USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa miletvekillerini tanıyalım...

25. Dönem Genel Seçiminde Bursa'da seçilmiş olan miletvekillerini tanıyalım

Bursa miletvekillerini tanıyalım...
08-06-2015 13:56
Google News

Mehmet Müezzinoğlu - Doktor

1955 yılında Gümülcine'nin Kozlukebir Köyü'nde dünyaya geldi. 1970 yılında öğrenim için İstanbul'a geldi.Yabancı uyruklu bir öğrenci olarak "Mehmet Alioğlu" adıyla bir süre İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. Bu okulda Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı oldu. Lise öğrenimini Afyon'da tamamladı.1982'de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Yunanistan'da hekimlik yapma imkanı olmadığı için 1983 yılında Meriç Nehri'ni kaçak olarak geçip Türkiye'ye iltica etti. Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığı için 1983-1986 yılları arasında Türkiye'de haymatlos (vatansız) olarak ikâmet etti. 1986'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Vatandaşlığa müracatı sırasında talep ettiği "Müezzinoğlu" soyadını aldı.

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları alanında ihtisas yaptı.

İstanbul, Avcılar'da üç özel hastanenin sahibi olan Müezzinoğlu, Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin üyesidir.

Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evlidir ve 2 çocuk sahibidir.

Siyasi yaşamı  

Müezzinoğlu 1992 yılında Refah Partisi'nde siyaset yapmaya başladı. 2002-2007 yılları arasında Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı yaptı.

Milletvekilliği

2007 seçimlerinde 23. dönem İstanbul milletvekili, 2011 seçimlerinde 24. dönem Edirne milletvekili seçildi.

Sağlık Bakanlığı

24 Ocak 2013 günü yapılan kabine değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 57. Sağlık Bakanı oldu.[5] 2014 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından tekrar Sağlık Bakanlığı görevine atanmıştır.

Emine Yavuz Gözgeç – Avukat

1969 Bursa-İsmetiye doğumluyum. 93 Harbi muhaciri bir babanın ve Kosova Prizren doğumlu bir annenin 6 çocuğundan biriyim. Evli ve 1 çocuk annesiyim.

İlk ve orta öğrenimimi sırasıyla İsmetiye İlkokulu, Ali Osman Sönmez Ortaokulu ve Süleyman Çelebi Lisesi'nde tamamladım. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 20 yılı aşkındır serbest avukatlık yapıyorum.

Siyasi hayatıma Fazilet Partisinde il kadın kolları başkanlığı görevi ile başladım. 2003 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu siyasi ve hukuki işler birim başkan yardımcılığını üstlendim. 2006'da AK Parti il sekreter yardımcılığı görevine getirildim. Sedat Yalçın İl Başkanlığında kurulan yönetimde Ar-Ge birim başkanı olarak Siyaset Akademisi Bursa il koordinatörlüğü ve seçim işleri birim başkanlığı yaptım. Ayrıca il yönetimine bağlı Anayasa Komisyonu'nda üyeliği ile seçim koordinasyon il hukukçusu ve il eğitimcisi görevlerini gerçekleştirdim. 2014 yılından bu yana AK Parti il kadın kolları başkanlığı görevinde bulunmaktayım.

Dünya Helal Birliği Derneği, Hanımlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Bursa Kitap Kulübü ve Bursa Barosu Kadın Komisyonu üyesiyim. Medeniyet, Aile, Kadın, Sosyal Araştırma Derneği'nin (MAKSAD) ve Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Şubesi'nin kurucusuyum.

Cemalettin Kani Torun – Doktor

1959 yılında Artvin'de dünyaya gelen Dr. Cemalettin Kani Torun, 1976 yılında Bursa Erkek Lisesi'nden mezun oldu.1984 yılında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Bursa Alacahırka Sağlık Ocağı’nda doktor olarak göreve başladı. 1984 - 1988 yılları arasında Bursa’da çalışan Dr. Torun daha sonra Mardin, İstanbul ve Trabzon’da hekimlik yaptı. Bu dönemde Marmara Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştı.1996 yılında araştırma çalışmaları için İngiltere’ye gitti. Orada yaşadığı sırada Yeryüzü Doktorları isimli gönüllü yardım kuruluşunun kurucuları arasında yer aldı. 2001-2011 yılları arasında Yeryüzü Doktorlarının CEO’luğunu yürüten Torun, 2011 yılında Somali’ye Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdükten sonra aynı yıl, İnsani yardımlar ve yurtdışına yönelik kalkınma yardımları konularından sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine atandı.Torun, 2015 genel seçimleri için Başbakanlık Başdanışmanlığı görevinden ayrılarak AK Parti Bursa milletvekili adayı oldu. 

Hüseyin Şahin - İş Adamı

Hüseyin Şahin, 12 Ocak 1968'de İnegöl'de doğdu. Babasının adı Nazmi, annesinin adı Gülfer'dir.

İktisatçı, Sanayici ve İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

İnegöl Genç İşadamları Derneği Kurucusu ve Dönem Başkanı, İnegölspor Yöneticisi, Bursaspor Süper Lig İdari Asbaşkanı ve Yöneticisi, Türkiye Futbol Federasyonu Delegesi olarak görev yaptı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, İnegöl Ağaç İşleri ve Mobilya OSB Kurucu Üyeliği, Güney Marmara Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Kurucu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Bursa İl Genel Meclisi Üyeliği ve İl Daimi Encümen Üyeliği görevlerine seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İsmet Su – Avukat

1959 yılında Artvin’de doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Murgul Ortaokulu’nda, lise eğitimini Giresun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar serbest avukatlık yapan İsmet Su, Bursa Barosu üyesidir.

1994 yılında Refah Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi Adaylığı ile siyasete adım attı. Akabinde Fazilet Partisi Bursa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Bursa’nın Mudanya- Güzel yalı Belediye Başkan Adayı oldu.

 

AK Parti’nin kurulması ile Bursa Kurucu İl Yönetimi’nde yer alarak, siyasi hayatına AK Parti içinde devam etme kararı aldı. Parti kuruluşundan bu yana AK Parti Bursa İl Teşkilatı içinde;  Parti İçi Demokrasi Hakem Heyeti Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, İl Başkan Vekilliği ( Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı) gibi aktif görevler üstlenerek, kesintisiz bir süreçle AK Parti’de siyasi hayatına devam etti.

14 Ocak 2011’de, AK Parti’den Bursa Milletvekili aday adayı olmak için İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden İsmet Su, TBMM 24. Dönem Bursa Milletvekili olarak seçildi.

AK Parti meclis grubunca “AK Parti Grup Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı” ve “Anayasa Komisyonu Sözcüsü” olarak görevlendirildi. Halen bu görevleri yürütmektedir.

AK Parti Genel Merkezi tarafından, parti teşkilat çalışmaları kapsamında, Tekirdağ Koordinatörlüğü görevini tamamladı ve Balıkesir Koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir.

İsmet Su evli ve üç çocuk babasıdır.

Hakan Çavuşoğlu

Hakan Çavuşoğlu, 26 Şubat 1972'de Yunanistan Gümülcine'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Gülsüm'dür.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İyi düzeyde Yunanca ve orta düzeyde İngilizce bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Önder Matlı - İş Adamı

Önder Matlı, 28 Mayıs 1972'de Karacabey'de doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Ülviye'dir.

Sanayici, İş Adamı; Bursa Anadolu Lisesini bitirdi.

Yem ve çeltik işlerinde değişik illerde bulunan fabrikaların bağlı olduğu Matlı AŞ'nin Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Karacabey Belediye Meclisi Üyeliğine seçildi. Türkiye Yem Sanayicileri Birliğinin Yönetim Kurulu Üyesi, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) ve Karacabey Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyesidir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Matlı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Zekeriya Birkan – Avukat

1967 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokulu Of’a bağlı Eskipazar, liseyi ise Ankara Keçiören Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılı Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisi, 1992 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Üniversite yıllarında, Milli Gençlik Vakfı’nda faaliyetlerde bulundu. Refah Partisi'nde il ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulundu. 1998 yılında Fazilet Partisi’nin Nilüfer İlçe Teşkilatında Kurucu İlçe başkanlığını üstlenerek 5 yıl süre ile başkanlık görevini sürdürdü. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Nilüfer Belediye Başkan Adayı oldu. 2003’de AK Parti İl-İlçe delegesi seçilen Birkan, AK Parti’de İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

28 Şubat sürecinde sosyal ve sivil hayattaki hukuksuzluklara karşı yürütülen mücadelede, avukat olarak aktif bir biçimde yer aldı. MÜSİAD, Mazlum-Der’de üyelikleri bulunan Birkan aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Bursa Yönetim Kurulu Üyeliği, Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlıklarının yanı sıra Bursaspor Yönetiminde Denetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. HU-DER Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Temsilciliği açarak kurucu başkanlık, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve şube başkanlığı görevlerini sürdürdü. BURGEV Bursa Gençlik ve Eğitim Vakfı Kurucu üyesi ve Vakıf Başkan Yardımcısıdır.

1992 yılında Bursa Barosu’na kaydını yaptıran Birkan, halen Bursa’da avukatlık yapmaktadır. Üyesi olduğu baroya 2012 yılında gerçekleştirilen genel kurul sonucunda başkan seçilmiştir. 2004 ile 2009 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Hukuk Danışmanlığı yapmış, LAHEY Uluslararası Tahkim davalarında temsilci olmuştur. Serbest avukatlık yapan Birkan halen BTSO Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hukuk Danışmanlığı görevini sürdürmektedir.

Bennur Karaburun – Tekstilci

AK Parti Bursa Milletvekili adayı, Bennur Karaburun'un (42) hayatından, göz yaşartan bir azim hikayesi çıktı. Uludağ Üniversitesi tekstil mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra bir firmada imalat müdürü olarak çalışmaya başlayan Karaburun, 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç oldu. Ömrünün baharında 5.5 ay yoğun bakımda kalan Bennur Karaburun, 10 yıl sonra geçirdiği kök hücre ameliyatı ile yatalak olmaktan kurtuldu. Tekerlekli sandalye ile hayat savaşını sürdüren Karaburun, yılmadı.

Rekortmen yüzücü olan Karaburun, 10 yıl aradan sonra yeniden yüzüyor olmanın mutluluğunu tattı. Önce Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Karaburun, ardından Sosyal Hizmetler Bölümü'ne kayıt yaptırıp son sınıfa kadar geldi.

Türkiye onu, tekerlekli sandalyede iken ıslanmaması için bir arkadaşının şemsiye tuttuğu fotoğrafı ile tanıdı. Bir çok gazetenin birinci sayfasını süsleyen Bennur Karaburun, iyilik harekatının başlamasına sebep oldu. Yine yağmurlu bir günle adaylığı açıklanan Bennur Karabulun, o fotoğrafını çeken muhabir Zafer Peker ile bir araya geldi. İlk röportajını İHA'ya veren Karaburun, her şeyini AK Parti'ye borçlu olduğunu söyledi.

Lale Karabıyık - Öğretim Üyesi

Prof Dr Lale Karabıyık 1965 yılında Bilecik’te doğdu.

Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümünden 1986 yılında mezun oldu.  1989 Yılında yüksek lisans eğitimini, 1993 yılında doktora eğitimini tamamladı.

1994 yılında Finansman Anabilim Dalında Yardımcı Doçent ve 1999 yılında Doçent unvanı aldı.

2005 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü Finans anabilim dalına Profesör olarak atandı.

Prof Dr Lale Karabıyık tarafından hazırlanmış 6 ders ve araştırma kitabı, 29 ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makale, 7 ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş tebliğ ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından verilmiş araştırma ödülü bulunmaktadır. Çeşitli ders ve araştırma yayınlarının yanı sıra Küresel Krizde Risk Yönetimi, Üniversite Sanayi   İşbirliği Projeleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Kentsel Rekabet Endeksleri, , Yenilenebilir Enerji Yatırımları Stratejisi ve Dış Ticaret Açığı, ,  Kadın Girişimciler ve Mikro Finans, TL de Yaşanan Aşırı Değerlenmenin Ölçüm Raporu  son dönemde yaptığı çalışmalardan bazılarıdır.

Prof Dr Lale Karabıyık 1999 yılından bu yana yerel ve ulusal basında çeşitli televizyon programlarında ekonomi ve piyasa değerlendirmeleri yapmakta, ekonomi basını ve dergilerde köşe yazılarıyla yer almaktadır.

Prof Dr Lale Karabıyık  27 yıllık öğretim üyeliği sırasında, akademik görevlerinin yanı sıra çeşitli idari görevlerde de bulundu.

2000-2003   Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan yrd

2003-2004   İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanlığı

2000-2004  Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Denetim Komisyonu Başkanı

2009-2011  Uludağ Üniversitesi Kiralık İşletmeler Kira Tespit Komisyonu Başkanı

2010-2011  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan yrd  ( Mart 2011 adaylık nedeniyle istifa)

2011-2015 Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

2012-2015 Uludağ Üniversitesinin Çeşitli Vakıf Üniversiteleriyle( Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile) Ortak Protokol Olarak Yürüttüğü Yüksek Lisans Programları Koordinatörlüğü

2011-2015 Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Üniversite Koordinatörü

2012-2015 Uludağ Üniversitesinin Çeşitli Vakıf Üniversiteleriyle( Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile) Ortak Protokol Olarak Yürüttüğü Yüksek Lisans Programları Koordinatörlüğü

Ceyhun İrgil - Doktor

01.01.1965, İzmir'de doğdu. İlk öğrenimini İzmir Topaltı İlkokulu, Orta öğrenimini İzmir Hürriyet Ortaokulu, Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı (1982). Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi (1988). Uzmanlığını yine aynı üniversitede Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yaptı (1994). Olur Merkez Sağlık Ocağı (Erzurum/1988-1989), Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı (1989-1996), Uludağ Üniversitesi Acil Cerrahi (1994-1996), A.O.S Onkoloji Hastanesi Genel Cerrahi (1996-2006), Bursa Omena Meme-Guatr Cerrahi Merkezi (2003-....), Balıkesir Ün. Bandırma Sağlık Y.O. (2007-....), BBŞB Gündem 21,Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeliği'nde görev aldı.

UNESCO programı ile Türkiye’de çocuklar tarafından ilk derginin yayını, Hakimiyet Çocuk Kulübü Kurulması ve Yöneticiliği, Hakimiyet Çocuk Dergisi Editörlüğü, Yeni Asır Çocuk Dergisi Yayın Kurulu, İzmir Ekspres Gazetesi Sendrom Dergisi Bölgesel Editör Yardımcılığı, Bursa Araştırmaları Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği, Şiir kitabı  “İçimdeki Gökkuşağı” ve Meme Hastalıkları Hasta Kitabının Yayına hazırlanması, UÜ Tıp Fakültesi’nin halen kullanılan ambleminin hazırlanması, Uluslararası Bursa Kültürel Değişim Projesi, Bursa Gezi Grubunun Kurulması, Uludağ Çocuk Kulübü Kurulması ve Yöneticiliği, Organ Nakli Derneği Kurulması ve Yöneticiliği,  UÜTF Halkla İlişkiler Sorumluluğu ve Sosyal Komite Kuruculuğu, Omena Cerrahi Merkezi Kuruculuğu, Muradiye Külliyesi-KETEM Kuruculuğu, Türkiye’nin İlk Medikal Onkoloji Hastanesi Projesi,  MEDER (Meme Derneği) Kuruluşu ve Yöneticiliği, Türkiye’nin ilk özel Meme-Guatr Kliniği Kuruculuğu, Acil Derneği’nin Kurulması ve Yöneticiliği,  Bursa 2018 Kış Olimpiyatları Girişim Komitesi, Olay FM Kurulması, Radyoaktif Program Yapımcılığı, Bursa Müzik Yarışması Düzenlenmesi, Bursa Kent Müzesi Kurulması ve Kurul Üyeliği, Bursa Sağlık Müzesi Kurulması, "Renklere Merhaba, Griye Veda" Projesi, Türkiye’nin İlk Foto İmece Projesi, Dünya'da ilk kez MASTOFOBİ nin Avrupa Onkoloji Kongresinde tanımlanmasında görev aldı.

Uluslararası Cerrahi Derneği (ISS), Dünya Cerrahi Derneği (SIS), Türk Cerrahi Derneği, Bursa Tabip Odası,  Bursa Meme Hastalıkları ve Onkoloji Derneği (kurucu üye) , Bursa Acil Tıp ve Travma Derneği (kurucu üye), Bursa Hepatobilier Cerrahi ve Organ Nakli Derneği (kurucu üye), Meme Dernekleri Koordinasyon Kurulu (kurucu üye),  BUFSAD, Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) (kurucu üye), ANKEM Derneği, Onkoplastik Cerrahi Topluluğu (kurucu üye), Bursa Fotoimece Topluluğu(kurucu üye), Mahalli İdareler Derneği, BBŞB Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesidir.

Orhan Sarıbal - Ziraat Mühendisi

1966 yılında Erzincan ilinin Refahiye ilçesinde doğdu.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

ÖĞRENİM HAYATI

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü (1988)

Bursa Erkek Lisesi (1984)

Gürsu Ortaokulu (1980)

Bursa ili Gürsu ilçesi Adaköy İlkokulu (1977)

SİYASİ ÇALIŞMALARI

CHP Gürsu İlçe Belediye Meclis Üyeliği (2009-2014),

CHP Gürsu İlçe Belediye Meclis Üyeliği (2004-2009),

Belediye Meclis Üyeliği görevleri sürecinde Plan Bütçe, Hukuk, Çevre Komisyonları üyeliği (2004-2009; 2009-2014),

CHP Bursa İl Başkanlığı Tarım, İnceleme, Araştırma Komisyonları üyeliği (2003-2007),

CHP Bursa İl Delegeliği (2005-2007)

CHP Gürsu İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği (2005-2007),

CHP Gürsu İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği (2003-2005),

Sosyal Demokrat Halkçı Parti(SHP)’den İl Genel Meclisi Üyesi adaylığı (1989)

Sosyal Demokrat Halkçı Parti(SHP)’ye üyelik (1989)

Erkan Aydın – Eczacı

Orhaneli Serçeler köyünde,1974 yılında doğdu 1992 yılında Anadolu lisesinden,1997 yılında Hacettepe Eczacılık fakültesinden mezun oldu.16 yıldır serbest eczacı olarak görev yapıyor.

Evli, bir kız bir de erkek çocuk babası,Bugüne kadar akademik odalar,Çeşitli STK’lar ve dernekler, federasyon ve konfederasyonlardaAktif görevler yürüttü.En son olarak da 6 yıl boyunca DAĞ-DER in genel başkanlığını yaptı.

Nurhayat Altaca Kayışoğlu – Avukat

1978'de Pertek'te doğdu. 16 yaşında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Üniversite yıllarında aktif olarak siyasi hayatın parçası oldu.

Siyasetle iç içe geçen Ankara Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimini 1999 yılında tamamladı. 2001 yılında Bursa Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlığa başladı. 2005 yılında SHP İl Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

2006 yılında Bursa Barosu'nun en genç üyesi olarak yönetime girdi. İki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bu dönemde Baro bünyesindeki "İnsan Hakları Komisyonu", "Mesleki Müdahale Komisyonu", "Spor Hukuku Komisyonu", "Spor Komisyonu", "CMK Komisyonu" gibi birçok komisyonun sorumluluğunu üstlendi. 2008 yılı içerisinde Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi ortak projesi kapsamında, "Türk Avukatların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Konusunda Aşamalı Eğitimleri" projesinde eğitimci eğitimi alıp, Türkiye'nin değişik illerinde ondan fazla eğitim verdi.

Birçok mesleki eğitim çalışması ve sertifikası olmasının yanı sıra spor ve sanat alanlarında da başarılı çalışmalar yaptı. Bursa Barosu Tiyatro Topluluğu'nun bir üyesi olarak birden çok oyunda rol aldı. Klasik gitar ve bağlama çalıyor. Kadınlar kategorisinde koşu birincilikleri, baro bünyesinde gerçekleştirilen şarkı yarışması birinciliği bulunmaktadır. İnternetteki bloğunda deneme yazıları yazmaktadır. Birçok sivil toplum örgütünün üyesidir.

2011 yılında CHP Genel Merkezi eğitimcisi sıfatıyla Türkiye'nin birçok ilinde sandık eğitimcisi olarak görev aldı. 2011 genel seçimlerinde Bursa 16. sıra milletvekili adayı oldu. Gazeteci Yazar Yusuf Kayışoğlu ile evli ve bir çocuk annesi.

İsmet Büyükataman - İnşaat Mühendisi

İsmet Büyükataman, 1953 yılında Merzifon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Merzifon’da tamamladıktan sonra 1972 yılında Bursa Eğitim Enstitüsüne girdi. 1975 yılında Matematik öğretmeni olarak mezun oldu ve Hatay İlinin Reyhanlı İlçesine tayin oldu. 3 yıl öğretmenlik yaptı. 1978 yılında öğretmenlik mesleğinden ayrıldı.1981 yılında Ankara’da İktisadi Ticari İlimler Akademisinde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1974 yılında Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. 1975-1978 yıllarında öğretmenlik görevi sırasında Reyhanlı Ülkü-Bir/ Ülkücü Öğretmenler Derneği Başkanlığı görevini yürüttü. 1978-1980 yılları arasında MİSK (Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Eğitim dairesinde eğitimci olarak görev yaptı. 1980 sonrası MAYAŞ yayınevi kurucuları arasında yer aldı. “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası”ndaki sorgular dahil pek çok kitabın yayın hayatına kazandırılması hususundaki çalışmalara katkı sağladı. Yayın hayatı 8 ay devam eden haftalık “HAMLE” dergisinin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendi.

1984 yılında Bursa’ya döndükten sonra çalışmalarına yeniden izin verilen MİSK’in 1984-1986 yıllarında Bursa bölge temsilciliği görevini yürüttü. 1997 yılında yapılan MHP İl Kongresinde İl Başkanlığına seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerine kadar bu görevi yürüttü.1999 seçimlerinde MHP Bursa Milletvekili Adayı oldu.

Ağustos 2000’de yeniden Bursa İl Başkanlığına seçildi. Bu görevi 3 kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adaylığına kadar devam etti.

13 Kasım 1997'de yapılan MHP 5. Olağan Büyük Kurultayında, 12 Ekim 2003 tarihinde yapılan MHP  7. Olağan Büyük Kurultayında, 19 Kasım 2006 tarihinde yapılan MHP 8. Olağan Büyük Kurultayında ve 8 Kasım 2009 tarihinde yapılan MHP 9. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyeliklerine seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili adayı oldu ve Bursa’dan milletvekili seçilerek 23. Dönem Parlamentosunda görev aldı.

8 Kasım 2009 tarihinde yapılan MHP 9. Olağan Büyük Kurultayının ardından MHP Başkanlık Divanına seçilerek “Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine getirildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde Bursa'dan milletvekili seçilerek 24. Dönem Parlamentosunda görev aldı.

19 Haziran 2011 tarihinde yapılan MYK toplantısında MHP Genel Sekreterliği görevine getirildi.

4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. Olağan Büyük Kurultay'da MYK üyeliğine seçilen Sayın BÜYÜKATAMAN, 15 Kasım 2012 tarihinde yapılan MYK toplantısında MHP Genel Sekreterliği görevini üstlendi.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. 30 Mart 2015 tarihinde yapılan MYK toplantısında tekrar MHP Genel Sekreterliği görevini üstlendi.

Büyükataman, evli ve iki çocuk babası olup, inşaat müteahhitliği ile uğraşmaktadır.

Kadir Koçdemir – Siyasetçi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1985'te bitirdi. Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Avrupa Birliği ve idare hukuku konusunda ve İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans dereceleri aldı. Kamu Diplomasisi Kursu ve Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitüsünde Modern Milli Devlet ve Küreselleşme konulu teziyle doktora derecesi aldı.

Mülki idare amirliği mesleğine Ağrı Kaymakam Adayı olarak başladı. Şebinkarahisar, Eskipazar, Kulp, Afşin kaymakamlıkları, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ile Burdur valiliği, Eskişehir vali vekilliği ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Eskişehir valiliğine atandı. 2013 yılında merkeze atandı. 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde MHP'den Bursa büyükşehir belediye başkan adayı oldu.[1] Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Tevfik Topçu – Tüccar

Batı Trakya'nın İskeçe kentinde 1958'de doğan Tevfik Topçu, öğrenim hayatını Bursa'da tamamladı. 1977 yılında ülkü ocakları yöneticiliği yapan Topçu, 1994'ten itibaren üç dönem MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı, 2007- 2011 arasında Bursa İl Başkan Yardımcılığı, 2011 - 2012 döneminde İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan Topçu, amatör spor kulüplerinde başkanlık yaptı. 1992 ticari faaliyetlerine başlayan Topçu, iş hayatına bu sektörde devam ediyor. İngilizce bilen Topçu, evli ve İki çocuk babası

Asiye Kolçak – Siyasetçi

1964 Elazığ Karakoçan doğumlu. Evli 2 çocuk annesi. Lise mezunu. HEP'den bugüne 25 yıllık mücadele hayatında çeşitli görevlerde bulundu. İlçe ve il başkanlıkları ile PM üyeliği yaptı. Çeşitli dönemlerde belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylıkları oldu. İstanbul'da ikamet etmektedir.

2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekili adayıdır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33