USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AA, İskoçya'nın yeni Başbakanı Hamza Yusuf’un Pakistan'daki ata toprağında akrabalarıyla g

Anadolu Ajansı (AA), İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı olan Hamza Yusuf'un Pakistan'daki ata toprağı Mian Channu şehrindeki akrabalarıyla ve arkadaşlarıyla görüştü.

AA, İskoçya'nın yeni Başbakanı Hamza Yusuf’un Pakistan'daki ata toprağında akrabalarıyla g
31-03-2023 13:17
Google News
Mian Channu

İskoç Özerk Parlamentosu Holyrood'da yapılan oylamanın ardından ülkenin ilk Müslüman başbakanı olan Yusuf'un bu başarısı, akrabalarının ve dostlarının yaşadığı Mian Channu şehrinde sevinçle karşılandı.

Hamza Yusuf İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı olduİskoçya'nın yeni Başbakanı Hamza Yusuf, yemin ederek görevine başladıİskoçya'nın yeni başbakanı Yusuf resmi konuttaki ilk gününde namaz kıldırdı

Hamza Yusuf, her ne kadar 1985'te Glasgow'da doğmuş olsa da dedesi ve babası, 1960'larda Mian Channu'dan İskoçya'ya gitti. Yusuf'un annesi de Kenya'da Güney Asyalı ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

İskoçya ile Pakistan arasında yaklaşık 9 bin kilometre mesafe bulunuyor ancak 28 Mart'ta Pakistanlı Hamza Yusuf'un İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı seçilmesi, artık Pakistan ve İskoçya'yı birbirinden ayıran binlerce kilometrenin ötesinde bir anlam taşıyor.