yönelik bir soruyu yanıtlayan Demir “Kadın cinayetleri uzun yıllardır üzerinde durduğum bir konudur. Elbette Meclis’e gidersem önceliklerim arasında 6284 sayılı yasanın tam olarak uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması olacak. Öldürülen kadınların öyküleri ile aileleriyle yaptığım söyleşilerin yer aldığı “Bu Memleketimin Kadınları” isimli bir kitabım var” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hakan genc
Hakan genc 1 yıl önce
Bence kadın haklarını savunacak en hırslı kişi
Mecliste olmali
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35